reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej :) stwierdziłam ze bardzo chciałabym dołączyć :) moze Wy mnie zrozumiecie 🤔. Mam nadzieję. Staramy sie o 2 dziecko, tj 5 cs. Bardzo boje sie, ze nigdy sie nie uda. Oczywiście 5 miesięcy to nie długo, wiem, ale ta mysl mnie nie odstępuje na krok :( sama jestem jedynaczką i nie chce twgo dla syna. Dziękuję ze moglam się wygadać i mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie :) a tym cyklu robie wyniki z krwii. Teraz w środę progesteron i czekac na miesiączkę, badz nie 🤔. Jak do twj pory wszystko w normie, estradiol w dolnej granicy, lecz 100% norma, owulacje mam, 2x potwierdzają u ginekolog, on takze twierdzi, ze w macicy warubki idealne. Jedynie to ok 15 kg mi zostało po 1 ciazy, ale walcze 💪 juz 5 mniej. Nie wiem czym moge sie wspomóż, moze jakieś pomysły :)? Zazywam inofer jak w 1 ciazy, magnez z potasem, próbowałam, juz acci no - spa. Dziękuję 🙂
A w jakim wieku masz synka, jeżeli mogę spytać?😊

reklama
U mnie córeczka równe 2😊 I też teraz chciałam zacząć:-)
Jal tylko czujesz ze to ten moment to trzeba 🥰 właśnie najgorsze jest to ze nie wiemy co jest nam pisane :( ja mialam cc wiec moglam, po roku z zaczęliśmy luty 2021, tak po cytologii mojej. O synka staraliśmy sie pol roku. A wy o córeczkę? Zazdroszczę tym co w 1 cyklu im sie udaje.

Jal tylko czujesz ze to ten moment to trzeba 🥰 właśnie najgorsze jest to ze nie wiemy co jest nam pisane :( ja mialam cc wiec moglam, po roku z zaczęliśmy luty 2021, tak po cytologii mojej. O synka staraliśmy sie pol roku. A wy o córeczkę? Zazdroszczę tym co w 1 cyklu im sie udaje.

U nas to była akurat 1 próba, sama byłam w szoku, bo mam macicę dwurożną, i moje nastawienie nie było zbyt optymistyczne.
Potem też cc😉 Ale teraz już kilka cykli i nic, do tego jeszcze nawinął się tydzień temu Covid, pomimo szczepienia :/ Biorę Pregnę i jedynie testy owu…

Jak co masz robić? Objawy wczesnej ciąży często są zbieżne do miesiączkowych. Zrób sobie betę z przyrostem jeśli ma Cię to uspokoić.

Masz potwierdzona ta owulacje jakoś?
Ja mam aplikację tylko. Gdy bylam w ciąży z pustym jajem to mi dobrze pokazala owulację bo zbyt duzo prob nie było 😉

Witam,
Jestem nowa.
zacznę od początku. Od 3 lat mam torbiele, długie miesiączki - czyli jazdę hormonalna. Oprócz duphastonu nie brałam za dużo hormonów bo jestem po zatorze i nie mogę brać. Miesiączkę powinnam dostać 9.07, ale prawdopodobnie owulacja się spóźniła i była Ok 4-5.07 w piątek dostałam kwrawienia był to jeden raz o barwie jasnoróżowej, od tego czasu cisza. Czy mogę zrobić jutro betę i czy wynik będzie miarodajny ? Jeśli to w piątek była implantacja

Ja mam aplikację tylko. Gdy bylam w ciąży z pustym jajem to mi dobrze pokazala owulację bo zbyt duzo prob nie było [emoji6]
Aplikacja to algorytm. A twoje ciało to żywy organizm. Owu się może przesunąć z byle przyczyny lub nawet nie wystąpić i aplikacja tego nie jest w stanie przewidzieć [emoji6]

Witam,
Jestem nowa.
zacznę od początku. Od 3 lat mam torbiele, długie miesiączki - czyli jazdę hormonalna. Oprócz duphastonu nie brałam za dużo hormonów bo jestem po zatorze i nie mogę brać. Miesiączkę powinnam dostać 9.07, ale prawdopodobnie owulacja się spóźniła i była Ok 4-5.07 w piątek dostałam kwrawienia był to jeden raz o barwie jasnoróżowej, od tego czasu cisza. Czy mogę zrobić jutro betę i czy wynik będzie miarodajny ? Jeśli to w piątek była implantacja
Jeśli owu była 5.07 to beta 12.07 nie będzie miarodajna. Mogło nie dojść do zagnieżdżenia, zakładając ze doszło w ogóle do zapłodnienia. A jeśli to była implantacja to może coś już wyjdzie, ale to by oznaczało, ze do zagnieżdżenia doszło 4 dni po owu, mało prawdopodobne.

reklama
Aplikacja to algorytm. A twoje ciało to żywy organizm. Owu się może przesunąć z byle przyczyny lub nawet nie wystąpić i aplikacja tego nie jest w stanie przewidzieć [emoji6]

Jeśli owu była 5.07 to beta 12.07 nie będzie miarodajna. Mogło nie dojść do zagnieżdżenia, zakładając ze doszło w ogóle do zapłodnienia.
A to plamienie piątkowe ?

Do góry