coca
Fanka BB :)
Hej
Jestem dziś 9dpo i zrobiłam test
Widzicie cień ?
Ja również nie widzę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej
Jestem dziś 9dpo i zrobiłam test
Widzicie cień ?
Dokladnie nie ma tutaj czegos takiego jak pójdę na betę....Ja przepraszam ale ja muszę.
Mieszkam w UK od piętnastu lat, prowadziłam tutaj dwie ciąże i nigdy o czymś takim nie słyszałam.
W żadnej z ciazy nikt mi nie robił testu z krwi.
Wszystko się opiera na pozytywnym teście ciążowym.
A jeśli chcesz robić bete, to można. Prywatnie.
Koszt relatywnie niewielki.
A ja nie mam pojęcia jak to w Polsce funkcjonuje nigdy q Polsce ciąży nie prowadziłam prowadziłam wiec się nie wypowiadam. Wypowiadam się z mojego punktu widzenia co mi przekazano i z własnych doświadczeń.Ale w Polsce też się betę robi prywatnie. A przynajmniej nie słyszałam, żeby ktokolwiek z moich znajomych robił to na NFZ. Wszyscy płacili około 40-50 pln za pojedynczy wynik.
To nie są moje testy , to jest przykład jak dziewczyny tu w uk robią znam bardzo dużo osób które robią tak zwane "tracking progression line" nie mówię że wszyscy tak robią ale sporo kobietek tak robi może że względu na to że beta dość deoga a przynajmniej w moich ramionach 50£ I w góręNo i cień cienia wyszedł ci 10dpo, wyłapałaś bardzo wczesną ciążę. Później test ciemniał bo poziom bhcg był wyższy w organizmie i ostatnio test 19dpo czyli ok 5 dni po dniu, w ktorym powinnaś dostać miesiączkę osiągnął maximum koloru i wskazał ciążę i koniec. Hormon bhcg rósł z każdym dniem a kreska już nie.
Dokladnie nie ma tutaj czegos takiego jak pójdę na betę....
Mi sama midwife sprzedała ten sposób z testami jeżeli się wcześnie testuje podała firmy i nazwę aplikacji, która analizuje testy. Tak samo w Anglii nie masz usg co miesiąc tylko dwa skany na całą ciążę jeżeli wszystko jest prawidłowe. Co kraj to inne podejście myślę że naskakiwanie na kogoś bo ktos się nie zgadza jest nie na miejscu i tyle. Ja w uk 11 lat jestem.
A ja nie wiem jak to w Polsce funkcjonuje , co post piszą że idą na betę więc myslalam ze jest za darmo a nawet jak prywatnie to pewnie groszowe sprawy. Tu w uk a przynajmniej w moim rejonie jest to dużo droższe bo 50£ i więcej a usg już nie wspomnę.... owszem są możliwości iść prywatnie ale jest to naprawdę bardzo kosztowne, zwłaszcza że z tego co piszecie betę się powtarza to już masz 100£ minimum.... taki trik powiedziały mi znajome oraz również położna plus dala mi namiary na aplikacje które mają pomóc w analizie testu.Ale w Polsce też nie masz tego wszystkiego jeśli za to nie płacisz.
Za bete płacimy, a częste wizyty usg są efektem tego, że to wizyty płatne.
I dokładnie tak samo można zrobić w Anglii. Chcesz bete6to płacisz, chcesz usg co 2 tygodnie to płacisz. To się niczym nie różni [emoji2272]
A ja nie wiem jak to w Polsce funkcjonuje , co post piszą że idą na betę więc myslalam ze jest za darmo a nawet jak prywatnie to pewnie groszowe sprawy. Tu w uk a przynajmniej w moim rejonie jest to dużo droższe bo 50£ i więcej a usg już nie wspomnę.... owszem są możliwości iść prywatnie ale jest to naprawdę bardzo kosztowne, zwłaszcza że z tego co piszecie betę się powtarza to już masz 100£ minimum.... taki trik powiedziały mi znajome oraz również położna plus dala mi namiary na aplikacje które mają pomóc w analizie testu.
Poza tym każdy robi sobie jak chce niczyja to broszka chyba