reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jeśli u mnie nie zaskoczy w tym trzecim cyklu, to najprawdopodobniej zmienię pracę i zrobię przerwę na pół roku. Więc ciśnienie mam dwa razy większe. Staram się, bardzo się staram, żeby mi to nie wchodziło za mocno w głowę.

reklama
Coś mnie pokusiło i zrobiłam test ciążowy w 23 dc , cykle 28 .. niestety wyszedł negatywny .. może za wcześnie zrobiony , ale raczej już się chociaż przygotowałam , ze cykl kolejny jest stracony

Nie musi być. Zazwyczaj wynika ze spadku proga przed miesiączka (zupełnie normalna sprawa, każdy ma spadek proga przed @). Zawsze możesz porozmawiać o tym ze swoim lekarzem.
Mój to typowy ginekolog "jak rok minie, a dziecka nie będzie, pomyślimy". A ja mam zaraz 30, więc wolę pomyśleć za niego. Krzywdy badaniami sobie nie zrobię 🤷🏼‍♀️

Mój to typowy ginekolog "jak rok minie, a dziecka nie będzie, pomyślimy". A ja mam zaraz 30, więc wolę pomyśleć za niego. Krzywdy badaniami sobie nie zrobię [emoji2372]

Zgadza się. Ja byłam już po 30-tce jak usłyszałam takie słowa od ginekologa. A ja miałam ponad tygodniowe plamienia przed okresem, a ona nic [emoji2368] zmieniłam od razu.

Cześć dziewczyny u mnie dzisiaj 5dc, od 3 dc jestem na clo, na razie 0 skutków ubocznych w sumie to się czuje jakbym tego nie zazywala w ogóle, wczoraj wróciliśmy z weekendu z Wrocławia i przeszłam małe załamanie gdy zobaczyłam szwagierka w ciąży i bratanka, musiałam sobie popłakać chwile w samotności. Takie mnie naszły przemyślenia ☹️ tak bym chciała już mieć małego szkraba a dodatkowo stres w pracy i już od pół roku myślę nad zwolnieniem bo czuje ze się tak wykańczam, już cały weekend myślę że mam iść do pracy w poniedziałek. A najgorsze jest to że się nie zwolnię na razie bo staramy się o dziecko i mąż mówi żebym jeszcze przetrzymała, ogólnie to daje sobie czas do końca tego roku...

reklama
Do góry