reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
A ja wam dziewczyny powiem, że te testy to strasznie się różnią między sobą wybarwieniem...niby ta sama czułość a można uzyskać przeróżne wyniki. Po pozytywnych w poniedziałek 10 dpo wczoraj odebrałam wcześniej zamówione testy i tak sobie testowałam dzisiaj rano...i jeden jakiś see now czy coś wyszedł praktycznie niewidoczny, już się przestraszyłam bo to poranny mocz. A za chwilę zrobiłam drugi strumieniowy z tak jakby drugiego moczu i już kreska ładna. Jednak są różnice i to duże. Najładniej mi się wybarwil ten strumieniowy facelle z Rossmana jednak. Na zdjęciu dwa z dzisiaj z allegro. Płytkowy to ten który mnie "przestraszył"

Załączniki

• IMG_20210630_082604_1.jpg
    IMG_20210630_082604_1.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 109
zwykle w naturalnym cyklu owulacje mialam 15dc. Nie jestem w stanie powiedzic Ci jak szybko rosły mi pęcherzyki w naturalnym cyklu bo nie chodziłam na monitoring, tak czesto jak przy stymulacji. Mialam po prostu owulacji potwierdzona na usg, wiec widzialam ze ona byla :)
W takim razie po co masz tą stymulację bo chyba nie doczytałam 🙂 mi lekarz odmówił stymulacji mówiąc że skoro pęcherzyki rosną i pękają to najzwyczajniej potrzebują tyle czasu. A może niepotrzebnie się stymulujesz skoro masz swoje owulacje i w dodatku w ksiakowym dc.

Dziewczyny jak bierzecie clo? Rano, wieczorem? 2 tabletki na raz mogę wziąć? Zapomniałam jak mi radziła ginekolog a nie mogę znaleźć dokumentu z wizyty 🤦🏻‍♀️

Ja nigdy nie bralam clo, nikt mi nie przypisywal, bralam tylko zastrzyki w brzuch- bemfole, mensinorm, albo w tabletkach aromek, ajk do tej pory

słuchajcie, wiem, ze różne macie podejście do in vitro, ale zobaczcie w jakim fajnym kierunku idzie świat:

jak dla mnie świetne rozwiązanie, marzyłabym by tak ułatwiano rodzicielstwo w Polsce ❤️

Ja po łyżeczkowaniu miałam dość silne bóle, ale utrzymywały się u mnie ok 10-14dni, ale to z powodu mocnego tyłozgięcia, bolał mnie jakby odbyt ale tak w środku i ciężko mi było usiąść na tyłku. Co dziwne objawy pojawiły się jakieś 2-3 dni po zabiegu dopiero. Na wizycie po 2tyg lekarz nie widział nic niepokojącego, przeszło samo. Ale u Ciebie z racji że ból utrzymuje się tak długo zdecydowanie poszłabym do innego lekarza.

Ja dopiero ok 4dpo, czekamy! 🤞

Ja z każdym cyklem coraz bardziej odpuszczam. Bardzo dużo pracuję i po prostu o tym nie myślę. W tym cyklu kapnęłam się że zbliża się owu w 11dc :p Serio. I w tym cyklu przestałam robić testy owu, co dla mnie jest pewnym odpuszczeniem. Starania były tylko 2 razy bo też nie miałam czasu i nawet zbytniej ochoty i nie spinałam się z tego powodu, trudno. I głowę też trochę odpuściłam, wszyscy wokół też ciąża, a ja oswajam się z myślą że może tak być że nigdy się nie uda naturalnie,wiarę mam i się nie poddaję oczywiście, ale po prostu przyswajam tą myśl. Najgorsze jest to że przez bardzo długi czas nie chciałam dzieci (za 3tyg stuknie 31)i nie planowałam, pewnego dnia przyszedł po prostu impuls że to już i chcę i wtedy zaczęliśmy. Zaczynam myśleć że teraz mam co chciałam 🙁
Bóle wczoraj były tak silne że pojechałam na IP, zbadał mnie ginekolog i mówi że on nic niepokojące nie widzi, później znow mnie jakiś lekarz badał i stwierdził ucisk na nerw przepisali leki przeciwbólowe i rozluźniające mięśnie i do domu

reklama
Dziewczyny, jeśli chodzi o drożność jajowodów to czy same sugerowałyście to lekarzowi czy lekarz wpadł na to sam? Po jakim czasie starań miałyście robiony ten zabieg? Czy coś wskazywało na to, że musiałyście mieć go zerobionego, no oprócz tego że nie wychodzi zajść w ciążę?

Do góry