reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Wróciłam z monitoringu, lekarz był zachwycony moja owulacja w tym miesiącu, nie wiem co w tym zachwycającego, ale był bardzo zadowolony i mówił, że trzyma kciuki, żeby coś z tego było, narobił mi trochę nadzieji, nie powiem, że nie 😋 Bóle były spowodowane owulacja, ktora była wcześniej.
Jeśli do końca wakacji nie zaskoczy we wrześniu drożność, z jednej strony się cieszę, że ją zrobimy, ale z drugiej mam trochę strach, no ale cóż zobaczymy co będzie, może to pomoże 😋
Mnie drożność czeka na początku następnego cyklu 🙀. Czyli jak się nie uda w tym to niestety badanie. Tez trochę się boje, ale wiem po co to robię i tak sobie wmawiam 😁 kobiety rodzą i dają radę to i my by zaciążyć tez damy 😁

Cześć dziewczyny, witam się z Wami ponownie... 3 tygodnie temu po pozytywnym teście uciekłam stąd na marcowe mamy. Dzisiaj wizyta u lekarza, na której miałam zobaczyć serduszko mojego Maleństwa, a usłyszałam "tu nie ma żadnej ciąży" i dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej (drugi raz w mojej "karierze"). Na szczęście zamiast do szpitala wybrałam się do innej pani doktor, która bez problemu zobaczyła pęcherzyk w macicy, ale kazała w trybie pilnym zbadać betę, która była już spadkowa i wynosiła 100... Po wizycie zaczęłam krwawić i czekam teraz na poronienie. Jakkolwiek to nie zabrzmi, to w pewnym sensie czuję ulgę, że to jednak "zwykła" ciąża i "zwykłe" poronienie, ale tak czy siak chciałabym teraz zamknąć się w jakimś kokonie i nie wychodzić z niego przez rok.

Cześć dziewczyny, witam się z Wami ponownie... 3 tygodnie temu po pozytywnym teście uciekłam stąd na marcowe mamy. Dzisiaj wizyta u lekarza, na której miałam zobaczyć serduszko mojego Maleństwa, a usłyszałam "tu nie ma żadnej ciąży" i dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej (drugi raz w mojej "karierze"). Na szczęście zamiast do szpitala wybrałam się do innej pani doktor, która bez problemu zobaczyła pęcherzyk w macicy, ale kazała w trybie pilnym zbadać betę, która była już spadkowa i wynosiła 100... Po wizycie zaczęłam krwawić i czekam teraz na poronienie. Jakkolwiek to nie zabrzmi, to w pewnym sensie czuję ulgę, że to jednak "zwykła" ciąża i "zwykłe" poronienie, ale tak czy siak chciałabym teraz zamknąć się w jakimś kokonie i nie wychodzić z niego przez rok.
Tak strasznie mi przykro 😞😞 nawet nie wiem co w takiej sytuacji napisać. Trzymaj się? Słowa, które i tak nic nie pomogą.
Bądź dzielna, bardzo mocno tulę...

A ja mam takie pytanie troszke z innej beczki- czy macie jakieś ciekawe artykuły/publikacje/książki/blogi na które warto zajrzeć w temacie starań? Niektóre z Was czuje ze maja tutaj ogromną wiedzę i zastanawiam czy to wiedzą z gabinetu lekarskiego + doświadczenia, czy może natknęłyscie się na coś ciekawe w necie/księgarni? 😊 Nie musi być konkretne zagadnienie- ciekawa jestem wszelkich interesujących publikacji, które mogą zwrócić moja uwagę np na niewłaściwą dietę, na inne schorzenia które mogą mieć wpływ na płodnośc itd. 😁

Wróciłam z monitoringu, lekarz był zachwycony moja owulacja w tym miesiącu, nie wiem co w tym zachwycającego, ale był bardzo zadowolony i mówił, że trzyma kciuki, żeby coś z tego było, narobił mi trochę nadzieji, nie powiem, że nie 😋 Bóle były spowodowane owulacja, ktora była wcześniej.
Jeśli do końca wakacji nie zaskoczy we wrześniu drożność, z jednej strony się cieszę, że ją zrobimy, ale z drugiej mam trochę strach, no ale cóż zobaczymy co będzie, może to pomoże 😋
Ojej! Tak się cieszę że wszystko w porządku ❤ troszke sie obawiałam że ten bol mógłby być spowodowany tak jak to było w moim przypadku torbielą krwotoczną, ale nic nie pisałam bo wiedziałam, że lecisz do lekarza i nie chciałam niepotrzebnie wprowadzać Cię w zły humor czy nie daj Boże zdenerwowanie 😊 No to teraz czekamy co czas przyniesie 😊🍀 A drożności się nie obawiając! Ja jestem bardzo wrażliwa, a badanie przeżyłam i bardzo cieszę się że się na nie zdecydowałam, teraz mam przynajmniej pewność że wszystko jest ok i że nie tracę czasu na nie mające sensu starania 😊😊😊

Ok nieee 🙈 tak mi przykro 😢 Ściskam Cię mocno i życzę Ci duuuzi wytrwałości teraz 😔😘 pisz tutaj do nas jeśli tylko będziesz miała taka potrzebę 😘 3mam kciuki żeby jak najszybciej udało Ci się dojść do siebie. Pamietaj- nie jestes sama, wiele z nas tutaj doskonale rozumie co teraz czujesz. I doskonale wie, że trzeba to samemu przetrawić- każdy w inny sposób, ten dla siebie najlepszy. Ściskam ogromnie mocno i cieplutko! ❤

Dziewczyny pomocy 😩
Od niedzielnej inseminacji nie moge znalezc sobie miejsca i caly czas martwi mnie ten polip endometrium ktory ginka zauwazyla na usg przez zabiegiem 😏
Napisalam znowu do mojego lekarza, ze mnie to martwi, czy jest w ogole jakas szansa na powodzenie tej inseminacji i ze chciałbym przyjsc na wizyte zeby on zobaczyl czy mam sie czym niepokoić to mi tylko odpisał ze w szpitalu tez jest aparat usg 😳
Ja zwiariuje do @, od dzis mam brac proga, nie wiem czy w ogole jest sens go brac czy dac sobie spokoj z tym cyklem. Mam ochote isc do innego lekarza bo odnoszę wrazenie ze ten ginek zaczyna olewać mnie i moj problem 😏
W ogole to bym to wszystko j*bła , nie ma juz sil. Jak to mozliwe ze ten polip tam jest a moj ginek go nie widzial 🙄 😔

reklama
Nie potrzeba skierowania w diagnostyce normalnie robią z obciążeniem bez skierowania i dają tabletkę 🙂mi wyszła hiperprolaktylemia
O widzisz, mi ginek dawał skierowanie bo mowil ze bez moze byc problem na zbadanie z obciążeniem. Jak widac warto pytac w lab ;)
Mi tez wyszla hiperprolaktynemia . Biore Norprolac pol tabletki codziennie.

Do góry