reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Na szczęście zawsze powtarzam, że z teściową się nie wiązałam :D A Mąż ma mieć swoje obowiązki i w sumie.. Tylko piersią nie karmił :p no i wiadomo, że gorsze dni, mamozy itd. Brzmię jak tyran jakiś 🤷🏻‍♀️😁
My jesteśmy w trakcie budowy i na razie mieszkamy z teściami. Już nie raz były kłótnie, bo chcą wszystko wiedzieć, a ja się spowiadać nie mam zamiaru. Ale co z tego skoro spokój mam wtedy max na tydzień. Na szczęście mąż jest tego samego zdania co ja 😉

reklama
Ogólnie dobrze, ale jestem bardziej nerwowa. Mój mózg chyba wkurza się że zabieram mu ta darmowa serotoninke [emoji13] jak schodziłam z 50 do 25 było to samo, tydzień, dwa wariatka, wkurzało mnie wszystko [emoji13] ale lęki na razie nie wracają więc chyba będzie dobrze i to było jednak takie przeciążenie układu nerwowego + hormony pologowe [emoji6] teraz muszę nauczyć się mniej stresować i zacząć więcej seksowac [emoji132] w ogóle ja mam wszystko jakoś poprzewracane [emoji6] zaraz po porodzie w czasie połogu zamiast myśleć o dziecku myślałam ciągle o seksie i rzuciłabym się na mojego chlopa gdyby było można, później załamka i totalna niechęć do seksu, serotonina w tabsach i libido 0, a teraz powoli uczę się od nowa seksualności, nawet podeszłam do tematu zadaniowo, raz w tygodniu co najmniej i pilnuje w aplikacji [emoji23][emoji23][emoji23] muszę jakoś rozkręcić się bo mi chłop w długą pójdzie [emoji85]
Trzeba sobie nastrój w jakiś sposób poprawić [emoji16] U mnie właśnie w ciąży i teraz po porodzie zdarzały się tylko taksi epizodyczne chęci co je spokojnie bym mogła policzyć. Ten pierwszy okres po porodzie tak na mnie wpłynął, aż sama jestem w szoku [emoji23] Jak się czujesz po odstawieniu?

Hej. Miała tak któras z Was że cykl się skrócil nagle? Zawsze miałam 26-27 dni a ostatnio 23 i teraz tez się czuje jakbym miała zaraz dostać a to powinno być jeszcze z 5 dni do okresu... Trochę się boje bo przeczytalam że jak się nagle cykl skraca to może być znak że zmniejsza się rezerwa jajeczek i wchodzi się w czas przed menopauzalny. Ja mam dopiero 31lat czy takie rzeczy mogą się dziać w tym wieku ;( może to tylko jakieś rozchwianie tymczasowe? ;(
Ja poprzedni cykl miałam taki krótki 🙂 ale po tym narazie wszystko książkowo. Co jakiś czas organizm trochę namiesza i wraca na dobre tory 🙂

U mnie jak mnie najdzie to chłop musi znaleźć siły [emoji23] mam niska częstotliwość tej potrzeby ale jak już mnie najdzie to klikajcie narody, jakbym miała dostęp do atomówki to w stanie niezaspokojenia wysadziła bym pół kuli ziemskiej [emoji13]
Ja to bez seksu bym zwariowała chyba [emoji849]. Czasem jak mąż mówi że dzisiaj zero seksu bo jest zmęczony to potrafię nie spać pół nocy bo hormony we mnie buzują [emoji23]

Ile miesięcy ma Twoja ?
:p no wlasnie ja fajne traktuje z czcią. A do latania, to córzysko dostaje pepco albo z innego marketu XD Może latać umorusana jak świnia :) podejrzewam że zaraz do syfu z podlogi, niespieralnych kup, soczkow i sloiczkow dojda zara kredki, farby, mazaki i inne ciezkie kalibry w postaci blota i trawy XD bo zaraz bedziemy chodzic i sie wywalac :D

No właśnie nie mam nigdzie TKMax a jak jestem u mamy (200km ode mnie) to zazwyczaj nie chce mi się latać po sklepach. Szczególnie, że trzeba wszystkich poodwiedzać, chociaż jak widzę moją chrześniaczkę raz na 3 miesiące to jest dobrze.
To do mnie prawie wszystkie doszły, przed świętami część z 11.11,trochę po świętach i na niektóre dalej czekam. Ale tam właśnie jest duży wybór dla dziewczynek, dla chłopców dużo gorzej. Może to nawet lepiej, bo jakbym miała córkę, to bym chyba zbankrutowała 😅
:D oj tak corki to maja do siebie ze sie dostaje pier... i sie kupuje, wstazeczki, opaseczki, koroneczki XD moja corka ma rok a ma juz 3 torebki 😂

Ogólnie dobrze, ale jestem bardziej nerwowa. Mój mózg chyba wkurza się że zabieram mu ta darmowa serotoninke [emoji13] jak schodziłam z 50 do 25 było to samo, tydzień, dwa wariatka, wkurzało mnie wszystko [emoji13] ale lęki na razie nie wracają więc chyba będzie dobrze i to było jednak takie przeciążenie układu nerwowego + hormony pologowe [emoji6] teraz muszę nauczyć się mniej stresować i zacząć więcej seksowac [emoji132] w ogóle ja mam wszystko jakoś poprzewracane [emoji6] zaraz po porodzie w czasie połogu zamiast myśleć o dziecku myślałam ciągle o seksie i rzuciłabym się na mojego chlopa gdyby było można, później załamka i totalna niechęć do seksu, serotonina w tabsach i libido 0, a teraz powoli uczę się od nowa seksualności, nawet podeszłam do tematu zadaniowo, raz w tygodniu co najmniej i pilnuje w aplikacji [emoji23][emoji23][emoji23] muszę jakoś rozkręcić się bo mi chłop w długą pójdzie [emoji85]
Ja koniecznie chciałam rodzić w szpitalu blisko mojej mamy, więc ostatnie 3 miesiące byłam u niej. Z moim nie widziałam się przez półtora miesiąca. Mi to nie przeszkadzało, bo w ciąży moje libido było niskie, dopiero jakieś 2 tygodnie przed porodem to się trochę zmieniło. Dla niego musiało to być ciężkie, zwłaszcza że później jeszcze przecież połóg dochodzi 😅 Leki niestety na wszystko wpływają.. Chociaż teraz przy drugiej ciąży jak masz już doświadczenie, może uda się obyć bez nich 😉

Mój podczas takiej nocy śmieje się że go zgwałciłam przez sen [emoji23][emoji23] no ale takie rzeczy u nas tylko podczas owulacji się dzieją [emoji16][emoji41]
Oj nie raz, i albo dostawałam po łapach albo mi ulegał, a raczej jego... moja... Hmm... zabawka. Raz to rano jak mu mówiłam o nocnym ujeżdżaniu konika to stwierdził że nie pamięta [emoji85]

reklama
:D oj tak corki to maja do siebie ze sie dostaje pier... i sie kupuje, wstazeczki, opaseczki, koroneczki XD moja corka ma rok a ma juz 3 torebki 😂
Ja kocham mojego synka, ale od zawsze chciałam mieć córeczkę, więc mam zamiar próbować do skutku. Zwłaszcza, że u mojego męża w rodzinie jest zdecydowana tendencja na chłopców 😅

Do góry