reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Obie ciąże biochemiczne, zakończone na tym samym etapie 5 tygodnia. Proga badałam tylko dzisiaj. Mam nadczynność tarczycy i chorobę Gravesa Basedova choć od prawie roku tarczyca unormowana i lekarka chce odstawiać leków (ponoć 50/50 choroba się cofa i i podejrzewa, że u mnie też tak będzie bo jestem na najmniejszej dawce leku jaką się da).Zobacz załącznik 1302433
Jeżeli progesteron był badany tylko tego samego dnia co spadek bety to jego wartość jest sensowna - dostaniesz lada dzień krwawienia.
Przy chorobach tarczycy nie pomogę. Obecne tsh masz OK ale czy powinnaś zmieniać dawkę, czy zrezygnować z leków to tego Ci nie powiem. Tylko lekarz.

Jeśli miałaś dwie ciąże biochemiczne to faktycznie żaden lekarz na bardzo poważnie takiego przypadku nie weźmie. Czy dobrze rozumiem że masz już jedno dziecko?

reklama
No ja wiem, jak inseminacja sie nie udaje, to co dopiero takiego cos. Ale ja juz troche nie wiem czego sie chwytac, bo niby nie ma przeciwskazan do ciazy i wczoraj jak poczytalam tamto forum i tak juz pomyslalam, ze rozne rzeczy moga cos tam pomoc, moze psychicznie :) jakies placebo czy cos. Wiem, ze to tak jak tanczenie szamanow przed deszczem. Nie wiem, za pierwszym razem jak sie udalo, to wypilam troche wina, bylam zmeczona i chcialo mi sie spac a nie sexu, drugim razem bylam na protestach i tez wcale o siebie nie dbalam, darlam ryjka i mialam infekcje, u mnie chyba najbardziej jakies takie wlasnie szamanskie metody sie okazuja skuteczne :D :D Moze po prostu zylam zyciem i mialam wywalone
Właśnie chyba o to chodzi, że w głowie masz spokój, myślisz, że z tym na pewno się uda i dlatego są sukcesy.

Na dobrą sprawę, uważam, że wszystko co pomaga nam się uspokoić, znaleźć nadzieję ma sens. A to czy faktycznie działa, to inna para kaloszy :)

A jak jest z tym progesteronem? Zdaję sobie sprawę, że nie jest 100% wyznacznikiem przebytej owulacji, ale jednak nie wiem jak interpretować swój wynik. Miałam 13.23 przy widełkach dla fazy lutealnej wg mojego laboratorium do 15.9. Czytałam kiedy ze jednak im bliżej 20 tym lepiej? Sprawdzałyście kiedyś u siebie może?

Cześć dziewczyny!
Właśnie zrobiłam testy owulacyjne i dziś bez wątpienia pik, nawet nie musiałam dlugo czekać na wynik 😁 Oba testy pokazały ciemne krechy - nadszedł czas intensywnego wysiłku fizycznego 🤣

Załączniki

• 9e3f94df-9bd1-4c9b-a9fb-dfe83b1bb95b.jpg
    9e3f94df-9bd1-4c9b-a9fb-dfe83b1bb95b.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 107
A jak jest z tym progesteronem? Zdaję sobie sprawę, że nie jest 100% wyznacznikiem przebytej owulacji, ale jednak nie wiem jak interpretować swój wynik. Miałam 13.23 przy widełkach dla fazy lutealnej wg mojego laboratorium do 15.9. Czytałam kiedy ze jednak im bliżej 20 tym lepiej? Sprawdzałyście kiedyś u siebie może?
ja miałam 13,47 w 7dpo. Nie wiem jeszcze jak interpretować, ale dzisiaj mam wizytę u endokrynolog, a 20.08 u ginekologa.

reklama
Do góry