reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Godzinę?! To by mi skóra zeszła [emoji28] 20 min wystarczyło
U mnie godzina tygodniowo, ale prysznic lub kąpiel + olejowanie całego ciała, peeling dłoni, stóp. Po tym czuje się jak egipska księżniczka [emoji7][emoji7] nawet to +5 i rozstępy od pępka po plecy po ciąży mi wtedy w ogóle nie przeszkadzaja [emoji41] także podpisuje się pod Twoim postem i polecam [emoji16] ostatnio miałam kule z organique [emoji7][emoji7] cudo [emoji6]

reklama
Listwy 3 lata.. [emoji16][emoji16] ja bym mojego po stopach całowała za takie tempo [emoji1] my 5 lat kończymy piętro a na korytarzu kable jeszcze wiszą [emoji41] zaczynam sobie tłumaczyć że to po prostu taki nowoczesny styl i oryginalność [emoji38][emoji6]
Dziś w ogóle przyszedł zwrot za wakacje 2020... Miał być Cypr a są szafki do pokoju dzieci, dywan i szafeczki do sypialni dla nas [emoji4][emoji4] wczoraj mój M zamontował listwy przypodłogowe. Mówię Wam- zanim się wprowadzicie na swoje muszą być listwy bo ja czekałam 3 lata [emoji28] teraz znów ten dom nabiera kształtów , bo odkąd zamieszkaliśmy to ciągle a to firma a to coś i potrzeby domu schodziły na boczny plan. Jeszcze płot, szafa w wejściu i milion innych rzeczy. A jak się będzie miało pojawić 3cie malutkie to już w ogóle, bo wszystko po chłopcach oddałam i pół bodziaka nie mam...nie mówiąc o innych 14744 gadżetach.

Ale Ci zazdroszczę.. [emoji6] o 4 cm to w myślach prosiłam się [emoji6] u mnie wody chlusnely, brak skurczów [emoji50] my do szpitala jechaliśmy 40 km na totalnym lajcie, bo kompletnie nic nie czułam, jeszcze żartowaliśmy, nie zdawałam sobie wtedy sprawy co mnie czeka za kilkanaście godzin [emoji23][emoji23] wylądowałam na oksy, powoli puszczonej, a rozwarcie postępowało dość leniwie [emoji1] dostałam wszystkie możliwe przeciwbólowe a i tak darłam się jak zwierzę i przeklinałam [emoji23][emoji23] po porodzie było mi głupio i przepraszałam [emoji85][emoji87] przeżycia niesamowite [emoji13]
W Norwegii. Przyjechaliśmy do szpitala z 4cm rozwarcia, więc pozwolili mu być ze mną od poczatku [emoji16]

Ogólnie mieliśmy 20km do szpitala i myślałam, że zabiję na każdym grabie, światłach, zakręcie i dziurze w drodze [emoji1787]

Ja jak brałam prysznic w połogu to za każdym razem słyszałam że mój mały płacze, a nie płakał [emoji87][emoji85]
rozkoszujcie się tymi długimi kąpielami, prysznicami bo jak dwie kreski w bobasa się zmieniają to już po ptakach
tak mi się przypomniało na początku laktacji jak dopiero co wzięłam prysznic i usłyszałam że mały płacze to zalało mnie mlekiem po kostki [emoji23] jaka ta naturą jest dziwna

:D Powrocilam, wietrze kaca :p i nadal odliczam dni do gina. No bije sie z myslami bzykac sie czy nie... ale dobra za 8 dni mam wizyte, niech mi potwierdzil ze jestem zdrowa :D Dzis 11 DC, test owu XD cien cienia... czyli narazie sie nie zapowiada. Znajac moje szczescie bede miala owu az w 18 dc a gina w 19 XD i wroce wkurzona.

Hej. Miała tak któras z Was że cykl się skrócil nagle? Zawsze miałam 26-27 dni a ostatnio 23 i teraz tez się czuje jakbym miała zaraz dostać a to powinno być jeszcze z 5 dni do okresu... Trochę się boje bo przeczytalam że jak się nagle cykl skraca to może być znak że zmniejsza się rezerwa jajeczek i wchodzi się w czas przed menopauzalny. Ja mam dopiero 31lat czy takie rzeczy mogą się dziać w tym wieku ;( może to tylko jakieś rozchwianie tymczasowe? ;(

Ja mam okropna słabość do kupowania ubrań i zabawek... 🙈 A niech tylko jakaś promocja będzie w H&M albo KappAhl czy coś... 🙉🙊🙈 Tyle ma tych ciuchów córka, że nie wiem, kiedy ona ma w tym niby chodzić. 🙊
A ja dostaję od innych mam-kolezanek, tony ciuchów. Garderoba księżniczki, praktycznie nic nie wydaje na ciuchy. Kupuję porządne buty na sezon plus jakieś skarpetki. Kurtek zimowych wiosennych po 3-4szt. Wszystkiego mamy po kokardę! Ja się śmieję że 3dziewczynki bym mogła na raz ubierać 🤣

Który to był dzień cyklu ? Będziesz powtarzać bete? Poniżej 5 to nie ciąża oczywiście ale ja bym powtórzyła dla spokoju 🙃
44dc, jeżeli nie przyjdzie @ będę robić po prostu testy ciążowe. Jest to mój drugi cykl starań, w poprzednim pierwszym cyklu zaszłam w ciążę biochemiczną więc teraz myślę, ze może dlatego ten cykl też robi się dłuższy, bo wszystko się przesunęło. Jeżeli @ nie będzie w ciągu tygodnia to chyba rozsądnie będzie pójść do gin.

reklama
Dziewczyny spytam Was bo pewnie jesteście specjalistkami od owulki. W środę był i mnie 11dc na USG wszystkie pęcherzyki tej samej wielkości, nic nie wskazywało na to że owulka może wystąpić. A dzisiaj 13dc i śluz płodny 😂 Od 16dc znów mam wziąć dupka. O co chodzi? Jak długo rośnie pęcherzyk? Jest opcja żeby owulka jednak była? Kompletnie nie pojmuję.

@Wolfie ja po poronieniu samoistnym czekałam na pierwszą @ 64dni. Niestety mimo, że to biochemiczna organizm ma prawo regenerować się jak w normalnym połogu.

Do góry