reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jeśli mogę doradzić to polecam usunąć żylaki przed ciążą , ponieważ w ciąży lubią się powiekszac. Moje znacznie się powiększyły po drugiej ciąży, nawet mnie straszyli zastrzykami w brzuch w ciąży ale obeszło się bez tego. Z tabletek polecam Cyclo3 Forte ale to chyba na receptę. Bez recepty DIH tabletki i smarować nogi Lioton 1000.

reklama
A i na zabieg usuwania żylakow na NFZ czeka się rok :-D Mnie wzięli jako PILNE przez tą zakrzepice i dwa tygodnie czekałam na NFZ.

Cześć dziewczyny ! Od dwóch lat staramy się z mężem o dziecko. W marcu miałam zabieg usunięcia polipa macicy po czym doktor powiedział mi ze żadnego polipa nie miałam 🙈 moje cykle trwały zwykle 28-30 dni ale po tym zabiegu miałam dwie miesiączki po 35 dniach cyklu teraz czekam na kolejna już 46 dzień i nic a testy negatywne🙄. Dodam ze przez te dwa ostatnie cykle brałam letrozol i ostatnio 13 dc test owulacyjny pokazał pik po czym 23 dc miałam plamienie które trwało 7 dni bladoróżowe widoczne tylko raz dziennie odrobine na papierze przez resztę dnia czysto. Czy któraś z was miała podobne doświadczenia ? Czy ten zabieg mógł mi aż tak rozregulowac cykl 🙈i o co chodzi z tym plamieniem 🤔

Dziewczyny, dziś jestem po totalnym dołku, po tym jak dowiedziałam się o kolejnej ciąży w rodzinie.. Teraz mam dookoła siebie same ciężarne.. :( Przeryczałam pół dnia.. I tak się zastanawiam.. czy może są jakieś badania które powinnam jeszcze zrobić.. Podpowiedzcie proszę..

TSH wyprowadzone, nie mam IO, w dwie ciąże zaszłam (jedna puste jajo, druga Zespół Edwardsa), mam za sobą badania genetyczne i teraz zastanawiam się nad tym progesteronem, prolaktyną itd bo to dla mnie czarna magia i takich rzeczy akurat nie badałam. Chciałabym wykluczyć wszystko, co może opóźnić zajście w ciąże.. Doradzicie co i kiedy warto zrobić? Aktualnie 3cs, cykle 25-27 dni.

I jeszcze jedno pytanie - czy krótkie miesiączki są ok? Teraz @ dostałam 29 (kalendarzyk przepowiadał na 30) taką co rozpoczęła się skrzepami, a na dobrą sprawę 1go po południu użyłam już tylko wkładki i na jednej się skończyło.

Cześć dziewczyny ! Od dwóch lat staramy się z mężem o dziecko. W marcu miałam zabieg usunięcia polipa macicy po czym doktor powiedział mi ze żadnego polipa nie miałam [emoji85] moje cykle trwały zwykle 28-30 dni ale po tym zabiegu miałam dwie miesiączki po 35 dniach cyklu teraz czekam na kolejna już 46 dzień i nic a testy negatywne[emoji849]. Dodam ze przez te dwa ostatnie cykle brałam letrozol i ostatnio 13 dc test owulacyjny pokazał pik po czym 23 dc miałam plamienie które trwało 7 dni bladoróżowe widoczne tylko raz dziennie odrobine na papierze przez resztę dnia czysto. Czy któraś z was miała podobne doświadczenia ? Czy ten zabieg mógł mi aż tak rozregulowac cykl [emoji85]i o co chodzi z tym plamieniem [emoji848]

Jaki miałaś zabieg i nie rozumiem, usuwali polipa, którego nie było? [emoji15]

I jeszcze jedno pytanie - czy krótkie miesiączki są ok? Teraz @ dostałam 29 (kalendarzyk przepowiadał na 30) taką co rozpoczęła się skrzepami, a na dobrą sprawę 1go po południu użyłam już tylko wkładki i na jednej się skończyło.
Z tego co wiem to powinny trwać minimum 3 dni i to też jest okej. Jesli to jednorazowe to moze stres jakiś?
Jakbyś miala tak kolejny cykl z rzedu to ja bym zglosila to lekarzowi, bo to moga byc jakies zaburzenia horm.

Dziewczyny, dziś jestem po totalnym dołku, po tym jak dowiedziałam się o kolejnej ciąży w rodzinie.. Teraz mam dookoła siebie same ciężarne.. :( Przeryczałam pół dnia.. I tak się zastanawiam.. czy może są jakieś badania które powinnam jeszcze zrobić.. Podpowiedzcie proszę..

TSH wyprowadzone, nie mam IO, w dwie ciąże zaszłam (jedna puste jajo, druga Zespół Edwardsa), mam za sobą badania genetyczne i teraz zastanawiam się nad tym progesteronem, prolaktyną itd bo to dla mnie czarna magia i takich rzeczy akurat nie badałam. Chciałabym wykluczyć wszystko, co może opóźnić zajście w ciąże.. Doradzicie co i kiedy warto zrobić? Aktualnie 3cs, cykle 25-27 dni.
Cześć,
wyślę Ci listę badań, którą ja miałam zrobić przed pierwszą wizytą u ginekologa w kierunku niepłodności:
AMH
FSH
LH
Prolaktyna
Testosteron
Estradiol
TSH
FT3, FT4

wszystko w 3-5 dc.

Zostałam dzisiaj pierwszy raz sama od soboty... Mąż mial imprezę integracyjną z pracy i chciałam żeby też trochę oderwał myśli. Pierwszy raz mogę płakać jak dziecko... Przy nim nie chciałam bo wiem jak bardzo się o mnie martwi 😞 boję się że ziemskie dzieci nie są nam pisane 😭 chyba sama się nakręcam 😓
Głowa do góry! Wiedz że inne nawet w ciążę biochemiczna nie zachodzą a starają się kilka lat, przynajmniej wiesz że jesteś zdolna do zapłodnienia a to już wielki sukces! Trzymam mocno za Ciebie kciuki ❤️ tak na prawdę wszystkie w tym siedzimy!

reklama
Głowa do góry! Wiedz że inne nawet w ciążę biochemiczna nie zachodzą a starają się kilka lat, przynajmniej wiesz że jesteś zdolna do zapłodnienia a to już wielki sukces! Trzymam mocno za Ciebie kciuki [emoji3590] tak na prawdę wszystkie w tym siedzimy!

Marne to pocieszenie, bo efekt jest taki sam jak niemożności zajścia w ciąże [emoji6] brak dziecka. Ale mamy tu koleżankę po wielu (niestety) ciążach biochemicznych i nagle się udało, jest w ciąży, zdrowej ciąży, a takie historie dają dużo nadziei i warto patrzeć w ich stronę, nie łamać się, tylko próbować osiągnąć swój upragniony cel [emoji3590]

Do góry