reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny ! Kto podpowie jak się pije zioła Ojca Sroki i Księdza Klimuszki? Według jednych źródeł np Ojca Sroki: 3 cykle do owulacji , ale jeżeli jest problem z progiem, to tez po owulacji. I tez - czy codziennie po 3 szklanki? Trochę zgłupiałam
Ja piłam codziennie wieczorem 1-2 kubki, ale tylko przez 1 cykl później już miałam stymulacje clostilbegytem

reklama
Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 U mnie dziś dopiero 10dc a pecherzyk prawdopodobnie ma już 17,5mm, jutro monitoring zobaczymy czy już pęknie sam czy będzie potrzebny zastrzyk, kurde martwię się bo widzę, że dziewczyny piszą, że jest słabo dostępny..
Cześć :)
U mnie za to 12 dc, śluz pojawił się już wczoraj. W tym miesiącu mamy możliwość starać się tylko do 18dc, więc zobaczymy, czy czasami cykl spisany na straty nie będzie ;)

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 U mnie dziś dopiero 10dc a pecherzyk prawdopodobnie ma już 17,5mm, jutro monitoring zobaczymy czy już pęknie sam czy będzie potrzebny zastrzyk, kurde martwię się bo widzę, że dziewczyny piszą, że jest słabo dostępny..
Wlłasnie w klinice mowila mi wczoraj pielegniarka, ze jest problem z ovitrelle, nie dosc ze zmienili opakowanie i teraz jest w postaci pena, to i drozszy i byl przedstawiciel i kazal zamowic wiecej, bo sa braki i zeby nie mieli problemow. Takze lipka sie robi na rynku z jakiegos powodu z tym ovitrelle.

To bardzo szybko "wyparował" 😉 w sumie fajnie

Później nie miałyście już żadnych cieni???😉🙂

Ja zrobią 7dpo ale z drugiego moczy (3godziny odczekałam) i nawet cienia nie było ale nw czy to się liczy. A dziś 10 dpo ovitrele zrobiła z porannego i jest cień. Nie wiem czy wierzyx testowi z niedzieli.
Robilam po pierwszej stymulacji zeby sprawdzic czy jeszcze sie utrzymuje. Wyszedl negatywny i Pozniej juz nie robilam.
powtorz sobie test jutro rano, zobaczysz czy kreska ciemnieje ;)

Mam pytanie, może nie odnośnie starań, ale tych okolic 😂😂 dziewczyny głupio mi o tym pisać. Postaram się delikatnie,ale precyzyjne. Na tyłku tuż przy odbycie wyskoczyła mi jakas odstająca jakby krosta m jest dość duża. Piecze, swędzi.. ciągle ją czuję. Nie mogę nawet usiąść na rower. Co to może być ? Jak sobie z tym poradzić bez wizyty u lekarza? Gdy nie dam rady sama sobie z nią poradzić to już trudno, pójdę do lekarza. Może był ktoś w podobnej sytuacji i ma jakiś sposób?☺️
Moga to byc hemoroidy . Najlepiej skonsultować to z lekarzem (nawet POZ)
W aptece jest dostępnych sporo masci na te przypadłości 🙃

Wlłasnie w klinice mowila mi wczoraj pielegniarka, ze jest problem z ovitrelle, nie dosc ze zmienili opakowanie i teraz jest w postaci pena, to i drozszy i byl przedstawiciel i kazal zamowic wiecej, bo sa braki i zeby nie mieli problemow. Takze lipka sie robi na rynku z jakiegos powodu z tym ovitrelle.
Podobno wycofali ze sprzedaży jakis zastrzyk ktory byl odpowiednikiem Ovitrelle, dlatego teraz tak szybko schodzi i ciezko go dostac. Próbujcie w aptekach dr max, mi farmaceutka powiedziala ze jesli szukac to w tych aptekach wlasnie ;)
Mozna tez sprawdzic sobie gdzie jest dostepny na ktomalek.pl :)

Moga to byc hemoroidy . Najlepiej skonsultować to z lekarzem (nawet POZ)
W aptece jest dostępnych sporo masci na te przypadłości 🙃
Tez uwazam, ze to moze byc hemoroid, sama miewam. Bylam nawet u proktologa rok temu i mialam zakladana opaske uciskowa, nie za fajne uczucie... Najlepiej pojsc do apteki jest mnostwo czopkow, zaapilkowac, Jesli jest mocny stan i duzy bol. to sa tez dobre czopki ale na recepte. Ale warto zaczac od takich zwyklych. Podmywac sie zimna woda, po dwojeczce ;p

reklama
Powtórzę ale udaje mi się że u mnie to się jeszcze utrzymuje 😉 dzięki
Moze sie jeszcze utrzymywać, ale niekoniecznie :)
Skoro 7dc byl negatywny a 10dc pozytywny (ale z pierwszego moczu) to moim zdaniem w niedziele powinien byc pozytywny nawet z tego drugiego moczu bo poziom bety powinien byc duzo wyższy niz dzis 🙃 (jesli byłby to zastrzyk)
Ale dopoki nie powtórzysz jutro testu, albo nie pojdziesz na betę to mozemy sobie gdybać. Niemniej jednak trzymam kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼😉

Do góry