reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Z tego co się tu nauczyłam testy robi się do pierwszego pozytywnego i później już nie bo w naszym organizmie hormon luteinizujący może utrzymywać się bardzo różnie. U jednych (tak jak np. U mnie) pozytyw to chwilą trudna do złapania, u innych będzie wychodził długo
Ale tu dzisiaj miszmasz, od batatów, strzelanek w rogi po kąpiele [emoji28]

Kurde, mi dzis znow wyszedl owu pozytywny... 5 dni pod rząd? Ktos tak mial ? To normalne?
Tylko ze brałam ovitrelle w pt [emoji848] ale szukałam tu wątków na ten temat i raczej tak dziewczyny nie miały [emoji33]

reklama
Kurde a dziś pożarłam się z chłopem, że mieszkamy 3 lata i nie położył dalej cegły z fugą, czekają mnie ciche dni 😅🙈
My się nie zarluśmy, ale jak wczoraj szorowalam naklejki z tych listw to były gromy siarczyste. Bo z nowych schodzi pyk i nie ma, a jak leżały 3 lata to się wżarly 😅

Z tego co się tu nauczyłam testy robi się do pierwszego pozytywnego i później już nie bo w naszym organizmie hormon luteinizujący może utrzymywać się bardzo różnie. U jednych (tak jak np. U mnie) pozytyw to chwilą trudna do złapania, u innych będzie wychodził długo
U mnie pozytywnego w tym cyklu nie było
Tak było najciemniej około 10dc i już mocniej nie poszło :( chorowałam, więc może tu przyczyna

Załączniki

• IMG_20201210_205507.jpg
    IMG_20201210_205507.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 73
Tak było najciemniej około 10dc i już mocniej nie poszło :( chorowałam, więc może tu przyczyna
U mnie też meeegaa trudno było mi złapać pozytywny, od sierpnia testowałam i non stop druga widoczna, ale blada i wywaliłam to do kosza wszystko 😅 az raz chwyciłam w listopadzie, ale nic z tego nie wyszło 🤷🏼‍♀️ a od grudnia już nowy gine i nowy etap 🙈

W jakim kraju? W ogóle nie robili ograniczeń? Ja miałam takie szczęście że dzień przed moim porodem zamknęli wszystko [emoji85][emoji85]
A ja rodzilam w marcu z mężem i następnego dnia był już całkowity zakaz porodów rodzinnych mimo że szpital prywatny 😃 Synus wiedział kiedy się urodzić :-)
Co do kąpieli to ja lubię szybkie zimne prysznice, tylko głowę cieplejsza wodą myje i na koniec zawsze lodowatą wodą na nogi i tylek! Uwielbiam to :-) No i nigdy mi nie jest zimno jak wychodze spod prysznica 😉

W Norwegii. Przyjechaliśmy do szpitala z 4cm rozwarcia, więc pozwolili mu być ze mną od poczatku [emoji16]

Ogólnie mieliśmy 20km do szpitala i myślałam, że zabiję na każdym grabie, światłach, zakręcie i dziurze w drodze [emoji1787]
W jakim kraju? W ogóle nie robili ograniczeń? Ja miałam takie szczęście że dzień przed moim porodem zamknęli wszystko [emoji85][emoji85]

Powiem tak ja zawsze miałam dwie kreski na teście owulacyjnym, ale chyba dobrze wiecie że to tylko jakaś 1/4 sukcesu. Nie zawsze to świadczy o owulacji. Ja już dawno nie robię testów owu. Oczywiście Was nie zniechęcam, ale lepiej wybrać się na monitoring do gina.

a ja kiedyś próbowałam testy owu ale nic mi nie wychodziło, miałam w tym miesiącu znowu spróbować, ale ja mam ból owulacyjny to w sumie po co i śluzu dużo
myslalam ze owu wczoraj była, ale jednak dzisiaj ból i potok nawet mój M. zwrócił uwagę że owulacja jest 😊 to 16dc jeszcze w tym roku tak wcześnie nie miałam takich objawów, bo późne bardzo mam to chyba te wszystkie specyfiki 😂 oby tylko temp mi to potwierdziła i jestem zadowolona juz nie musi być ciąży sama owulacja wczesna jestem podjarana🤪

Cześć dziewczyny u mnie 16 dc dzisiaj i boli mnie podbrzusze z tej strony co jest pęcherzyk 14mm. Skoro w tydzień ten pęcherzyk nic nie urósł to co z nim będzie dalej? On się wchlonie czy jak to działa? Trochę się boję bo lekarz tydzień temu mówił że wszystko w porządku, nie ma czym się martwić i leczenie wdraża się dopiero po roku starań, a tu wczoraj powiedział że licho i od razu przepisał clo. Nie wiem już co myśleć 🤷‍♀️

reklama
Oj tak... Jak kąpiel to minimum godzina. Jeszcze dzieci nie mam, więc raz w tygodniu (a czasami i dwa) sobie taki relaksik urządzam. I też obowiązkowo książka i relaksująca muzyka, wino już niekoniecznie, ale ja ogólnie bardzo mało piję [emoji846] nie wyobrażam sobie mieć tylko prysznic...
ja raz na 2 tygodnie mniej więcej urządzam sobie taki relaksik w wannie, jak mi się chce to odpalam sobie nawet świeczki :D

Do góry