reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Czesc Dziewczyny
Dlugo sie nie odzywałam ale ciagle was podczytuje.
Udalo mi sie zrobic troche badan, czesc platnych czesc na nfz. I kolejne usg ( wg lekarza na tym jajniku gdzie jest torbiel to on nie ma szans za bardzo dzialac, w sensie nie ma z niego owu.... 😢 )
Jesli chodzi o badania to zrobilam kolejna morf ogolna, tarczyce, lipidogram, glukoze, prolaktyne, lh, fsh, estradiol, testoreon.
Prog dopiero przede mna

Wizyta za jakis czas. Mam juz niektore wyniki wiekszosc w normie.ale...
troche martwi mnie lh i fsh. Fsh jest 6.4 a lh 9.3. Badania robione w 4dc. Czy mozecie cos podpowiedziec jak to zinterpretować? Wiem wiem...czekac na wizyte. Ale ja juz oczywiscie policzylam stosunek tych dwoch i sie przerazilam bo daleko mu do 1.
Procz tego Testosteron wyszedl mi 44 a norma do 48 wiec niby ok ale blisko tej gornej ( dopytuje bo np tsh niby do 4 a dla starajaych sie do 2, wiec moze inne hormony na podobnej zasadzie sa interpretowane dla starajacych sie).

Sciskam was wszystkie mocno i jak zawsze kazda opinia mile widziana.
Milego wieczorku
Stosunek lh do fsh masz niecałe 1,5 więc tragedii nie ma a ponadto wielu lekarzy mówi, że to przestarzała metoda oceny czegośtam i teraz się już na to nie patrzy, o ile występują naturalnie owulacje. Bo rozumiem, że z tego drugiego jajnika owulacje masz? Zbadaj AMH.

reklama
Stosunek lh do fsh masz niecałe 1,5 więc tragedii nie ma a ponadto wielu lekarzy mówi, że to przestarzała metoda oceny czegośtam i teraz się już na to nie patrzy, o ile występują naturalnie owulacje. Bo rozumiem, że z tego drugiego jajnika owulacje masz? Zbadaj AMH.
Jak mozna na 100% sprawdzic czy z tego prawego jest? Oprocz objawow ogolnych typu sluz czy progesteron w drugiej polowie cyklu (to przede mną)

Moj stosunek lh do fsh byl 1,5 , a w kolejnym cyklu po tym badaniu zaszlam w ciążę, więc myślę, że ten jeden wynik u mnie nic nie znaczył. Trzymam kciuki i pozdrawiam[emoji4]

Wlasnie spadła mi temperatura i znow koniec marzeń. Powiedzcie mi tylko do którego dnia cyklu mierzy się temperaturę? Do pojawienia się krwawienia?
Czy w jego trakcie tez?

reklama
Do góry