reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny ja zaraz oszaleje pomóżcie. Mówiłam wam ze robiłam przed gastroskopią test ciążowy 6dni prze miesiączką nie bylo żadnego cienia. Dzisiaj jest 3 dni przed. Zrobiłam rano test bo nie potrafię tego wytłumaczyć coś mnie tchnęło i już. Chyba chciałam potwierdzić ze na pewno noc z tego i czekam na okres. Noi robię ten test a tu bladziutka kreska jest. Na żywo lepiej widoczna. Dla porównania położyłam test nieużywany. To nie kreska fabryczna o rany.

Załączniki

• 16251155656424728841395513203385.jpg
    16251155656424728841395513203385.jpg
    766,2 KB · Wyświetleń: 126
reklama
Dziewczyny ja zaraz oszaleje pomóżcie. Mówiłam wam ze robiłam przed gastroskopią test ciążowy 6dni prze miesiączką nie bylo żadnego cienia. Dzisiaj jest 3 dni przed. Zrobiłam rano test bo nie potrafię tego wytłumaczyć coś mnie tchnęło i już. Chyba chciałam potwierdzić ze na pewno noc z tego i czekam na okres. Noi robię ten test a tu bladziutka kreska jest. Na żywo lepiej widoczna. Dla porównania położyłam test nieużywany. To nie kreska fabryczna o rany.
Widać kreskę :) najlepiej leć na betę, wszystko będzie jasne

Niestety tak właśnie jest napisane... Szkoda, że nie napisali dlaczego, ale z własnego doświadczenia w czwartym miesiącu już organizm się przyzwyczaja i nie działa niepokalanek tak jak powinien, pewnie różnie to też bywa, u niektórych może działać dłużej... U mnie to dwukrotnie było po 3 miesiącach, później miesiąc - dwa przerwy i zadziałał znowu
emoji16.png
Co do łączenia to się nie wypowiem, ale z tego co mi się wydaje to w ulotce jest napisane że Castagnusa można przyjmować maks 3 miesiące pod rząd 🤔
Wiem Dziewczyny, castagnusa akurat dopiero w tym cyklu wprowadziłam i zrobię z nim miesiąc przerwy po trzech cyklach, ale w przypadku ziół ojca sroki - postanowiłam na własna odpowiedzialność nie przerywać po 3 mc i jest wszystko w porządku. Nie przerywam bo wiem co się dzieje kiedy nie pije ich, torbiele i miesiące antykoncepcji bo mi się nie chcą te cholery wchłaniać. Myśle ze z ziołami każą robić przerwy żeby organizm się nie przyzwyczajał i nie przestały działać, bo przecież w takich mikro dawkach jak pije się Srokę nic innego nie może się wydarzyć, to są głównie zioła przeciwzapalne jak czyta się o nich pojedynczo. Co ciekawe często miałam jakieś przeziębienia, stany podgorączkowe i lekko podwyższone crp a po nich mam crp i ob idealne, w dolnej granicy normy. Mega mi sluza. Jeśli przestaną działać tfu tfu to wtedy poszukam innych naturalnych rozwiązań, na razie już nie kombinuje :)

reklama
Jadę martwię się trochę ze ta kreska taka blada zawsze miałam wyraźną.
Trzymamy kciuki. Pamiętam jak w ciąży z najmłodszym mialam test, wyszedl negatywny, ale coś mi nie pasowalo, poszłam na betę.. jak na złość w nocy rozhulała się śnieżyca, drogi nieprzejezdne, wynik nie spływał.. trwało to dłuższy czas.. w międzyczasie zdążyłam zrobić drugi test, wyszedl pozytywny xD po odbiorze wyniku tylko się potwierdziło xD
A jaka byłam zła za te drogi..normalnie jakbym mieszkała gdzieś hen na wsi, a nie w mieście powiatowym [emoji2368][emoji1787]

Do góry