Jestem aktywna prawie w każdym dniu, wiem, ze nawet gdy była owulacja mogło do tego dojscNie. Bez owulacji nie ma możliwości zajścia w ciąże. Tydzień przed owulacja lub po owulacji nie ma możliwości zajścia w ciąże. To tak jakby było możliwe zajście w ciąże bez stosunku seksualnego. Nie ma czegoś takiego, jak możliwość zajścia w ciąże „zawsze”. Płodnych jest kilka dni w cyklu i tylko wtedy masz możliwość zajścia w ciąże.
reklama
coca
Fanka BB :)
Jestem aktywna prawie w każdym dniu, wiem, ze nawet gdy była owulacja mogło do tego dojsc
Ale nie wiesz kiedy ta owulacja mogła być, jeśli w ogóle była [emoji85]
Robilam tez parę testów owulacyjnych, które wychodziły czasem pozytywnie. Zainteresuje się tym bardziej, ale podejrzewam, ze jestAle wiesz, ze śluz, szczególnie sam, nie jest najbardziej precyzyjna metoda przewidywania owulacji?
Jeżeli była to domyslam się, ze byłam aktywna i przed i w trakcie i po, wiec dlatego mowie ze zawsze jest szansa ;PAle nie wiesz kiedy ta owulacja mogła być, jeśli w ogóle była [emoji85]
lady_in_blue
Nikt Ci nie odbiera szansy . Ale na podstawie domysłów nie będzie wiadomo czy jesteś w ciąży czy nie. Wydaje Ci się, że jest taka możliwość to po prostu idź na betę. Wynik będzie 100 procent potwierdzeniem jeśli coś jest na rzeczy.Jeżeli była to domyslam się, ze byłam aktywna i przed i w trakcie i po, wiec dlatego mowie ze zawsze jest szansa ;P
Racja w 100%Nikt Ci nie odbiera szansy . Ale na podstawie domysłów nie będzie wiadomo czy jesteś w ciąży czy nie. Wydaje Ci się, że jest taka możliwość to po prostu idź na betę. Wynik będzie 100 procent potwierdzeniem jeśli coś jest na rzeczy.
coca
Jeśli nigdy nie miałaś monitoringu, to przy tak długich cyklach możesz (nie musisz) mieć PCOS i testy mogą się nie sprawdzać. Polecam jednak pojsć do ginekologa z tak długimi cyklami [emoji6]Robilam tez parę testów owulacyjnych, które wychodziły czasem pozytywnie. Zainteresuje się tym bardziej, ale podejrzewam, ze jest[emoji23]
Tak jak większość nas tutaj. Super. Ale wciąż nie wiesz kiedy była, wiec nie wiesz ile dpo jesteś, nie wiesz czy napewno była. Możesz uprawiać seks i 8 razy dziennie cały miesiąc, ale bez owulacji - nie masz szansy na ciąże.Jeżeli była to domyslam się, ze byłam aktywna i przed i w trakcie i po, wiec dlatego mowie ze zawsze jest szansa ;P
To TOBIE lekarz przepisał duphaston. Pamiętaj o tym. Nie proponuj nigdy więcej innym kobietom, by zwiększyły sobie dawkę jakiegokolwiek leku Myślałam, że dzisiejsze posty były jednoznaczne i zrozumiałe.Lekarz który mnie prowadzi przepisal duphaston an podtrzymanie ciąży, gin zajmuje się tylko leczeniem niepłodności więc chyba wie co robi, po za tym przy pcos i podwyższonym testosteronie trzeba brać duphaston ponieważ jajniki mają zaburzaona funkcje produkcji właśnie tego hormonu. Po za tym konsultowałam się z innym Lek wspomaga pracę ciałka żółtego
Nika321
Zaciekawiona BB
Pierwsze badanie miałam robione 22 dnia cykluA ok 7 dni po owulacji sprawdzałaś? Różnie to bywa z tym leczeniem
reklama
Nika321
Zaciekawiona BB
Staram się nie przejmować bo podobno stres najlepszą antykoncepcjąPojedynczy niski wynik 7 dni po owulacji też jeszcze o niczym nie świadczy, bo mogłaś mieć ten jeden raz cykl bezowulacji. To się zdarza również całkiem zdrowym kobietom raz na jakiś czas. Więc nie martw się na zapas .
A leczenie z tego co dziewczyny piszą to przyjmowanie tabletek / globulek dopochwowych od odpowiedniego dnia cyklu przez określony przez ginekologa czas. Nic strasznego. Niektóre z dziewczyn zachodzą w ciążę nawet w pierwszym takim cyklu (jeśli to był jedyny problem), także niekoniecznie leczenie będzie trwało długo .
Podziel się: