lady_in_blue
Fanka BB :)
Zapytałaś o to czy słyszałyśmy, dlatego odpisałam . Oczywiście spróbować możesz. W czasie miesiączki kubeczek menstruacyjny jednak nie przechowuje płynu o innym ph więc to raczej nie działa tak jak ze spermą. Nasze babcie nie chodziły po ginekologach, bo nie było takiej możliwości i między innymi dlatego występowało wtedy tyle zapaleń przydatków i innych ostrych stanów, które teraz już tak powszechnie nie występują.Oj mi też czasem się zdarzyło zasnąć po bez wizyty w toalecie i nie miałam infekcji.
Ja tam zamierzam przetestować ta metoda, nawet jak mam mieć infekcje, jeśli to miałoby pomoc z resztą nikt nie karze trzymać kubeczka całą noc, tylko tak jak przy okresie, dziewczyny przecież też stosują do okresu, tak samo jak tampony, też się robią infekcje od tego.
Z resztą jeden gin ogólnie mówi, że te infekcje, to są i ich nie ma, nie da się tak zawsze utrzymać odpowiedniej biocenozy tam, bo to ma wpływ dużo czynników na to. Z reszta nasze babki, nie chodziły po ginekologach z infekcjami, zawsze mnie to zastanawia jak to było, że wtedy było ok, a teraz taki szal wokoło tego
Druga sprawa, żadne badania nie wykazały, że takie coś albo trzymanie nóg w górze po stosunku ma większą skuteczność. Generalnie większość kobiet zachodzi w ciążę w czasie roku współżycia bez zabezpieczenia - część z nich spróbuje patentu z kubeczkiem / tamponem i zajdzie w ciążę. Będą to polecać ale bez tego też by pewnie zaszły .