Może nie tyle co ratować ale się upewnić. Są różne fora i właśnie m.in na jednym z takowych na Facebooku udzielały się dziewczyny,że np beta spadała,lekarz nie dawał żadnych nadzieji a jednak ciąża przebiegała prawidłowo. Wiem,że to brzmi jakbym sama siebie nakręcała,ale wolę mieć 200% pewności niż 100.Może to brutalne, ale nie da się uratować czegoś co niestety nie ma racji bytu z powodów niezależnych od nas. Ja nie brałam żadnych tabletek ani pierwszym ani drugim razem.
reklama
I z tego dnia który jest wynik? Ile dni trwał tamten cykl?Pierwsze badanie miałam robione 22 dnia cyklu
K
Kropka.88
Gość
UroLact - polecony przez ginekologa .A jaki probiotyk?
Załączniki
Nika321
Zaciekawiona BB
Cykl trwał 28 dni, wynik z 22 dnia cyklu 1,3.I z tego dnia który jest wynik? Ile dni trwał tamten cykl?
I miałaś wtedy monitoring potwierdzający owulację?Cykl trwał 28 dni, wynik z 22 dnia cyklu 1,3.
Nika321
Zaciekawiona BB
Nie. Obawiam się, że cykle bezowulacyjne :/. W tym cyklu progesteron badałam 14 dnia wynik 0,1.
I miałaś wtedy monitoring potwierdzający owulację?
A miałaś w ogóle kiedykolwiek sprawdzane na usg czy dochodzi do owulacji?Nie. Obawiam się, że cykle bezowulacyjne :/. W tym cyklu progesteron badałam 14 dnia wynik 0,1.
Oczywiście każda kobieta raz na jakiś czas może mieć cykl bezowulacyjny, ale w pierwszym kroku warto sprawdzić czy w ogóle masz naturalnie występujące owulacje. Bez nich wiadomo, progesteron będzie niski.
Nika321
Zaciekawiona BB
W zeszłym roku dokładnie w październiku akurat miałam wizytę w dzień owulacji i ginekolog potwierdziła, że wszystko jest w porządku. Więc to może chwilowe. Od 3 miesięcy wyregulowały mi się cykle. Wcześniej okres przychodził kilka dni przed czasem albo sporo się spóźniał.A miałaś w ogóle kiedykolwiek sprawdzane na usg czy dochodzi do owulacji?
Oczywiście każda kobieta raz na jakiś czas może mieć cykl bezowulacyjny, ale w pierwszym kroku warto sprawdzić czy w ogóle masz naturalnie występujące owulacje. Bez nich wiadomo, progesteron będzie niski.
Ja bym na Twoim miejscu zapisała się po prostu na monitoring owulacji.W zeszłym roku dokładnie w październiku akurat miałam wizytę w dzień owulacji i ginekolog potwierdziła, że wszystko jest w porządku. Więc to może chwilowe. Od 3 miesięcy wyregulowały mi się cykle. Wcześniej okres przychodził kilka dni przed czasem albo sporo się spóźniał.
reklama
Nika321
Zaciekawiona BB
Podsunę ten pomysł dziś mojej ginekolog.Ja bym na Twoim miejscu zapisała się po prostu na monitoring owulacji.
Podziel się: