reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej! U mnie dziś 25 dc, 11 dpo owulacji, chciałam jutro za testować, ze względu na odstawienie Duphastonu. W tym cyklu od owulacji pobolewa mnie podbrzusze cały czas jak na miesiączkę, nie wiem czym to jest spowodowane 🤷‍♀️ Tak czytam i widzę, że nie tylko ja mam jakiegoś dołka w tym cyklu, z każdym następnym cyklem jest mi coraz bardziej obojętne...
Może to dziwne, ale jestem osobą wierzącą i zaczęłam się codziennie modlić o tego maluszka, mam gdzieś tam żal do Boga, że jest jak jest... Ehh...
Dodatkowo w pracy kierownik mi tak zalazł za skórę, że to jakieś nieporozumienie, najchętniej bym poszła stąd w siną dal... Grr...😠
Chyba jednak okres się zbliża, bo stan psychiczny temu sprzyja i kolejny cykl spisany na straty... 😕😕

Mimo wszystko, miłego poniedziałku dla Was! 🌷
To ze jestes osoba wierząca wcale nie jest dziwne, ja sama sie modle codziennie. Znalazlam nawet taka modlitwę i codziennie ja odmawiam (oprocz tej od Gryfin)
Co do dołka emocjonalnego , to mysle ze kazda z nas z kolejnym nieudanym cyklem przezywa to na swoj sposób. Ale najwazniejsze to sie nie poddawać i wierzyc Ze kazdej z nas w koncu sie uda! :)
Milego dnia Dziewczyny 🌷

reklama
U mnie dzis 19dc i 8dp inseminacji. Na nic nie licze, ze względu na polip wykryty na usg przed zabiegiem , ponadto malo komu udaje sie zajsc w ciaze po 1iui a znajac moje szczecie to byłby cud😅
Od kilku dni mam takie w nocy, ze strach zasypiać 🙄 budze sie bardziej zmeczona niz przed snem 😬
To pewnie przez to ze podświadomie caly czas sie mysli o ciazy itd.
oby do @ i kolejnego cyklu, mam nadzieje juz bez niespodzianek.

U mnie dzis 19dc i 8dp inseminacji. Na nic nie licze, ze względu na polip wykryty na usg przed zabiegiem , ponadto malo komu udaje sie zajsc w ciaze po 1iui a znajac moje szczecie to byłby cud😅
Od kilku dni mam takie w nocy, ze strach zasypiać 🙄 budze sie bardziej zmeczona niz przed snem 😬
To pewnie przez to ze podświadomie caly czas sie mysli o ciazy itd.
oby do @ i kolejnego cyklu, mam nadzieje juz bez niespodzianek.
Niech to będzie niespodzianka ale ta wyczekiwana <3 ! Trzymam kciuki! 🌺 🌺

Pytanie do dziewczyny u których wykryto hiperprolaktynemie czynnościową, ilu krotny wzrost miałyście? Towarzyszyły wam jakieś objawy? U mnie dość spory wzrost ale bez objawów, ale jutro wizyta u gina sprawdzić czy jajeczko pęka no i sprawdzić te wyniki, zobaczymy co powie....

Ale prawo chroni Cię na wypowiedzeniu, jeśli zajdziesz w ciążę nie mają prawa Cię wyrzucić
Jeśli to pracodawca mnie zwolni, a zajdę w ciążę, to tak, prawo mnie chroni i mogę w nią zajść nawet w ostatnim dniu. Natomiast jeśli to ja złoże wypowiedzenie, to chroni mnie tylko w momencie, kiedy w dniu składania wypowiedzenia o ciąży nie wiedziałam. Jeśli jednak zajdę w trakcie jej trwania, to jestem w czarnej D....
Jest niestety różnica.

Pytanie do dziewczyny u których wykryto hiperprolaktynemie czynnościową, ilu krotny wzrost miałyście? Towarzyszyły wam jakieś objawy? U mnie dość spory wzrost ale bez objawów, ale jutro wizyta u gina sprawdzić czy jajeczko pęka no i sprawdzić te wyniki, zobaczymy co powie....
Ja mialam wzrost ponad 20krotny i zadnych objawow. Dostalam tabletki Norprolac , pol tabletki codziennie przed snem.

reklama
Jeśli to pracodawca mnie zwolni, a zajdę w ciążę, to tak, prawo mnie chroni i mogę w nią zajść nawet w ostatnim dniu. Natomiast jeśli to ja złoże wypowiedzenie, to chroni mnie tylko w momencie, kiedy w dniu składania wypowiedzenia o ciąży nie wiedziałam. Jeśli jednak zajdę w trakcie jej trwania, to jestem w czarnej D....
Jest niestety różnica.
A tak masz rację, ale mimo wszystko pół roku to strasznie długo, podziwiam bo ja bym tak nie mogła

Do góry