reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dostałaś już odpowiedź...
Witam, jestem już po jednym poronieniu , teraz jestem w kolejnej ciąży tylko ze testy wychodzą codziennie bardzo słabe.. 22.06 powinnam dostać okres , pobolewa mnie brzuch jak na okres , testy w załączniku z 22,24 i 25.06 czyli na becie byłam 24 i wyszła 27,4 w sobotę powtórzę betę ale boje się ze coś jest nie tak..

reklama
Witam, jestem już po jednym poronieniu , teraz jestem w kolejnej ciąży tylko ze testy wychodzą codziennie bardzo słabe.. 22.06 powinnam dostać okres , pobolewa mnie brzuch jak na okres , testy w załączniku z 22,24 i 25.06 czyli na becie byłam 24 i wyszła 27,4 w sobotę powtórzę betę ale boje się ze coś jest nie tak..
Znam dzieci z takich słabych kresek 😉😚

Dziewczyny nadal nadrabiam co napisałyście. Gratuluję dwukreskowym :)
U mnie uroków ciąg dalszy.. teraz jeszcze coś mi zaszkodziło i cały czas dokucza mi żołądek :/ az mnie szarpie :/
Przedwczoraj jedliśmy makaron z białym serem na słodko i chyba coś z tym serem było nie bangla.. do tego załapałam dola jak stąd do Meksyku :O
Meh..

Zobaczysz jaki będzie przyrost bety i wtedy będziesz wiedzieć czy wszystko idzie w dobra stronę, inaczej się nie da. Rozumiem obawę, ale nic innego niż powtórzenie badania nie zrobisz [emoji2368]

Hej dziewczyny 😉 mam pytanie do tych co biorą ovitrelle. Wczoraj miałam pęcherzyk 18 mm, bardzo wolno rośnie (1-1.5mmna dobę). W niedzielę mam wziąć zastrzyk. I pytanie do was. Co jeśli pęcherzyk pęknie wcześniej? Bo nie wiem przy jakiej wielkości pęka i czy wg pęka. Czy ten zastrzyk nie zaszkodzi?

Proszę pomóżcie. 🌷🌷🌷
U mnie pękają poniżej 20tu mm. max 20, także moim zdaniem w sam raz. Zaszkodzić nie zaszkodzi. Mi gin kiedyś powiedział, że jak ma nie pęknąć to i zastrzyk nie pomoże. (Miałam wtedy za dużą prolaktynę i rzeczywiście się nie udało).

Zaufaj lekarzowi, będzie dobrze :)

W sumie masz rację. Z resztą pracuje tu już rok, więc nikt mi nie może zarzucić, że przyjęłam się tylko po to, żeby zaraz być w ciąży. Co do twojego szefa, to aż brak mi słów. Co za cham! Ciekawe, czy gdyby chodziło o jego partnerkę, to też by się tak zachował.
Szef mojego męża miał problem z tym, że mąż chciał 2 dni więcej wolnego niż planowe 2 tygodnie po moim pierwszym porodzie, nie było mowy o jeszcze dłuższym wolnym, a nasz synek walczył o życie na OIOMie. Jak wrócił do domu, to mąż już musiał chodzić do pracy. Ale jak żona szefa rodziła, to było oczywiste, że ma wolne i bierze je teraz kiedy tylko potrzebuje jak żona ma gorszy dzień, bo musi jej pomóc przy dziecku.
Widzę,że szef Twojego męża nie lepszy [emoji849] co za brak empatii!
Nikt za nas życia nie przeżyje więc trzeba być odważnym i dążyć do spełniania własnych marzeń i celów [emoji4]

Ja to w ogóle miałam taki szatański plan, że jak zajdę w ciążę to wyjedziemy na miesiąc za granicę. Ale jak tu wyjechać na L4 to nie wiem [emoji23]

Też patrzycie ciągle na swoje kalendarzyki? Ja zaznaczam stosunki, info o wielkości pęcherzyka też sobie wrzuciłam, bo nie pokrywa się z teoretycznym terminem owulacji i mimo że robiłam już to sto razy, liczę ciągle jaka jest szansa na zapłodnienie w tym cyklu [emoji2362]
Kochana ja na L4 ciążowym co prawda nie wyjechałam na wakacje ale nie było mnie w domu akurat jak była kontrola z zusu [emoji4] wytłumaczyłam na piśmie, że byłam na spacerze, bo to akurat prawda była i przeszło [emoji4] odpoczywać w ciąży trzeba

reklama
Powtórz betę będziesz miała odpowiedź. Na pocieszenie i dodam, że mi też wychodziły takie blade 3 dni pod rząd a mam z takiej ciąży synka [emoji4] więc nie musi to być złym znakiem. Grunt to spokój.

Do góry