reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Z tego c opisałaś to po 5 dniach od odstawienia Duphastonu przychodzi u Ciebie miesiączka, jeszcze masz 3 dni, więc spokojnie, a nawet jak nie przyjdzie po 5 dniach to czas ma do dwóch tygodni ;)
Wiem wiem, ale sam fakt czekania na ten okres i wydłużenia tego wszystkiego mnie dobija 😐

reklama
Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Wracam po krótkim urlopie, starałam się "wyłączyć głowę" i trochę mi się udało, ale nie całkowicie ofkors 🙄 Zamówiłam sobie 15 sztuk tych tanich, paskowych testów ciążowych z allegro i od jutra będę robić (7 dni po zastrzyku ovitrelle) żeby sprawdzić jak długo mi się utrzymuje w organizmie. Ile dni u Was się utrzymywał? Sprawdzałyście?

Cześć Dziewczyny.
Pytanie do tych z Was stosujących Miovelia Nac.

Zwykle mam owulację nie wcześniej niż w 18 dc. Ostatnio 18, wcześniej 24 dc. Czy po NAC jest szansa na dużo szybszą owu? Jak u Was to przyspieszało wzrost pęcherzyków. Pytam bo pierwszą wizytę mam 14 dc. Zastanawiam, czy ok...

Z góry dzięki :*
U mnie normalnie owulacja wypada ok. 17dc, przy Miovelii miałam w 12/13dc I krótszy cykl

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Wracam po krótkim urlopie, starałam się "wyłączyć głowę" i trochę mi się udało, ale nie całkowicie ofkors 🙄 Zamówiłam sobie 15 sztuk tych tanich, paskowych testów ciążowych z allegro i od jutra będę robić (7 dni po zastrzyku ovitrelle) żeby sprawdzić jak długo mi się utrzymuje w organizmie. Ile dni u Was się utrzymywał? Sprawdzałyście?
Ja będę sprawdzać w tym cyklu. Ovitrelle dostałam wczoraj, ale czytałam na forach ze bezpieczniej jest testować po 12 dniach, ale tez były dziewczyny co po 6 dniach już miały biały test.

Ja będę sprawdzać w tym cyklu. Ovitrelle dostałam wczoraj, ale czytałam na forach ze bezpieczniej jest testować po 12 dniach, ale tez były dziewczyny co po 6 dniach już miały biały test.
Ja wolę wcześniej, żeby widzieć co i jak. Chociaż boję się tego że testy zaczną być pozytywne, później znowu negatywne i przyjdzie @ 😔

@coca to jest zdjęcie z usg. Wg lekarza od prawej strony pęcherzyk wyraźnie zarysowany, a od lewej taki rozlany, że w zasadzie nie wiadomo gdzie się zaczyna.

To mój pierwszy monitoring, nie wiem jak czytać zdjęcia, ale rzeczywiście widzę różnicę między strona lewą i prawą.
Czy wy dziewczyny możecie spojrzeć i porównać to z waszymi pęcherzykami? Czy Wasze też tak wyglądały, a zostały uznane za dobre?Zobacz załącznik 1294313
U mnie pęcherzyki jak "zbierają się" od owulacji to mają taką jakby trąbkę z jednej strony (nie wiem jak to inaczej nazwać) 😁

U mnie utrzymuje się do 4 dni, długo, krótko, sama nie wiem? Najważniejsze chyba, że owulacja jest 😊

Ja wolę wcześniej, żeby widzieć co i jak. Chociaż boję się tego że testy zaczną być pozytywne, później znowu negatywne i przyjdzie @ 😔
Tak niestety tez może być 😕. Ja się nastawiam, ze to jest cykl testowy, by się nie rozczarować. Ponac ovitrelle może się utrzymywać krótko lub długo w zależności od organizmu ale tez w zależności od jakości leku w strzykawce. Bo jeżeli był przechowywany zle, to może nawet nie zadziałać lub po 2-3 dniach nie pokazać kreski na teście. Ale to są tylko przypuszczenia dziewczyn z forów lub ich lekarzy. Dlatego nigdy nie wiadomo- chce spróbować zrobić test 3 dni, 6 dni i 12 dni po zastrzyku. Taki teścik z ciekawości.

reklama
Cześć w 1dc. Pies by to zaje***. 😣
Niby jajeczko było dobrej jakości, niby endo było dobre, owulacja z dwóch jajników. I kolejny stymulowany cykl na straty. Dziś wizyta u gina po leki. Katastrofa że tak powiem, jestem prze wściekła 😣🙄
Ehhh! Może nieznacznie pocieszy Cie ze Magda pisała tutaj ze jej udało się w piątym cyklu. Ja już tez wcześniej czytał ze często zaskakuje dopiero 5-6 cyklu wiec moze cos w tym jest? U ciebie to był chyba 4 cykl? Myślę że w końcu nasza wytrwałość zostanie wynagrodzona 😊 3mam kciuki niezmiennie za Ciebie! 🍀

Do góry