To się bardzo często zdarza po łyżeczkowaniu. Moja koleżanka miała łyżeczkowanie po poronieniu i jej miesiączki drastycznie się zmieniły , z potoku ma ledwie ledwie i do tego bardzo cienkie endometrium.
Ja również mam skąpe (łyżeczkowanie 10 lat temu) tylko miałam takie zawsze. U mnie dochodzi cienkie endometrium i ginka podejrzewa u mnie zespół Ashermana
jest to żadkie schorzenie i tak naprawdę powikłanie po łyżeczkowaniu. Prócz cienkiego endometrium i skąpych lub braku miesiączki objawia się zrostami w macicy. Aczkolwiek mam cichą nadzieję że to nie jest to bo histeroskopia nic u mnie nie wykazała ale ginka twierdzi że lekarz który mi to robił nie jest doświadczony w tym temacie i odsyła mnie do szpitala na Szaserów gdzie są specjaliści.
Oczywiście nie twierdzę że to akurat tyczy Ciebie, jeśli endometrium jest ok to nie masz co się martwić. Wiem z grupy wsparcia o Ashermanie że niektórzy ginekolodzy po łyżeczkowaniu zapobiegawczo dają estrogeny.
Asherman dotyka ok 1 na 1000 kobiet po łyżeczkowaniu i oczywiście ja muszę być to jedną.....