reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

A ja bym się mega cieszyła z bliźniaków! [emoji7][emoji7] to by dopiero była nagroda za te wszystkie lata leczenia i niepowodzeń [emoji16][emoji1][emoji1]

Ja się przy bliźniakach najbardziej boje możliwych komplikacji i tego, że najczęściej dzieci rodzą się za wcześnie [emoji3062] ale fakt to by było takie podwójne wynagrodzenie [emoji4]

reklama
Ja się przy bliźniakach najbardziej boje możliwych komplikacji i tego, że najczęściej dzieci rodzą się za wcześnie [emoji3062] ale fakt to by było takie podwójne wynagrodzenie [emoji4]
A ja bym bardzo chciała żeby jakimś cudem mi się trafiły, zawsze marzyło mi się mieć bliźniaki [emoji4] tak jak piszecie to by była nagroda za nasze męki i przejścia, ale na dzień dzisiejszy to chciałabym chociaż jedno , aby zdrowe [emoji3059]

W moim otoczeniu w ciągu roku urodziły się dwa razy bliźniaki i raz trojaczki, wszystkie ciąże prawidłowo się rozwinęły, fakt, ze rozwiązanie ciut wcześniej ale w nomenklaturze medycznej donoszone :) to tak w razie gdyby którejś z nas się trafiło i postanowi się martwić- nie warto na zapas :D

W moim otoczeniu w ciągu roku urodziły się dwa razy bliźniaki i raz trojaczki, wszystkie ciąże prawidłowo się rozwinęły, fakt, ze rozwiązanie ciut wcześniej ale w nomenklaturze medycznej donoszone :) to tak w razie gdyby którejś z nas się trafiło i postanowi się martwić- nie warto na zapas :D

Chyba i tak nawet przy tych lekach na stymulację szanse na bliźniaki wcale nie są takie duże [emoji4]

To może ja napiszę jak to było u mnie [emoji6] brałam to od 3dc do 7dc, poszłam do lekarza w 11dc i żadnego pęcherzyka nie było weic się wkurzyłam i zaczęłam brać od tego 11 dc. Kontrolę miałam w 16dc i wtedy pęcherzyk już miał 13-14mm. Skończyłam to brać w 19 dc jak pecherzyk miał 18mm.

W takim razie dzisiaj mam 5dc podjadę do apteki, kupuję i od dziś zacznę brać niech będzie złudna nadzieja na to, że te suplementy coś mi pomogą [emoji4]

Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj ok. 7-9 dpo. Ktoś w podobnym momencie?
Jeden test już poszedł w ruch 🤦‍♀️, oczywiście negatyw.
Wiem, że to nic nie znaczy, ale jakoś nie czuję, żeby miało się udać.

Miłego dnia dla Was! 😘
Hej :) ja 7 dpo dziś. Pewnie, ze nic nie oznacza negatywny test na tym etapie. Aczkolwiek ja tez się absolutnie nie nastawiam, nie byłam u lekarza ale wg statystyk miałam owulacje po stronie niedroznego jajowodu (bo mam na zmianę) wiec… 🙉 Plus dużo stresu w tym miesiącu w okresie okoloowu. Jestem myślami już na urlopie, a jeszcze półtora miesiąca ponad. Strasznie potrzebuje się oderwać i zmienić otoczenie. Dobrego dnia!

Hej :) ja 7 dpo dziś. Pewnie, ze nic nie oznacza negatywny test na tym etapie. Aczkolwiek ja tez się absolutnie nie nastawiam, nie byłam u lekarza ale wg statystyk miałam owulacje po stronie niedroznego jajowodu (bo mam na zmianę) wiec… 🙉 Plus dużo stresu w tym miesiącu w okresie okoloowu. Jestem myślami już na urlopie, a jeszcze półtora miesiąca ponad. Strasznie potrzebuje się oderwać i zmienić otoczenie. Dobrego dnia!
Przede mną dopiero badanie drożności, ale owu zawsze z prawego (o ile jest).
Kiedy testujesz? Urlop to najlepszy pomysł! :) Mi lekarz też zaleca wyjechać, ostatnio mi powiedział " wie Pani, w czym jest problem, że się pani stara :D"

reklama
Do góry