reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej. Miała tak któras z Was że cykl się skrócil nagle? Zawsze miałam 26-27 dni a ostatnio 23 i teraz tez się czuje jakbym miała zaraz dostać a to powinno być jeszcze z 5 dni do okresu... Trochę się boje bo przeczytalam że jak się nagle cykl skraca to może być znak że zmniejsza się rezerwa jajeczek i wchodzi się w czas przed menopauzalny. Ja mam dopiero 31lat czy takie rzeczy mogą się dziać w tym wieku ;( może to tylko jakieś rozchwianie tymczasowe? ;(
Ja tak mialam czesto po dosytawieniu anty, albo teraz po ciazy mialam tez cuda na kiju jeden cykl 24 dni a drugi 35 kolejni 26 dni etc etc. Hormony się wyrownaly i mam idealnie 27/28 dni. Cykle tez mi sie skrocaqly mimo anty. Bralam tabletki i mialam doslownie co 28 dni w czwarki o 16stej. Ale jak sie przeciazylam fizycznie jak zwierz np zrzucilam pol tony towaru w pol godziny to dostawalam okresu 4 dni wczesniej zaraz po zajechaniu się jak zwierz lub jak mnie ktos ekstremalnie wku... to tez potrafilam dostac 4-5 dni wczesniej. Przyczyn moze byc wiele ;) ale dla spokoju mozesz isc do lekarza.

reklama
Dziewczyny spytam Was bo pewnie jesteście specjalistkami od owulki. W środę był i mnie 11dc na USG wszystkie pęcherzyki tej samej wielkości, nic nie wskazywało na to że owulka może wystąpić. A dzisiaj 13dc i śluz płodny 😂 Od 16dc znów mam wziąć dupka. O co chodzi? Jak długo rośnie pęcherzyk? Jest opcja żeby owulka jednak była? Kompletnie nie pojmuję.

@Wolfie ja po poronieniu samoistnym czekałam na pierwszą @ 64dni. Niestety mimo, że to biochemiczna organizm ma prawo regenerować się jak w normalnym połogu.

A jakiej wielkości były pęcherzyki? One rosną średnio ok 2mm na dzień.

Ja jak brałam prysznic w połogu to za każdym razem słyszałam że mój mały płacze, a nie płakał [emoji87][emoji85]
dokładnie tak jest np.kiedy w sklepie rozdzielalismy się z mężem on był z.malym to cały czas słyszałam że płacze, chodz nie płakał a mąż mówił że nie słyszał żadnego płaczu 🙉

Ja tak mialam czesto po dosytawieniu anty, albo teraz po ciazy mialam tez cuda na kiju jeden cykl 24 dni a drugi 35 kolejni 26 dni etc etc. Hormony się wyrownaly i mam idealnie 27/28 dni. Cykle tez mi sie skrocaqly mimo anty. Bralam tabletki i mialam doslownie co 28 dni w czwarki o 16stej. Ale jak sie przeciazylam fizycznie jak zwierz np zrzucilam pol tony towaru w pol godziny to dostawalam okresu 4 dni wczesniej zaraz po zajechaniu się jak zwierz lub jak mnie ktos ekstremalnie wku... to tez potrafilam dostac 4-5 dni wczesniej. Przyczyn moze byc wiele ;) ale dla spokoju mozesz isc do lekarza.
Ja po odstawieniu anty nigdy nie miałam takich problemów... Ani poprzednim razem, ani teraz. Teraz po odstawieniu pierwsza @ po 38 dniach i kolejne już 29-31 dni. 🤔 Ale przed anty też tak miałam.
Ponoć jak ktoś przed anty miał cykle nieregularne,długie lub krótkie to po odstawieniu anty one wracają.

Ja po odstawieniu anty nigdy nie miałam takich problemów... Ani poprzednim razem, ani teraz. Teraz po odstawieniu pierwsza @ po 38 dniach i kolejne już 29-31 dni. 🤔 Ale przed anty też tak miałam.
Ponoć jak ktoś przed anty miał cykle nieregularne,długie lub krótkie to po odstawieniu anty one wracają.
przed anty mialam cykle 30 dni + :p regularne

Dziewczyny spytam Was bo pewnie jesteście specjalistkami od owulki. W środę był i mnie 11dc na USG wszystkie pęcherzyki tej samej wielkości, nic nie wskazywało na to że owulka może wystąpić. A dzisiaj 13dc i śluz płodny 😂 Od 16dc znów mam wziąć dupka. O co chodzi? Jak długo rośnie pęcherzyk? Jest opcja żeby owulka jednak była? Kompletnie nie pojmuję.

@Wolfie ja po poronieniu samoistnym czekałam na pierwszą @ 64dni. Niestety mimo, że to biochemiczna organizm ma prawo regenerować się jak w normalnym połogu.
łoooo tym bardziej poczekam z seksem do wizyty dr. U mnie łyzeczkowanie bez ciazy, ale ja wiem co tam sie pod maska dzieje. :p

Ja nie umiem opamiętać się z ciuszkami.. mam pełno dla Wojtusia po kuzynostwie, poplamionych nie wyrzucę bo szkoda, dobre przy karmieniu, a jak widzę promocje w sklepach to i tak muszę coś zamówić, bo mały przecież tak pięknie będzie w tym wyglądał [emoji85] za to sprzętów dla drugiego nie zamierzam kupować nowych, a nawet część powyrzucać, bo to co dostałam i nakupowalam to większość była niepotrzebna [emoji85][emoji86] ale ja jestem hardcorem bo teraz nawet łóżeczka bym nie kupowała drugiego dla następnego dziecka [emoji16] z resztą z tego co pamiętam wy też w łóżku razem z małym śpicie [emoji38]
Tez teraz większości rzeczy nie kupię, zwłaszcza, że na razie i tak mamy mało miejsca. U nas łóżeczko jest dobre tylko na godzinę lub dwie, dopóki nie obudzi się pierwszy raz. Więc to taki nasz moment dla siebie 😉
Normalnie odkąd dostałam ten pierwszy okres po porodzie to non stop gonię mojego męża taką mam chęć. Trochę narzekam, bo tydzień u mojej mamy, więc wiadomo jak z tą prywatnością zwłaszcza że całe moje rodzeństwo się zjechało w tym czasie. A teraz moja najmłodsza siostra przyjechała do nas, póki ma wolne od szkoły, więc też niespecjalnie jest okazja. Jestem ciekawa czy już jestem po owu.. Ostatnie dwa dni bolało mnie podbrzusze (wczoraj wieczorem przestało), do tego non stop mi mokro, no i gdyby nie moja siostra to bysmy dzisiaj chyba z tego łóżka nie wyszli 🙈 Już się do męża śmiałam, że nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam taką chęć, bo od czasu ciąży, potem kp to tak bez porównania w ogóle

reklama
Ja jak brałam prysznic w połogu to za każdym razem słyszałam że mój mały płacze, a nie płakał [emoji87][emoji85]
Ja jak szłam w szpitalu pod prysznic za każdym razem i jakieś dziecko płakało to się tylko zastanawiałam czy to mój czy nie mój. Wgl nie pomyślałam, żeby wymienić się z dziewczyną z sali numerem telefonu. Teraz już będę mądrzejsza 😁
Za to w domu jak zaczynał płakać to mi się nie spieszyło, bo wiedziałam, że ktoś się nim zajmie. Przede wszystkim mój mąż wtedy niespecjalnie miał wyjście I musiał się nauczyć wiele rzeczy, a tak to było, że się boi albo nie wie jak to zrobić. Przy drugim będzie dużo lepiej 😊

Do góry