reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

W czasie jej trwania, przed okresem mam 2-3 dni plamień. Może to nic, ale wolę sobie zrobić dla spokoju. I tak chciałam teraz zrobić morfologię, bo dawno nie miałam.

Często tak bywa. Zazwyczaj jest to spowodowane spadkiem proga przed okresem wiec nie powinno to być problemem [emoji3526] ale sprawdzić warto. Sama tez sprawdzałam, tylko ja miałam dużo dłuższe plamienia.

reklama
Właśnie wiem, że ten prog to jest takie trochę badanie z dupy, przez to że wydzielany jest skokowo. Liczę na szczęście, że trafię w momencie, kiedy będzie najwyższy, a przynajmniej w granicach normy.

Temperatura tez jest skokowa, a jednak da się wyróżnić fazę niższa i wyższa. Progesteron ok 7dpo będzie w swoim szczycie, czy będzie maksymalny, czy ciut niższy, to po owu powinien być wyraźnie wyższy niż przed i spokojnie takie badanie można zrobić [emoji6]

Też miałam chec badania progesteronu ale moja gin mi odradzała że są duże zmienne z dnia na dzień a również w ciągu dnia i tych badań trzeba byłoby wykonywać kilkukrotnie. Badania kazała robić w 3. Dniu cyklu wszystkie, a od tego cyklu zamiast badać po prostu na wsparcie progesteron

Przepraszam, ale dla mnie bez sensu [emoji2368] jeśli masz progesteron na dobrym poziomie (nie wiadomo, bo nie sprawdzasz) to po co dodatkowo pakować w siebie hormony?

Przepraszam, ale dla mnie bez sensu [emoji2368] jeśli masz progesteron na dobrym poziomie (nie wiadomo, bo nie sprawdzasz) to po co dodatkowo pakować w siebie hormony?
Ja Ci na to nie odpowiem - to podejście gin nie wiem czy bazując na tych plamieniach również w czasie ciąży... Po prostu uwierzyłam lekarce 🙂

Cześć dziewczyny, ostatnio rzadziej się udzielam 🙈 potwierdzam to co pisała Coco odnośnie przełomu w 4cs 🤣 ryczałam jak głupia 🤣. Obecnie odpuściłam starania, od dwóch cykli w ogóle jakoś mi to zwisa czy się uda czy nie 🙈 totalnie mnie te starania wkurzyły i mam dość 🤣 w tym cyklu nawet ominęłam owu bo przecież i tak nic z tego nie wyjdzie 🤣 żałuję, że od razu robiłam wszystkie badania, monitoringi, miliony testów owu i ciążowych i nic z tego nie wyszło 🤣 wydałam kupę kasy na darmo bo "wszystko jest idealnie" 🤷‍♀️ a już pomijając kasę to niepotrzebnie mnie to wszystko nakręcało 🤦‍♀️ a ja niestety jestem typem człowieka, który musi mieć wszystko pod kontrolą i na już 🤣 więc jak się nie udało to trudno 🤷‍♀️

Witajcie, kto testuje w najbliższym czasie?ja odezwę się jutro, bo jeżeli @ nie przyjdzie to mam zamiar testować! Dzisiaj zaczęły mnie strasznie boleć piersi, więc objaw typowo okresowy, ale też wiem, że może być w drugą stronę :)

U mnie jutro beta + taki zestawik, chociaż tam pewnie i tak nic nie wyjdzie (chodzi oczywiście o beta hcg, w innych to pewnie jak zwykle wszystko źle), ale we wtorek mam lekarza, więc trzeba sprawdzić [emoji19]
Zrzut ekranu 2021-07-18 o 21.39.13.png

reklama
Do góry