reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Cześć Dziewczyny ☺️
Chyba powolutku będę się z Wami żegnać, ale mam nadzieję, że do zobaczenia na ciążowych forach ❤️
Powtórzyłam dziś test, kreska jest wyraźniejsza, chociaż nadal nie jakoś super intensywna. Krew na betę i proga już pobrana, więc zostaje mi czekać na wyniki.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, niech dwie krechy się tutaj posypią!
Cudnie!
Spokojnej ciąży życzę!

Pęcherzyki powietrza w jajnikach utrudniają zajście w ciążę?
Nie wiem czy pęcherzyki powietrza mogą być w jajnikach 🤷‍♀️ , to by raczej była jakaś ostra patologia wymagająca interwencji lekarskiej. W tym wpisie z grudnia chodziło o pęcherzyki jajnikowe (mogą dojrzeć do bycia pęcherzykami Graafa), wielopęcherzykowatość to typowy objaw zespołu policystycznych jajników

Jestem w kropce. W kwietniu poroniłam, w czerwcu raz jeden jedyny zaryzykowałam i ponowiłam starania. Tydzień temu przyszedł okres bardziej skąpy do tego plamie po dziś dzień. Myślałam że szaleją mi hormony stąd plamienia ale zrobiłam test a tam dwie cienkie kreski😔 pójście na betę mnie przeraża po wcześniejszych doświadczeniach 😔 wygląda mi to na biochem 😔

Załączniki

• IMG_20210628_175639.jpg
    IMG_20210628_175639.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 128
  • IMG_20210628_175639.jpg
    IMG_20210628_175639.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 124
Wszystkie witają się na początku cyklu, a ja w połowie :D wg obliczeń i wielu statystyk jest 2-3dpo i 16dc, wczoraj po dogodnych warunkach już susza, a dziś patrzę i nadal białko jaja :O Nie wiem co o tym myśleć.... Pierwszy taki śluz był 5 dni temu, a wcześniej jeszcze wodnisty. Wczoraj byłam przekonana że okres płodny się już skończył 🤔 Tak czy siak wczoraj mnie nie było więc nie można było uskutecznić staranek, a przedwczoraj stwierdziłam że 1 dzień przerwy to za krótko 😃 zresztą byłam totalnie bez ochoty, więc skoro jest jak jest to chyba trzeba jeszcze dziś się postarać 🙂
Nie ma mnie tu tak często bo zwyczajnie nie mam czasu, ale wszystko w wolnej chwili nadrabiam. Gratulacje dla wszystkich pięknych kreseczek! 🌸 🤗🌈
Jak też jestem w połowie cyklu 😉 a w zasadzie w trakcie owulacji(chyba). Wczorsj o 14.00 wzięłam ovitrelle także teraz czekamy 😉🌷

Jestem w kropce. W kwietniu poroniłam, w czerwcu raz jeden jedyny zaryzykowałam i ponowiłam starania. Tydzień temu przyszedł okres bardziej skąpy do tego plamie po dziś dzień. Myślałam że szaleją mi hormony stąd plamienia ale zrobiłam test a tam dwie cienkie kreski[emoji17] pójście na betę mnie przeraża po wcześniejszych doświadczeniach [emoji17] wygląda mi to na biochem [emoji17]

Pytanie 1. W którym tc poronilas? Badalas spadki bety?
Pytanie 2. Na jakiej podstawie Ci to wyglada na biochem?

Pytanie 1. W którym tc poronilas? Badalas spadki bety?
Pytanie 2. Na jakiej podstawie Ci to wyglada na biochem?
Poroniłam ok 5 tygodnia, betę sprawdzałam cały czas ponieważ dosyć długo krwawiłam.
Zeszła poniżej normy laboratoryjnej. Po kontroli u ginekologa dostałam zielone światło, wszystko się samo oczyściło. Teraz nie wierzę że jest to zdrowa ciąża skoro tydzień temu miałam okres a teraz plamie 😔

reklama
@Sandi89 i pytanie trzecie: może masz za niski progesteron albo coś w tym stylu, stąd plamienia i trzeba ratować ciążę tabletkami. Dzwoniłaś do ginekologa?
Przed chwilą zrobiłam test więc zadzwonię jutro z samego rana. Nigdy nie badałam progesteronu więc nie wykluczam tego. Nie sądziłam że będę tak rozbita, może to tylko kreska fabryczna?

Do góry