reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
No już po. Zrobił cytologie i pęcherzyk na lewym jajniku 12,5 mm. Ostatnio miałam na prawym 14 mm. Dostałam 3 menopury i w poniedziałek sprawdzimy przyrost i pękniemy go 😀 jestem w 12 dc. Endo powiedział ładne i na spokojnie się też dostosuje do pęcherzyka. Mam trochę obaw bo mój pracuje całe dnie i martwi mnie, że nie wstrzelimy się w środku tygodnia 😒😒
A ilu dniowe masz cykle? Mnie zdziwiło że w 6dc mój dominujący ma 12mm :O A endometriun 6mm, chyba prawidłowo? Ile rośnie na dobę?

Znalazłam wczoraj swoje USG z listopada. Nigdy się nie przypatrywałam, ale wczoraj świadomie na nie spojrzałam. Widać na nim jajnik i.. trzy pęcherzyki. Dziewczyny, które chodzą na monitoring- to normalne? Czy może być tak, że pęka tylko jeden dominujący?
Tak, jeśli są 2, 3 większe pęcherzyki które się powiedzmy wyróżniają wielkością to zazwyczaj bywa tak ze tylko jeden z nich przed samym pęknięcie zaczyna dominować i tylko ten jeden pęka, reszta się zatrzymuje a pozniej wchlania 😊 może też być tak ze żaden z nich nie przejmie "dowodzenia" I wtedy niestety ale do owulacji nie dojdzie. Słyszałam te ze bywały takie przypadki ze najpierw pękł jeden, apozniej ten drugi też zaczal sie rozwijać i również pękł. Ale to chyba akurat mega sporadyczny przypadek 😅

No już po. Zrobił cytologie i pęcherzyk na lewym jajniku 12,5 mm. Ostatnio miałam na prawym 14 mm. Dostałam 3 menopury i w poniedziałek sprawdzimy przyrost i pękniemy go 😀 jestem w 12 dc. Endo powiedział ładne i na spokojnie się też dostosuje do pęcherzyka. Mam trochę obaw bo mój pracuje całe dnie i martwi mnie, że nie wstrzelimy się w środku tygodnia 😒😒
Juz doczytałam 😊 to pozostaje tylko 3mac kciuki 😊🍀 a że stosunkiem się nie przejmuj, chłopaki potrafią poczekac nawet do 72h wiec na bank jakoś się wpasujecie 😉

A ilu dniowe masz cykle? Mnie zdziwiło że w 6dc mój dominujący ma 12mm :O A endometriun 6mm, chyba prawidłowo? Ile rośnie na dobę?
Miałam cykle około 40 dni ale po ostatniej stymulacji skrócił się do 29 dni. Robiłam zastrzyk Ovitrelle i potem brałam dupka, więc pewnie dlatego. Jeśli chodzi o endometrium to ja przy 14mm pęcherzyku w poprzednim cyklu miałam chyba 9mm ale nie jestem pewna, nie chce wprowadzić cię w błąd. W każdym razie nie wiem ile rośnie na dobę 🙂 ale chyba podpytam w poniedziałek lekarza 😅

Tak, jeśli są 2, 3 większe pęcherzyki które się powiedzmy wyróżniają wielkością to zazwyczaj bywa tak ze tylko jeden z nich przed samym pęknięcie zaczyna dominować i tylko ten jeden pęka, reszta się zatrzymuje a pozniej wchlania 😊 może też być tak ze żaden z nich nie przejmie "dowodzenia" I wtedy niestety ale do owulacji nie dojdzie. Słyszałam te ze bywały takie przypadki ze najpierw pękł jeden, apozniej ten drugi też zaczal sie rozwijać i również pękł. Ale to chyba akurat mega sporadyczny przypadek 😅
Czytałam o przypadkach, kiedy kobieta urodziła bliźniaki, których poczęcie różniło się o 2-4 tygodnie. Zawsze mnie to bardzo ciekawiło.

Przyszło mi teraz do głowy o badaniu nasienia. Bo my robiliśmy i ruchliwość i ilość poprostu świetne ale budowa prawidłowa 0.00.z tego względu zrobiliśmy też fragmentację, która też wyszła super i lekarz powiedział, żeby się tą budową nie przejmować. Ale teraz się zastanawiam. Jeśli w tym cyklu się nie uda to chyba pomyśle o inseminacji. Wybiorą wtedy tego idealnego 😂

reklama

Czytałam o przypadkach, kiedy kobieta urodziła bliźniaki, których poczęcie różniło się o 2-4 tygodnie. Zawsze mnie to bardzo ciekawiło.
Moja siostra jest takim przypadkiem 😅
Najpierw bylo jedno, po 2tygodniach byly juz dwa 😃

Do góry