reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Nie wymagał, po prostu loża szyderców opanowała forum i zawsze musi się wtrącić, tyle w temacie.
Powodzenia w staraniach!
Pozdro!
No ale widzisz ?! Pisałaś,że się nie czepiasz a co chwilę to robisz ... Dziewczyny pisały,widziałam na własne oczy zresztą,że wtrącasz swoje 5 groszy niepotrzebnie ! Nie ominęła komentarza bo widocznie wymagał uwagi [emoji41]

@Celia89 moje marzenie to bliźniaki :D
Moje też, zwłaszcza, że tak bym chciała trojkę dzieci, a mój jeszcze przed covidem krzyczał, że na 3 ciąże się nie zgodzi:D Teraz tak wiele bliźniąt mijam, aż zżeram zęby z zazdrości. :D Dwa klony? Czy parka? :D bo ja sama się nie mogę zdecydować, gdybym mogła sobie wybrać.

Lol przecież każda kobieta w ciąży była kiedyś staraczką i często bardzo długo więc czemu miałaby nie doradzać właśnie w sprawach lh czy temperatur innym dziewczynom?? Paranoja.
Nigdy tak nie było na forum że jak któraś zaciążyła to się ją wyganiało bo to zwyczajne chamstwo. Tyle w temacie
Zgadzam się w pełni.

Również kobiety w ciąży przeszły przez starania testy owu, monitoringi i inne rzeczy, które zapewniły im sukces i są w ciazy!

Takie kobiety są kopalnia wiedzy, bo w końcu im się udało i mogą nam podpowiedziec co u nich zadziałało, a nóż widelec zadziała u nas ten sposób.

Ja nie mam nic przeciwko, że na staraczkach udzielają się kobiety w ciąży, na każdym wątku staraczkowym tak było..

Od niedawna się to zmieniło, nie uważam, że to dobry pomysł, dlatego nie udzielam się już na tych wątkach. Kiedyś pisałam więcej.

Atmosfera jest co najmniej nieprzyjazna i niemiła. A atakowanie (nawet na forum) kobiet w ciazy jest po prostu nie na miejscu.

A to moze tu zapytam bo widze Panie obeznane 😅 ja jak pisalam mieliśmy sie starac ok maja ale jakos wyszedl pare razy stosunek przerywany. Po ciazy rok, od razu po pologu okres. 2x wizyta u ginekologa i wszystko ok, rana po cc takze. No i miesiaczki ok 30 dni. A teraz nie ma. Jutro bd 7 dni spóźnienia, 2 testy negatywne. Przy 1 ciazy testu nie robilam tylko bete. Ostatni okres 9.11, stricte nie zaznaczam nigdzie kiedy odbyl sie stosunek. Dziękuję :) do ginekologa zapisałam sie na styczeń, bo swieta, terminów brak, a no nie jestem w ciazy najprawdopodobniej. Chcę isc na bete, ale narazie nasz punkt diagnostyka przerobili na covidowy i jest ok godizna czekania na polu na mrozie, musze sprawdzic czy w nd funkcjonuja teraz w covidzie a jak nie to dopiero za tydzień w sobote jak bd miec auto i gdzie czekac a maz z roczniakiem zostanie. Dziękuję :)

Moje też, zwłaszcza, że tak bym chciała trojkę dzieci, a mój jeszcze przed covidem krzyczał, że na 3 ciąże się nie zgodzi:D Teraz tak wiele bliźniąt mijam, aż zżeram zęby z zazdrości. :D Dwa klony? Czy parka? :D bo ja sama się nie mogę zdecydować, gdybym mogła sobie wybrać.

Jakbym mogła wybrać jakkolwiek to zabrzmi jak każda kobieta chciałabym dziewczynki 😍 ale opcjonalnie fajnie byłoby mieć parkę, bo raczej więcej niż dwójki nie planujemy chyba, że mi odbije na punkcie macierzyństwa a wiadomo, że każdy facet chce mieć syna więc parka fajna opcja :)
Ja całą ciążę muszę być na zastrzykach więc chętnie za jedną ciążą dwójkę dzieci :D

Wiecie... myślałam też o gr staraczkowej prywatnej... ale uznałam, że to nie ma sensu bo raz : straciłybyśmy dużo fajnych koleżanek które dołączyły by później, dwa byłby duży przemiał bo jedne by zaszły w 1 cyklu inne po paru latach, jedne by dołączały na początku roku inne w środku inne na koniec. Trochę to trudniejsze do ogarnięcia niż mamuśki z jednej gr wiekowej. :p Więc zainicjowałam wątek otwarty bo miało być fajnie i trochę świeższe powietrze niż na 2020 bo tam się trafiło parę zbuków i już pozostał niesmak. :D Idę z dzieckiem na spacer bo zaraz mi się śnieg roztopi.

Jakbym mogła wybrać jakkolwiek to zabrzmi jak każda kobieta chciałabym dziewczynki 😍 ale opcjonalnie fajnie byłoby mieć parkę, bo raczej więcej niż dwójki nie planujemy chyba, że mi odbije na punkcie macierzyństwa a wiadomo, że każdy facet chce mieć syna więc parka fajna opcja :)
Ja całą ciążę muszę być na zastrzykach więc chętnie za jedną ciążą dwójkę dzieci :D
:D No ja wiele lat byłam przekonana ze mama raczej nie bede. Mialam dupowatych partnerow, a gin w 2014 wymyslil mi endometrioze ze ulala. Okazalo sie ze nie mam. Odstawilam anty i zaszlam od razu. z obecnym Tak sie tym zachlysnelam, ze uwierzylam ze jestem stworzona jak krolica zbey sie rozmnazac i byc mama gromady dzieci, alemoje wyobrazenia teraz psuje dysplazja na szyjce. Chyba tez bym chciala dwie dziewczynki albo parke :D Moj dla odmiany by chcial 2 chlopakow gdybysmy kiedykolwiek w idealnym swiecie strzelili blizniaki. Ogolnie marzy mi sie jeszcze cora bo po obecnej mam w ciul ubran i fajnie by bylo miec z jednego chlopaka :D

reklama
Do góry