reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja dostałam wczoraj jakiegoś skurczu żołądka i tak mnie trzyma do dzisiaj 😭 poza tym pierwszy raz w tym miesiącu mam wolny weekend, więc się lenię, obiad na mieście, książka na balkonie i rowerek z narzeczonym :) testuję jutro a w poniedziałek tez na betę :) nie czuje się na 🤰🏻 ale nadzieja umiera ostatnia wiec oby ta betka była pozytywna dla nas obu 🤞🏻
O! To obie pozytywno-aktywno-leniwy dzień :D Ja w pon będę rano po pracy i 12dpo i chyba nie wytrzymam i zatestuję 😬 Więc nawet na podobnym etapie jesteśmy :D
Mam pytanko czy Wasi ginekolodzy nie odradzali chodzenia na basen starając się o dziecko? Aspekt brudnej wody oraz infekcji... Ja osobiście choć uwielbiam pływanie to faktycznie chodząc na basen często miałam infekcje i moja gin również nie radzila mi korzystać z tej formy ruchu przez to...
Ja nie pytałam więc nie wiem. Ale pół życia trenowałam pływanie, niestety z przerwą już 10lat i nigdy z tego powodu nie miałam infekcji 🤷‍♀️ Więc nie mam zamiaru teraz się tym przejmować i rezygnować. Moja koleżanka chodzi nawet w ciąży i jeśli się uda to też mam taki zamiar :)

reklama
Ja nie pytałam więc nie wiem. Ale pół życia trenowałam pływanie, niestety z przerwą już 10lat i nigdy z tego powodu nie miałam infekcji 🤷‍♀️ Więc nie mam zamiaru teraz się tym przejmować i rezygnować. Moja koleżanka chodzi nawet w ciąży i jeśli się uda to też mam taki zamiar :)
No to może bardziej dbają o czystość wody... Ja już miałam 3x infekcje i wymagało wdrażania antybiotykow stąd sama przestałam chodzić dopóki nie uzyskam zgody gin ale odradzała mi...

Mam pytanko czy Wasi ginekolodzy nie odradzali chodzenia na basen starając się o dziecko? Aspekt brudnej wody oraz infekcji... Ja osobiście choć uwielbiam pływanie to faktycznie chodząc na basen często miałam infekcje i moja gin również nie radzila mi korzystać z tej formy ruchu przez to...
Trenowałam pływanie. W późniejszym czasie prywatnie miałam miesiące w życiu, że robiłam sobie treningi na basenie 4-5 razy w tygodniu. Nigdy nie złapałam żadnej infekcji. Koleżanki w ciąży chodziły na basen. Więc raczej nie jest to odradzana forma ruchu.

Hej, dziś robiłam zlecone przez lekarza badania i na szczęście wszystko jest ok [emoji847] Tylko TSH do zbicia oraz muszę wprowadzić lżejszą dietę. W 15dc skonsultuję je z ginekologiem, do tego będziemy już mieli wyniki z nasienia, więc będziemy decydować co dalej.

Fajnie, że miło i aktywnie spędziłyście dzień. Będzie się dobrze spało (albo i nie [emoji48]). Dobrej nocy [emoji846]

Jak wam mija weekend?
Ja raniutko pobiegłam do apteki i testowałam 😂 niestety biel bieli 🤷‍♀️ nie zwróciłam wcześniej uwagi że test ma czułość 25.
Nie będę powtarzać, bo i tak beta w poniedziałek 🙄🙄
Spokojnej soboty 😘
U mnie tez biało tak, ze nawet grama złudnej nadziei nie pozostawia ten test ;) niemniej jutro dla 100% pewnosci zrobię test z krwi ale nie poddaje się, czekam na @ i zaczynam od nowa 🤷🏻‍♀️ 💪🏻

Miłego dnia dla Was 💜🌻

No to dobra wiadomość dla mnie bo chętnie bym wróciła na basen 😁
Może łykaj profilaktycznie jakieś pałeczki kwasu mlekowego, kefiry, jogurty naturalne skoro masz problem z infekcjami.

A ja dziś 11dpo i dziś póki co jednorazowo, bardzo delikatnie podbarwiony na brązowo śluz przy podcieraniu 🙄 Jak na mnie to dużo za wcześnie jak na zbliżającą się @, bo ostatnio wogóle nie miałam plamień, dopiero pół dnia przed 🐵 i to tak raczej 14dpo. Wczoraj wieczorem minimalne uczucie rozpierania w podbrzuszu. Mam cichutką nadzieję że to mogła być implantacja a nie rozkręcająca się @. Tak czy siak jutro raczej nie zatestuję i muszę czekać na rozwój wydarzeń 🙄

Ostatnia edycja:
Kochane,
pomocne jesteście to moze i mi pomożecie. Czy macie jakiegoś godnego ginekologa do polecenia w Łodzi, który pomoże zajsc w ciaze?

Kochane,
pomocne jesteście to moze i mi pomożecie. Czy macie jakiegoś godnego ginekologa do polecenia w Łodzi, który pomoże zajsc w ciaze?
Ja chodzę do gin w Łodzi w melissa med na Narutowicza, ale polece ja dopiero jak faktycznie zajdę w ciąże 😉😆 chyba ze chodzi o wdrazanie leczenia/stymulacji to mogę ja polecić bo na pewno się nie certoli 😁 jednak w ciąży póki co nie jestem także… 🤷🏻‍♀️😬

reklama
Do góry