reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej, czy któraś z Was miała lub zna kogoś kto miał przyrost bety ok. 55 % i jednak udało się utrzymać ciążę? Zrobiłam trzecia betę i jest słaby przyrost. Pierwszy przyrost w odstępie 72 h był w normie.
Teraz 235 i po 96 h 554.

reklama
Hej dziewczyny, wiem, ze może był podobny wątek na grupie.
Po poronieniu mam bardzo krótkie miesiaczki 3-4 dniowe.Cykle bez zmian 30dniowe 💚 Zero boli brzucha napięcia itd. Wczesniej 7-8 dni bolesne
Czy krótka miesiączka powinna mnie niepokoić?

Hej ☺️
Pisałam wczoraj, że mam na teście cień, który ledwo widać. Niestety nie zdążyłam pójść na betę, ale dziś ten cień jest jasną, różową kreseczką. Jeszcze się nie cieszę, ale jutro biegnę na betę i proga, bo badałam go w środę i wynosił 4,95, więc słabo. W razie czego mam w domu duphaston i luteinę to będę dzwonić do gina z wynikiem.
Całkiem ładna ta kreseczka 😊. Ja takiej nigdy u siebie nie widziałam 😁. Trzymam kciuki i już po cichu gratuluje ❤️

Hej, czy któraś z Was miała lub zna kogoś kto miał przyrost bety ok. 55 % i jednak udało się utrzymać ciążę? Zrobiłam trzecia betę i jest słaby przyrost. Pierwszy przyrost w odstępie 72 h był w normie.
Teraz 235 i po 96 h 554.
Widziałam, że pisałaś wcześniej o tym w innym wątku. Dziewczyny radziły ci zbadać jeszcze raz bętę żeby zobaczyć czy spada, lub jak rośnie. Wyniki nie napawają optymizmem i lepiej nastawić się na najgorsze.

Hej [emoji3526]
Pisałam wczoraj, że mam na teście cień, który ledwo widać. Niestety nie zdążyłam pójść na betę, ale dziś ten cień jest jasną, różową kreseczką. Jeszcze się nie cieszę, ale jutro biegnę na betę i proga, bo badałam go w środę i wynosił 4,95, więc słabo. W razie czego mam w domu duphaston i luteinę to będę dzwonić do gina z wynikiem.

Gratuluję, trzymam mocno kciuki! [emoji3526]

Doskonale Cię rozumiem, teraz też każda wiadomość o ciąży to dla mnie jak dostać w twarz 😖 zwlaszcza u bliskich znajomych czy w rodzinie. Boli, bardzo boli.
Najgorsze jest to czekanie i każdy miesiąc to nowa nadzieja i potem rozczarowanie. Niby czlowiek się stara o tym nie myśleć i się nie nakręcać a jednak głowa robi swoje. Przed miesiączką czuje takie ciśnienie że szok.

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was badała kariotypy? Podobno przysługuje mi to badanie na NFZ po dwóch poronieniach ale szczerze to okropnie boję się robić ti badanie... Że coś wyjdzie nie tak i całkowicie stracę już nadzieję na zdrową ciążę 😔 jeśli wynik wyjdzie nieprawidłowy to można temu jakoś zaradzić? Jakieś leki? Genów się chyba nie oszuka... 😔
My badaliśmy kariotypy z testdna.pl wyszło ok 830 zł, wyniki mieliśmy bardzo szybko bo już po dwóch tygodniach (ale to głównie zależy od hodowli komórek). U nas wyszły prawidłowe. Jeśli wyjdą nieprawidłowe to najlepiej jest poddać się in vitro z selekcją komórek. Polecam zbadać kariotyp.
A to nie jest tak, że AMH nie powinno być też zbyt wysokie, nie mówię, że akurat wynik 6 taki jest, bo się za bardzo nie znam, ale ja mam wynik 23 przy normie do 9 i lekarze tym wynikiem zachwyceni, ale u mnie oprócz tego jeszcze sporo innych rzeczy nie gra [emoji848]
Wysoki wynik może świadczyć o pcos ale nie musi.

Do góry