reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Cześć dziewczyny. Życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, zdrowia, szczęścia, miłości, spełnienia wszystkich marzeń i zrealizowania wszystkich celów 🎊🎉 no i oczywiście II kresek na teście.
Dzisiaj od rana jestem taka rozbita, jakbym wczoraj z pół baru wypiła, a to była zwykła domówka z jednym drinkiem i szampanem o północy 🤦‍♀️ albo się starzeję i kondycja spada albo coś mnie rozkłada (swoją drogą taka moja tradycja styczniowa, że jak mam być chora w ciągu roku, to wypada akurat w styczniu) bo i temperatura dzisiaj rano jakoś do góry poszła 🙊

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie - z różnych przyczyn (np wypadu do znajomych i zostania u nich na noc mimo tego ze plan był inny🤪) nie zaczęłam brać duphastonu zaraz po owu. I co teraz? Owu miałam prawdopodobnie 2 dni temu. Olać w tym cyklu i nie brać? Miała któraś z Was tak?😬
Zdarzało mi się zapomnieć o którejś z kolei tabletce. Jeden dzień obsuwy to nie tragedia. Ja bym wzięła, zwłaszcza że u mnie jak nie wezmę to miesiączka nie chce się pojawić 🤷

Ostatnia edycja:
Zdarzało mi się zapomnieć o którejś z kolei tabletce. Jeden dzień obsuwy to nie tragedia. Ja bym wzięła, zwłaszcza że i mnie jak nie wezmę to miesiączka nie chce się pojawić 🤷
U mnie ten duphaston to tak w sumie „a nuż pomoże”, bo badałam kiedyś progesteron i był w normie🤷‍♀️ ale lekarz kazał brać, bo może pomoże na przerost endometrium. Ale chyba masz racje, wezmę dziś normalnie

Cześć dziewczyny. Życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, zdrowia, szczęścia, miłości, spełnienia wszystkich marzeń i zrealizowania wszystkich celów 🎊🎉 no i oczywiście II kresek na teście.
Dzisiaj od rana jestem taka rozbita, jakbym wczoraj z pół baru wypiła, a to była zwykła domówka z jednym drinkiem i szampanem o północy 🤦‍♀️ albo się starzeję i kondycja spada albo coś mnie rozkłada (swoją drogą taka moja tradycja styczniowa, że jak mam być chora w ciągu roku, to wypada akurat w styczniu) bo i temperatura dzisiaj rano jakoś do góry poszła 🙊
Ja zawsze po szampanie się czułam, jak wrak człowieka, jakbym nie wiem ile wypiła.. szampan jest zdradziecki, bo jest gazowany...

Kochana nadal nic ;) a u Was jak? @Emma28 @Gryfin 🤗
Cześć dziewczyny 😘 u mnie wszystko dobrze, reset totalny, mnóstwo czasu spędzonego z rodziną, jest cudownie ☺️ prawdopodobne już jestem po owulacji, co drugi dzień działaliśmy bez żadnej spiny więc szanse są tak jak w każdym innym cyklu ☺️ Szczęśliwego Nowego Roku! 🥳

Dziewczyny mam takie pytanie - z różnych przyczyn (np wypadu do znajomych i zostania u nich na noc mimo tego ze plan był inny[emoji2957]) nie zaczęłam brać duphastonu zaraz po owu. I co teraz? Owu miałam prawdopodobnie 2 dni temu. Olać w tym cyklu i nie brać? Miała któraś z Was tak?[emoji51]

Ja biorę (luteinę) od 3dpo

Ja nie umiem opamiętać się z ciuszkami.. mam pełno dla Wojtusia po kuzynostwie, poplamionych nie wyrzucę bo szkoda, dobre przy karmieniu, a jak widzę promocje w sklepach to i tak muszę coś zamówić, bo mały przecież tak pięknie będzie w tym wyglądał [emoji85] za to sprzętów dla drugiego nie zamierzam kupować nowych, a nawet część powyrzucać, bo to co dostałam i nakupowalam to większość była niepotrzebna [emoji85][emoji86] ale ja jestem hardcorem bo teraz nawet łóżeczka bym nie kupowała drugiego dla następnego dziecka [emoji16] z resztą z tego co pamiętam wy też w łóżku razem z małym śpicie [emoji38]
Też nie chcę wiedzieć. Dopiero przy porodzie. Ciekawe czy wytrzymam [emoji16]
Ogólnie to nie lubię zbędnych rzeczy, ale dla dzieciaczków uwielbiam kupować [emoji4]

reklama
Ja nie umiem opamiętać się z ciuszkami.. mam pełno dla Wojtusia po kuzynostwie, poplamionych nie wyrzucę bo szkoda, dobre przy karmieniu, a jak widzę promocje w sklepach to i tak muszę coś zamówić, bo mały przecież tak pięknie będzie w tym wyglądał [emoji85] za to sprzętów dla drugiego nie zamierzam kupować nowych, a nawet część powyrzucać, bo to co dostałam i nakupowalam to większość była niepotrzebna [emoji85][emoji86] ale ja jestem hardcorem bo teraz nawet łóżeczka bym nie kupowała drugiego dla następnego dziecka [emoji16] z resztą z tego co pamiętam wy też w łóżku razem z małym śpicie [emoji38]
Ja mam okropna słabość do kupowania ubrań i zabawek... 🙈 A niech tylko jakaś promocja będzie w H&M albo KappAhl czy coś... 🙉🙊🙈 Tyle ma tych ciuchów córka, że nie wiem, kiedy ona ma w tym niby chodzić. 🙊

Do góry