reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Dzień dobry w 29dc. Dziś wg kalendarza powinna przyjść ta małpica, ale owu była przynajmniej tydzień później niż zwykle. Czekam cierpliwie do soboty chociaż, ale wczoraj już zaczęłam czuć delikatnie brzuch...:(

Ja już po monitoringu pęcherzyk w chwili pęknięcia miał ok 20-21mm endometrium 10mm owu wczoraj lub dzisiaj rano, jest jeszcze troszkę płynu w zatoce Douglasa tak bardzo liczę na ten cykl, jak nie to mam już receptę na clo i od przyszłego miesiąca od 3-7 dc i mam się pokazać w 10dc na monitoring, dzisiaj mamy starania poprawić i trzymajcie kciuki ❤️❤️❤️

Powiedz mi w którym dniu miałaś owulacjebez stymulacji? Jak szybko rosły ci pęcherzyki?
zwykle w naturalnym cyklu owulacje mialam 15dc. Nie jestem w stanie powiedzic Ci jak szybko rosły mi pęcherzyki w naturalnym cyklu bo nie chodziłam na monitoring, tak czesto jak przy stymulacji. Mialam po prostu owulacji potwierdzona na usg, wiec widzialam ze ona byla :)

Nawet już o same diagnozowanie nie chodzi, ale hipotetyczna sytuacja: infekcja. Dostajesz leki, masz przyjść 2 tygodnie po zakończeniu leczenia na kontrole. W dniu wizyty chcesz się zapisać na tą po wyleczeniu - a tu czekać ponad 2 miesiące.
Mało tego, ja byłam na luteinie, recepty na drzewach nie rosną a kontakt telefoniczny - żaden. Lekarka może i jest dobra, ale otoczka wokół [emoji85] miałam do niej iść za tydzień, ale w tej godzinie wypadla mi wizyta z wynikami z histopatologii [emoji16]

Dzięki Kochana [emoji3590] każdej z nas życzę trafienia na dobrego ginekologa. Bez tego to strach [emoji15]
Rozumiem w zupełności 🙂
Milego dnia 🌷

Tak mam przepisane leki jutro konkretnie napisze ci jakie. Staramy się zaledwie kilka miesięcy.

My też się staramy dopiero 2 cykle, ale jak w tym się nie uda to lekarz już kazał przyjść na stymulację, z leków biorę dostinex 1/2, letrox 75/100, Acard i luteinę 😊

Ostatnia edycja:
reklama
Do Ciebie oczywiście [emoji85][emoji85] już chyba nie myślę o tej godzinie [emoji85][emoji23]

Sama stwierdziłam, że spróbuje stwierdziłam, że to suplement to mnie nie zabije, nie zaszkodzi, może pomóc, a to ostatni cykl bez stymulacji, więc stwierdziłam, że spróbuje wszystkiego czego się da [emoji4]

Do góry