reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Cześć dziewczyny mały update przed urlopem co u mnie 😁

Wczoraj miałam taki sajgon z wizytą, szukaniem tego ovitrelle i pakowaniem na wyjazd, że głowa mała 😱 Nigdzie go nie można dostać a jak już jest to nie w tej pojemności, którą ja mam przyjąć, ostatecznie w nocy jechaliśmy jeszcze do rodzinnego miasta i od 8 rano otwierają aptekę, w której ten lek jest. Wczoraj pęcherzyk 20mm na lewym i 16mm na prawym, jak kupię od razu mam sobie go podać (położna mnie przeszkoliła jak) ale i tak mam dużego stresa, pierwszy raz będę robić sobie zastrzyk 😬 a od niedzieli mam brać duphaston i odstawić jak @ przyjdzie (tak to się robi? 🤔)
Tak to sie robi :) bedzie dobrze! Ja jeszcze po 14 dniach od zastrzyku zrobiłabym test bo jak negatywny to odstawic dupka a jak pozytywny to mam brac dalej. Ale dopytaj lekarza. ;) Ja bylam przerażona zastrzykami ale nie taki diabel straszny . Trzymam kciuki ✊🏼❤️

reklama
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj przyszła @. Witam się w 2dc. Od jutra biorę Miovelia Nac ;) Czy któraś z Was na podobnym etapie z tym suplementem? :)

Dobrego dnia dla Was![emoji259]
Hej! [emoji4]
U mnie co prawda dzisiaj 16 dc, ale w tym cyklu pierwszy raz brałam ten suplement razem z Ovarin i zaczęłam mierzyć temperaturę i dzisiaj mam skok temperatury na 36,86 wyraźny z 36,4-6, więc jak się utrzyma to kto wie może pomogło, bo do tej pory nie miewałam owulacji na pewno nie tak „wcześnie” przynajmniej, ale to się okaże jak się utrzyma [emoji4] i teraz tylko zostaje pytanie, bo to pierwszy cykl z mierzeniem czy może orientujecie się jak dzisiaj jest skok temperatury to znaczy, że ta owulacja mogła być wczoraj? [emoji3166]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny bo mnie to strszanie nurtuje czy wy też tak macie że po owulacji boli jajnik aż do miesiaczki? Cały czas odczuwam ból z lewej strony tak jakby okolice pachwiny, jak mówiłam to mojej gin to w sumie nic na to nie powiedziała ale na usg nic nie widać żeby coś nie dobrego się działo. I jak to jest z temperatura mierzycie dopochwowo czy normalnie temperaturę ciała? Ja mam cały czas 37 stopni nawet sprawdziłam na mężu czy termometr działa jemu pokazuje 36.6 a ja 37...

Ja mierze pod językiem. Mierzenie temp ciała jest bez sensu pod katem zachodzenia w ciąże [emoji6]

Hej! [emoji4]
U mnie co prawda dzisiaj 16 dc, ale w tym cyklu pierwszy raz brałam ten suplement razem z Ovarin i zaczęłam mierzyć temperaturę i dzisiaj mam skok temperatury na 36,86 wyraźny z 36,4-6, więc jak się utrzyma to kto wie może pomogło, bo do tej pory nie miewałam owulacji na pewno nie tak „wcześnie” przynajmniej, ale to się okaże jak się utrzyma [emoji4] i teraz tylko zostaje pytanie, bo to pierwszy cykl z mierzeniem czy może orientujecie się jak dzisiaj jest skok temperatury to znaczy, że ta owulacja mogła była wczoraj? [emoji3166]

Musi się utrzymać na wyższych przez minimum 3 dni w stosunku do 6 poprzedzających miarodajnych pomiarów. Szkoły są różne [emoji6] ale zazwyczaj wtedy się mówi, ze owu była w przeddzień skoku temp.

Musi się utrzymać na wyższych przez minimum 3 dni w stosunku do 6 poprzedzających miarodajnych pomiarów. Szkoły są różne [emoji6] ale zazwyczaj wtedy się mówi, ze owu była w przeddzień skoku temp.

Mam nadzieje, że są miarodajne mierzyłam codziennie z tego samego miejsca o dokładnie tej samej porze, przed wstaniem z łóżka termometrem owulacyjnym z microlife na dobrą sprawę to nawet nie siadałam tylko po obudzeniu od razu sięgałam po termometr i mierzyłam 🧐 teraz tylko ciekawe czy się utrzyma, bo tak jak pisałam dopiero pierwszy cykl mierze i nie mam bladego pojęcia co i jak 😊

28 dniowe. Ostatnio sobie wkręcam, że mam za krótka fazę lutealna, ale z drugiej strony chyba powinnam mieć wtedy nieregularne cykle.
Dokladnie tak jak @coca wspomniala. Nie ma to znaczenia na regularnosc. Możesz mieć faze krótsza a owulacje pozniej.

U mnie dzisiaj 11dc. i czuje się dobrze nawet. Na 13 do pracy ale mam nadzieje ze wieczorkiem z mezem zaszalejemy :D

A jak liczycie cykl? Ja dwa dni przed tym, aż okres mi się zacznie mam brązowe plamienia. Kiedyś liczyłam je jak @ i od nich biegł już kolejny cykl. Teraz jednak stwierdziłam, że chyba trochę źle i nie liczyłam tych dni z plamieniami.

Ja duphaston mam zażywać do ostatniego dnia cyklu i odłożyć gdy nie ma 2 kresek, nigdy okresu nie dostałam w trakcie brania duphastonu, on chyba bardziej wstrzymuje przyjście @ bo to jest tak jakby progesteron w tabletkach. Okres mi przychodzi do 5 dni po odstawieniu duphastonu.
A ja w zeszłym cyklu też miałam brać duphaston 10 dni albo do pojawienia się @... Zawsze jak odstawiłam to przychodziła do 7 dni, a w poprzednim cyklu o dziwo przyszła po 5 dniach, czyli w połowie brania duphastonu, więc wydaje mi się że jest możliwe przy duphastonie dostać @. Tym bardziej że zawsze słyszałam od lekarza, żeby brać przez 10dni albo do pojawienia się krwawienia.

A jak liczycie cykl? Ja dwa dni przed tym, aż okres mi się zacznie mam brązowe plamienia. Kiedyś liczyłam je jak @ i od nich biegł już kolejny cykl. Teraz jednak stwierdziłam, że chyba trochę źle i nie liczyłam tych dni z plamieniami.
Pytałam kiedyś o to i dziewczyny pisały, że liczą @ dopiero jak pojawi się krew. Ja w sumie nie mam plamień ale brzmi to ok, biorąc pod uwagę, że nieraz dziewczyny mają plamienia kilka dni.

reklama
Dzień dobry dziewczyny 🙂
Ja już po wizycie.
Menopur 4 ampułki od dziś co drugi dzień a do tego codziennie lamette 1 i 2 tab. na zmianę.
W piątek monitoring i jak będzie pęcherzyk to pękamy i działamy 😊😊
Miłego dnia 😘

Do góry