reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dostałaś już odpowiedź...
Witam, jestem już po jednym poronieniu , teraz jestem w kolejnej ciąży tylko ze testy wychodzą codziennie bardzo słabe.. 22.06 powinnam dostać okres , pobolewa mnie brzuch jak na okres , testy w załączniku z 22,24 i 25.06 czyli na becie byłam 24 i wyszła 27,4 w sobotę powtórzę betę ale boje się ze coś jest nie tak..

reklama
Witam, jestem już po jednym poronieniu , teraz jestem w kolejnej ciąży tylko ze testy wychodzą codziennie bardzo słabe.. 22.06 powinnam dostać okres , pobolewa mnie brzuch jak na okres , testy w załączniku z 22,24 i 25.06 czyli na becie byłam 24 i wyszła 27,4 w sobotę powtórzę betę ale boje się ze coś jest nie tak..
Znam dzieci z takich słabych kresek 😉😚

Dziewczyny nadal nadrabiam co napisałyście. Gratuluję dwukreskowym :)
U mnie uroków ciąg dalszy.. teraz jeszcze coś mi zaszkodziło i cały czas dokucza mi żołądek :/ az mnie szarpie :/
Przedwczoraj jedliśmy makaron z białym serem na słodko i chyba coś z tym serem było nie bangla.. do tego załapałam dola jak stąd do Meksyku :O
Meh..

Zobaczysz jaki będzie przyrost bety i wtedy będziesz wiedzieć czy wszystko idzie w dobra stronę, inaczej się nie da. Rozumiem obawę, ale nic innego niż powtórzenie badania nie zrobisz [emoji2368]

Hej dziewczyny 😉 mam pytanie do tych co biorą ovitrelle. Wczoraj miałam pęcherzyk 18 mm, bardzo wolno rośnie (1-1.5mmna dobę). W niedzielę mam wziąć zastrzyk. I pytanie do was. Co jeśli pęcherzyk pęknie wcześniej? Bo nie wiem przy jakiej wielkości pęka i czy wg pęka. Czy ten zastrzyk nie zaszkodzi?

Proszę pomóżcie. 🌷🌷🌷
U mnie pękają poniżej 20tu mm. max 20, także moim zdaniem w sam raz. Zaszkodzić nie zaszkodzi. Mi gin kiedyś powiedział, że jak ma nie pęknąć to i zastrzyk nie pomoże. (Miałam wtedy za dużą prolaktynę i rzeczywiście się nie udało).

Zaufaj lekarzowi, będzie dobrze :)

W sumie masz rację. Z resztą pracuje tu już rok, więc nikt mi nie może zarzucić, że przyjęłam się tylko po to, żeby zaraz być w ciąży. Co do twojego szefa, to aż brak mi słów. Co za cham! Ciekawe, czy gdyby chodziło o jego partnerkę, to też by się tak zachował.
Szef mojego męża miał problem z tym, że mąż chciał 2 dni więcej wolnego niż planowe 2 tygodnie po moim pierwszym porodzie, nie było mowy o jeszcze dłuższym wolnym, a nasz synek walczył o życie na OIOMie. Jak wrócił do domu, to mąż już musiał chodzić do pracy. Ale jak żona szefa rodziła, to było oczywiste, że ma wolne i bierze je teraz kiedy tylko potrzebuje jak żona ma gorszy dzień, bo musi jej pomóc przy dziecku.
Widzę,że szef Twojego męża nie lepszy [emoji849] co za brak empatii!
Nikt za nas życia nie przeżyje więc trzeba być odważnym i dążyć do spełniania własnych marzeń i celów [emoji4]

Ja to w ogóle miałam taki szatański plan, że jak zajdę w ciążę to wyjedziemy na miesiąc za granicę. Ale jak tu wyjechać na L4 to nie wiem [emoji23]

Też patrzycie ciągle na swoje kalendarzyki? Ja zaznaczam stosunki, info o wielkości pęcherzyka też sobie wrzuciłam, bo nie pokrywa się z teoretycznym terminem owulacji i mimo że robiłam już to sto razy, liczę ciągle jaka jest szansa na zapłodnienie w tym cyklu [emoji2362]
Kochana ja na L4 ciążowym co prawda nie wyjechałam na wakacje ale nie było mnie w domu akurat jak była kontrola z zusu [emoji4] wytłumaczyłam na piśmie, że byłam na spacerze, bo to akurat prawda była i przeszło [emoji4] odpoczywać w ciąży trzeba

reklama
Powtórz betę będziesz miała odpowiedź. Na pocieszenie i dodam, że mi też wychodziły takie blade 3 dni pod rząd a mam z takiej ciąży synka [emoji4] więc nie musi to być złym znakiem. Grunt to spokój.

Do góry