reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
[mention]Zazuu [/mention] wypowiesz się?

Ale myśle ze ten spadek to chyba zależy od przypadku.
No właśnie wiem... Ale czy przy stężeniu powyżej 25 wystąpi owulacja? Stracilam ciążę w 8+4. 11+0 miałam zabieg. Bety nie badałam. W poniedziałek miałam kontrolę. Dr powiedział, że jestem po owulacji. A w czwartek tydz temu troszke nas z mężem poniosło... Nie miałam pojęcia, że po zabiegu owulacja może być normalnie. Dziś zrobilam test żeby sprawdzić czy beta spadła i jest jasniutka druga kreska.

Ja byłam u ginekologa jakieś 6 dni po owulacji i endo było w granicach 8 mm i ginekolog powiedziała, że ładne i tłuściutkie, a do zagnieżdżenia wystarczy 6mm [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Co lekarz to opinia
No to skala Nam się rozszerza. Kto da więcej? Albo mniej?😅

My zdaje się już rozmawiałyśmy na ten temat kilka dni temu i miałaś skontrolować bete [emoji3166]
No właśnie wiem... Ale czy przy stężeniu powyżej 25 wystąpi owulacja? Stracilam ciążę w 8+4. 11+0 miałam zabieg. Bety nie badałam. W poniedziałek miałam kontrolę. Dr powiedział, że jestem po owulacji. A w czwartek tydz temu troszke nas z mężem poniosło... Nie miałam pojęcia, że po zabiegu owulacja może być normalnie. Dziś zrobilam test żeby sprawdzić czy beta spadła i jest jasniutka druga kreska.

Tak,
Badałam beta hcg.
Ciąża zatrzymana na 8+5 łyżeczkowanie w 10+2.
Pierwsze badanie tydzień po łyżeczkowaniu i beta ponad 600.
Kolejne 3 tygodnie po łyżeczkowaniu 42
Kolejne 4 tygodnie po łyżeczkowaniu 16
Kilka dni później przyszła miesiączka i po niej zrobiłam test ciążowy, na którym była jedna kreska.
Dziękuję. Czyli najwyraźniej nadal sie utrzymuje.

Cytat z artykułu mamyginekolog "Ratunku - mam endometrium!":

"W okolicy owulacji powinno mieć minimum 7 mm – jeżeli jest cieńsze to możemy się obawiać, że nie zdoła „przyjąć” zapłodnionego jajeczka. Idealnie jak ma około 8- 10 mm."
Trochę niezrozumiałe jest dla mnie zachowanie lekarza, Twoje endometrium nie nazwałabym skandalicznym, jest tylko delikatnie poniżej normy.
Dosłownie tak powiedziała.. teraz ta końska dawka leków przede mną. Żebym się nie nabawiła jakiejś endometriozy przez to czy coś. Ostatnio miałam 8.7mm w dniu w którym pękło jajko to też mówiła że cieniuutkieee. , Zobaczymy w poniedziałek jakie będzie endo. Sama jestem tego bardzo ciekawa😁

reklama
Do góry