reklama
Mama32@
Fanka BB :)
No właśnie wiem... Ale czy przy stężeniu powyżej 25 wystąpi owulacja? Stracilam ciążę w 8+4. 11+0 miałam zabieg. Bety nie badałam. W poniedziałek miałam kontrolę. Dr powiedział, że jestem po owulacji. A w czwartek tydz temu troszke nas z mężem poniosło... Nie miałam pojęcia, że po zabiegu owulacja może być normalnie. Dziś zrobilam test żeby sprawdzić czy beta spadła i jest jasniutka druga kreska.[mention]Zazuu [/mention] wypowiesz się?
Ale myśle ze ten spadek to chyba zależy od przypadku.
Gryfin
No to skala Nam się rozszerza. Kto da więcej? Albo mniej?Ja byłam u ginekologa jakieś 6 dni po owulacji i endo było w granicach 8 mm i ginekolog powiedziała, że ładne i tłuściutkie, a do zagnieżdżenia wystarczy 6mm [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Co lekarz to opinia
My zdaje się już rozmawiałyśmy na ten temat kilka dni temu i miałaś skontrolować bete [emoji3166]
No właśnie wiem... Ale czy przy stężeniu powyżej 25 wystąpi owulacja? Stracilam ciążę w 8+4. 11+0 miałam zabieg. Bety nie badałam. W poniedziałek miałam kontrolę. Dr powiedział, że jestem po owulacji. A w czwartek tydz temu troszke nas z mężem poniosło... Nie miałam pojęcia, że po zabiegu owulacja może być normalnie. Dziś zrobilam test żeby sprawdzić czy beta spadła i jest jasniutka druga kreska.
Mama32@
Dziękuję. Czyli najwyraźniej nadal sie utrzymuje.Tak,
Badałam beta hcg.
Ciąża zatrzymana na 8+5 łyżeczkowanie w 10+2.
Pierwsze badanie tydzień po łyżeczkowaniu i beta ponad 600.
Kolejne 3 tygodnie po łyżeczkowaniu 42
Kolejne 4 tygodnie po łyżeczkowaniu 16
Kilka dni później przyszła miesiączka i po niej zrobiłam test ciążowy, na którym była jedna kreska.
Mama32@
Pisałam i pytałam o możliwą ciążę.My zdaje się już rozmawiałyśmy na ten temat kilka dni temu i miałaś skontrolować bete [emoji3166]
frez.ja1987
Zrób betę w odstępie 48h.i wszystko.soe wyjaśni. Albo będzie rosła na ciążę, albo spadała po poronieniu.Dziękuję. Czyli najwyraźniej nadal sie utrzymuje.
Ale to nie jest gra w ruletkę tylko chodzi o Twoje zdrowie. Jeśli beta nie będzie spadać prawidło to może okazać się, że źle się oczyściłas, a w organizmie rozwija się stan zapalny.
Po co tak ryzykujesz? 2 badania bety to koszt ok 70 zl[emoji2296]
Po co tak ryzykujesz? 2 badania bety to koszt ok 70 zl[emoji2296]
Dziękuję. Czyli najwyraźniej nadal sie utrzymuje.
porzeczka97
Dosłownie tak powiedziała.. teraz ta końska dawka leków przede mną. Żebym się nie nabawiła jakiejś endometriozy przez to czy coś. Ostatnio miałam 8.7mm w dniu w którym pękło jajko to też mówiła że cieniuutkieee. , Zobaczymy w poniedziałek jakie będzie endo. Sama jestem tego bardzo ciekawaCytat z artykułu mamyginekolog "Ratunku - mam endometrium!":
"W okolicy owulacji powinno mieć minimum 7 mm – jeżeli jest cieńsze to możemy się obawiać, że nie zdoła „przyjąć” zapłodnionego jajeczka. Idealnie jak ma około 8- 10 mm."
Trochę niezrozumiałe jest dla mnie zachowanie lekarza, Twoje endometrium nie nazwałabym skandalicznym, jest tylko delikatnie poniżej normy.
reklama
porzeczka97
A jak Byłaś potwierdzić czy jajko pękło mogę wiedzieć ile mm miałaś endo ?HM, ja miałam trzy dni przed owu endo 7 mm i lekarka powiedziała ze jest bardzo dobrze.
Podziel się: