reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

A ja bym się mega cieszyła z bliźniaków! [emoji7][emoji7] to by dopiero była nagroda za te wszystkie lata leczenia i niepowodzeń [emoji16][emoji1][emoji1]

Ja się przy bliźniakach najbardziej boje możliwych komplikacji i tego, że najczęściej dzieci rodzą się za wcześnie [emoji3062] ale fakt to by było takie podwójne wynagrodzenie [emoji4]

reklama
Ja się przy bliźniakach najbardziej boje możliwych komplikacji i tego, że najczęściej dzieci rodzą się za wcześnie [emoji3062] ale fakt to by było takie podwójne wynagrodzenie [emoji4]
A ja bym bardzo chciała żeby jakimś cudem mi się trafiły, zawsze marzyło mi się mieć bliźniaki [emoji4] tak jak piszecie to by była nagroda za nasze męki i przejścia, ale na dzień dzisiejszy to chciałabym chociaż jedno , aby zdrowe [emoji3059]

W moim otoczeniu w ciągu roku urodziły się dwa razy bliźniaki i raz trojaczki, wszystkie ciąże prawidłowo się rozwinęły, fakt, ze rozwiązanie ciut wcześniej ale w nomenklaturze medycznej donoszone :) to tak w razie gdyby którejś z nas się trafiło i postanowi się martwić- nie warto na zapas :D

W moim otoczeniu w ciągu roku urodziły się dwa razy bliźniaki i raz trojaczki, wszystkie ciąże prawidłowo się rozwinęły, fakt, ze rozwiązanie ciut wcześniej ale w nomenklaturze medycznej donoszone :) to tak w razie gdyby którejś z nas się trafiło i postanowi się martwić- nie warto na zapas :D

Chyba i tak nawet przy tych lekach na stymulację szanse na bliźniaki wcale nie są takie duże [emoji4]

To może ja napiszę jak to było u mnie [emoji6] brałam to od 3dc do 7dc, poszłam do lekarza w 11dc i żadnego pęcherzyka nie było weic się wkurzyłam i zaczęłam brać od tego 11 dc. Kontrolę miałam w 16dc i wtedy pęcherzyk już miał 13-14mm. Skończyłam to brać w 19 dc jak pecherzyk miał 18mm.

W takim razie dzisiaj mam 5dc podjadę do apteki, kupuję i od dziś zacznę brać niech będzie złudna nadzieja na to, że te suplementy coś mi pomogą [emoji4]

Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj ok. 7-9 dpo. Ktoś w podobnym momencie?
Jeden test już poszedł w ruch 🤦‍♀️, oczywiście negatyw.
Wiem, że to nic nie znaczy, ale jakoś nie czuję, żeby miało się udać.

Miłego dnia dla Was! 😘
Hej :) ja 7 dpo dziś. Pewnie, ze nic nie oznacza negatywny test na tym etapie. Aczkolwiek ja tez się absolutnie nie nastawiam, nie byłam u lekarza ale wg statystyk miałam owulacje po stronie niedroznego jajowodu (bo mam na zmianę) wiec… 🙉 Plus dużo stresu w tym miesiącu w okresie okoloowu. Jestem myślami już na urlopie, a jeszcze półtora miesiąca ponad. Strasznie potrzebuje się oderwać i zmienić otoczenie. Dobrego dnia!

Hej :) ja 7 dpo dziś. Pewnie, ze nic nie oznacza negatywny test na tym etapie. Aczkolwiek ja tez się absolutnie nie nastawiam, nie byłam u lekarza ale wg statystyk miałam owulacje po stronie niedroznego jajowodu (bo mam na zmianę) wiec… 🙉 Plus dużo stresu w tym miesiącu w okresie okoloowu. Jestem myślami już na urlopie, a jeszcze półtora miesiąca ponad. Strasznie potrzebuje się oderwać i zmienić otoczenie. Dobrego dnia!
Przede mną dopiero badanie drożności, ale owu zawsze z prawego (o ile jest).
Kiedy testujesz? Urlop to najlepszy pomysł! :) Mi lekarz też zaleca wyjechać, ostatnio mi powiedział " wie Pani, w czym jest problem, że się pani stara :D"

reklama
Do góry