reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Podczytuje Was, ale jakoś tak.. Z Nowym Rokiem weszłam z niesamowicie okrutnym leniem :D dobrze, że mam Męża obok, to zajmuje się Małą 🤷🏻‍♀️ w pidżamie do 15 chodziłam chyba. No nie mogę się zebrać do niczego. Mąż mówił mi o kąpieli dłuższej, ale nie miałam nawet na to mocy. Powiedzcie, że też tak macie? :D
Jeee a ja myślałam że że mną coś nie tak 😁😁😁 leń totalny od kilku dni 🙈 ale w poniedziałek wracam do pracy to skończy się lenistwo. 😉

reklama
U mnie też dość wysoko, czasami ciężko mi jej sięgnąć. I teraz jakby taka hmm, na wpół była. Też się tego uczę dopiero tak naprawdę. No i mam wrażenie, jakby było opuchnięte?
Ja tak miałam dzień/dwa przed tym jak się otworzyła 😉

Oj nie raz, i albo dostawałam po łapach albo mi ulegał, a raczej jego... moja... Hmm... zabawka. Raz to rano jak mu mówiłam o nocnym ujeżdżaniu konika to stwierdził że nie pamięta 🙈
Zawsze mnie zastanawiało jak można tego nie pamiętać. Chyba, że się nawet nie zdążył obudzić 😅 Mój mi zawsze mówi, że w taki sposób mogę go budzić. Musi mieć naprawdę maraton w pracy, żeby odmówił. Aczkolwiek do tej pory to zazwyczaj wolałam się wyspać niż urządzać nocne harce 😁

Może akurat nie trafiłam na taką serie [emoji6] bierzemy te np z dodatkiem lnu. Lubię po prostu te koszule i może dlatego jestem zadowolona, bo traktuje je delikatnie i uważam aby nie poplamić itp. Na codzien tak jak większość mamy używki to z nowkami pozwalam sobie na delikatne obchodzenie się [emoji13] niektóre np piorę ręcznie [emoji23] ale ogólnie podobają mi się te wzory H&M owskie. Chociaż ja tam jestem z tych co nawet z lumpa przytargal ciuszki i mnie to cieszy [emoji6]
Ja uważam, ze H&M ma średnia jakość. Legginsy zaraz mają powycierane kolana, a bluzki potrafią się przekosić po praniu[emoji53]

Mój to w zależności od firmy nosi 74-86. Ta rozmiarówka jest naprawdę śmieszna. Jakiś miesiąc temu wymieniałam mu właśnie na te 80/86,wiec pewnie też trochę zostaniemy na tym zwłaszcza, że nawet jeszcze 10 miesięcy nie ma. Co do eBaya to zależy jak się trafi.. Pamiętam jak parę lat temu zamawiałam dla siebie. Niektóre ciuchy przychodziły fajne, inne z kolei nadawały się tylko do kosza. Polecam aliexpress, bo przynajmniej można w opiniach zobaczyć realne zdjęcia 😁
:p z ali mi od czaswo pandemi nie doszlo pare paczek. Dlatego narazie nie szaleje. :D A rozmiary tak... jedna 68 nosila pol roku :D Kiedy przyszedl czas na 68 tak w tej prawie utonela... dopiero teraz jak wchodiz w 80/86 to wyrosla z niej :D O jeszcze w TK maxie sa super welniane ciuszki. Takie dla mlodych-starych.

Ja też nie odpuszczam, bardzo dobrze 😁 😊 chociaż ostatnimi czasy, to ja miałam ciężkie dni w pracy, że u nas to raczej odwrotnie. Ale mimo wszystko, po równo musi być :D
Ja jeszcze trochę ponad dwa miesiące na macierzyńskim jestem, więc odnoszę wrażenie, że on na to inaczej patrzy. Ale jak jednego dnia musiał robić wszystko to co na, to szybko zmienił zdanie 😁 Na szczęście moja mama też jest zdania, że powinno być wszystko po równo. Z kolei teściowa już tak na to nie patrzy.

Oj nie raz, i albo dostawałam po łapach albo mi ulegał. A raczej jego

Matko dziewczyny ja nawet nie wiem gdzie ta moja szyjka jest 🤦‍♀️ ostatnio był jakiś temat że @ blisko bo szyjka nisko to myślę poszukam i ja. Ale jak dla mnie to ram jakaś czarna otchłań. Znaleźć tam nic nie umiem 🤷‍♀️
Wiesz, że ja dopiero w tym cyklu doszłam do wniosku, że wiem gdzie ta szyjka jest? 😅 Cały czas byłam przekonana, że to jest/wygląda zupełnie inaczej! A to bardziej jak taki wypukły guzek, wielkości mniej więcej paznokcia 🤷‍♀️

Ja jeszcze trochę ponad dwa miesiące na macierzyńskim jestem, więc odnoszę wrażenie, że on na to inaczej patrzy. Ale jak jednego dnia musiał robić wszystko to co na, to szybko zmienił zdanie 😁 Na szczęście moja mama też jest zdania, że powinno być wszystko po równo. Z kolei teściowa już tak na to nie patrzy.
Na szczęście zawsze powtarzam, że z teściową się nie wiązałam :D A Mąż ma mieć swoje obowiązki i w sumie.. Tylko piersią nie karmił :p no i wiadomo, że gorsze dni, mamozy itd. Brzmię jak tyran jakiś 🤷🏻‍♀️😁

:p z ali mi od czaswo pandemi nie doszlo pare paczek. Dlatego narazie nie szaleje. :D A rozmiary tak... jedna 68 nosila pol roku :D Kiedy przyszedl czas na 68 tak w tej prawie utonela... dopiero teraz jak wchodiz w 80/86 to wyrosla z niej :D O jeszcze w TK maxie sa super welniane ciuszki. Takie dla mlodych-starych.
No właśnie nie mam nigdzie TKMax a jak jestem u mamy (200km ode mnie) to zazwyczaj nie chce mi się latać po sklepach. Szczególnie, że trzeba wszystkich poodwiedzać, chociaż jak widzę moją chrześniaczkę raz na 3 miesiące to jest dobrze.
To do mnie prawie wszystkie doszły, przed świętami część z 11.11,trochę po świętach i na niektóre dalej czekam. Ale tam właśnie jest duży wybór dla dziewczynek, dla chłopców dużo gorzej. Może to nawet lepiej, bo jakbym miała córkę, to bym chyba zbankrutowała 😅

reklama
Do góry