reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Może to brutalne, ale nie da się uratować czegoś co niestety nie ma racji bytu z powodów niezależnych od nas. Ja nie brałam żadnych tabletek ani pierwszym ani drugim razem.
Może nie tyle co ratować ale się upewnić. Są różne fora i właśnie m.in na jednym z takowych na Facebooku udzielały się dziewczyny,że np beta spadała,lekarz nie dawał żadnych nadzieji a jednak ciąża przebiegała prawidłowo. Wiem,że to brzmi jakbym sama siebie nakręcała,ale wolę mieć 200% pewności niż 100.

reklama

Załączniki

• 8E047971-D3FC-4D19-8CE9-E3DEACAEF7AD.png
    8E047971-D3FC-4D19-8CE9-E3DEACAEF7AD.png
    122,6 KB · Wyświetleń: 47
Nie. Obawiam się, że cykle bezowulacyjne :/. W tym cyklu progesteron badałam 14 dnia wynik 0,1.
A miałaś w ogóle kiedykolwiek sprawdzane na usg czy dochodzi do owulacji?
Oczywiście każda kobieta raz na jakiś czas może mieć cykl bezowulacyjny, ale w pierwszym kroku warto sprawdzić czy w ogóle masz naturalnie występujące owulacje. Bez nich wiadomo, progesteron będzie niski.

A miałaś w ogóle kiedykolwiek sprawdzane na usg czy dochodzi do owulacji?
Oczywiście każda kobieta raz na jakiś czas może mieć cykl bezowulacyjny, ale w pierwszym kroku warto sprawdzić czy w ogóle masz naturalnie występujące owulacje. Bez nich wiadomo, progesteron będzie niski.
W zeszłym roku dokładnie w październiku akurat miałam wizytę w dzień owulacji i ginekolog potwierdziła, że wszystko jest w porządku. Więc to może chwilowe. Od 3 miesięcy wyregulowały mi się cykle. Wcześniej okres przychodził kilka dni przed czasem albo sporo się spóźniał.

W zeszłym roku dokładnie w październiku akurat miałam wizytę w dzień owulacji i ginekolog potwierdziła, że wszystko jest w porządku. Więc to może chwilowe. Od 3 miesięcy wyregulowały mi się cykle. Wcześniej okres przychodził kilka dni przed czasem albo sporo się spóźniał.
Ja bym na Twoim miejscu zapisała się po prostu na monitoring owulacji.

reklama
Do góry