reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny, piękne kreseczki, gratulacje:)
A ja dziś po prawie 5 godzin wiszenia na telefonie dostałam się na połowę lipca na konsultację do WIM do kwalifikacji do programu klinicznego dotyczącego Ashermana . Uff to była walka, panie usilnie chciały mnie zniechęcić i zmusić bym poszła prywatnie do jednego z dr który się tym zajmuje , nawet miały numery telefonów do ich prywatnych gabinetów , w końcu tak trafiłam że z samym doktorem rozmawiałam i bez problemu mnie przyjmie w szpitalu na NFZ. Dało mi to iskierkę nadziei

reklama
Właśnie wróciłam z łazienki i się aż przestraszyłam, krew jest bardzo wodnista i krwistoczerwona, dosłownie jak na horrorach nigdy takiej nie miałam, zazwyczaj brunatno czerwona jest i ze śluzem i skrzepami, mam się martwić? 😱
Miałam tak samo, jakieś 2 cykle temu. Okres w 16 dc zawitał. Taki właśnie jak opisujesz: wodnisty, jasnoczerwony i non stop się lało, bez śluzu czy skrzepów. Tez byłam trochę zdziwiona. Po okresie byłam u ginekologa. Powiedział ze nic nietypowego nie widzi i ze mogło to być spowodowane zmianami hormonalnymi i wcześniejszym zluszczeniem się endometrium.

Dziewczyny, mam pytanie: dostałam skierowanie na USG, żeby sprawdzić czy endo jest w porządku. Lekarz mówił, żebym zapisała się na 12dc. Ale, że @ się przesunęła, to terminy już były pozajmowane i umówiłam się na 15 dc (wg mnie to będzie dzień - dwa dni przed owu), czy Waszym zdaniem OK? Nie mam jak skontaktować się z lekarzem, a nie dopytalam dlaczego akurat 12dc. Wydaje mi się, że im bliżej owu tym lepiej.. ale nie jestem ekspertem 😅 I w sumie nie wiem czy iść, czy czekać do następnego cyklu.

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Witam się w 1dc, zaczynamy 12 cykl starań, pierwszy stymulowany się nie udał 😔
Kochana! 3mam kciuki za kolejny cykl 😘 ten pierwszy był taki na rozruch dla organizmu 😉🙃 Glowa do góry! 🍀 Ja teraz zaczynam 3ci cykl. 1szy zaowocował torbiela ale ten poprzedni juz był piękny wiec mam nadzieje ze tak jizbzistanie i Tobie również tego gorąco życzę 😁😁🍀

Cześć dziewczyny. Proszę o radę, widziałam że stosowałyście diostinex, jakie zalecenia gdy okazało się że jesteście w ciąży? Moja bratowa właśnie się dowiedziała o ciazy, nie może się dodzwonić do lekarza, a jutro powinna wziąć diostinex i nie wie czy brać czy nie. U niej ciąża to cud, nie ma praktycznie szyjki, więc proszę was bardzo odezwijcie się jak to było u was...

Wszystkie witają się na początku cyklu, a ja w połowie :D wg obliczeń i wielu statystyk jest 2-3dpo i 16dc, wczoraj po dogodnych warunkach już susza, a dziś patrzę i nadal białko jaja :O Nie wiem co o tym myśleć.... Pierwszy taki śluz był 5 dni temu, a wcześniej jeszcze wodnisty. Wczoraj byłam przekonana że okres płodny się już skończył 🤔 Tak czy siak wczoraj mnie nie było więc nie można było uskutecznić staranek, a przedwczoraj stwierdziłam że 1 dzień przerwy to za krótko 😃 zresztą byłam totalnie bez ochoty, więc skoro jest jak jest to chyba trzeba jeszcze dziś się postarać 🙂
Nie ma mnie tu tak często bo zwyczajnie nie mam czasu, ale wszystko w wolnej chwili nadrabiam. Gratulacje dla wszystkich pięknych kreseczek! 🌸 🤗🌈

Cześć dziewczyny. Proszę o radę, widziałam że stosowałyście diostinex, jakie zalecenia gdy okazało się że jesteście w ciąży? Moja bratowa właśnie się dowiedziała o ciazy, nie może się dodzwonić do lekarza, a jutro powinna wziąć diostinex i nie wie czy brać czy nie. U niej ciąża to cud, nie ma praktycznie szyjki, więc proszę was bardzo odezwijcie się jak to było u was...
Hej. Ja z tego co pamiętam od lekarza usłyszałam jak bralam dostinex "w przypadku ciąży odstawić". Teraz biorę inny lek . Norprolac. Zalecenia te same.

reklama
Cześć, ja też nie wierze że w tym cyklu się uda (a to dopiero połowa) więc dołączam do grupy :)
Staramy się od września o pierwsze dziecko, zaczęłam brać MioVelie bo w USG wyszła wielopęcherzykowość i mam bardzo długie cykle. Mam nadzieję że w przyszłym roku się wreszcie uda
Pęcherzyki powietrza w jajnikach utrudniają zajście w ciążę?

Do góry