reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ja dzisiaj rano robiłam test, oczywiście był tak negatywny, ze aż boli 😂 jestem ok 9dpo ale uznałam, ze zrobię, co mi tam, może zrobię staremu niespodziankę na dzień ojca 🙈🙈🙈 sama się z siebie śmieje 😆
Jeny, ja dzisiaj to samo 🙈 z moich wyliczeń też 9dpo. Testujesz jeszcze, czy czekasz na @? Trzymam mocno kciuki 💚

reklama
@coca Przepraszam, że tak Cię wywołuje, ale wiem, że też badałaś proga. Czy wynik 4,96 jest bardzo kiepski? To będzie jakieś 5-6dpo, max 7dpo.
Wiesz co, wydaje mi się, że z takim progiem będzie ciężko jajeczku się zagnieździć i utrzymać. Ja miałam podobnie. Prog zawsze 0.2 albo coś takiego :/ W zeszłym cyklu 2.57. :( Więc chyba raczej problemy z progiem mam... A w tym cyklu 8 dpo prog 18.2 nagle i niespodzianka, doszło do zagnieżdżenia, dziś beta pozytywna i prog 30. Także nie wiem do końca jak to działa. Generalnie niski masz prog. A jest szansa, że owu Ci się sporo przesunęła? W przód lub w tył i w zły czas zrobiłaś badanie? Bo ja teraz miałam monitoring i wiem, prawie kiedy dokładnie miałam.

Tyle co 2 razy robiłam progesteron około 7 dpo (nie mam monitoringu więc nie wiem dokładnie kiedy jest) i zawsze był w normie i to nawet takiej ładnej bo 14 i 18. Ja takie plamienia 3-4 dni przed okresem mam od zawsze. Myślę, że może tak po prostu mam.
Chyba czas na mnie aby zapisać się do endokrynologa i zbadać progesteron i prolaktyne w szczególności. Bo ta samodiagnoza mnie wykończy.. dzięki za odp.

Hej, jestem tutaj nowa. Od jakiegoś czasu bezskuteczne starania. Niska rezerwa jajnikowa i wysoka prolaktyny mogą się do tego przyczyniać. Na wysoką prolaktune dostałam tabletki. A pytanko mam do was o polecenie lekarza,poradni, kliniki który pokieruje dalej. Nie mogę znaleźć wątku z takim tematem, chyba że coś przegapiłam. Mieszkam w okolicy Warszawy, poradni i klinik jest trochę, ciężko coś wybrać.

Wiesz co, wydaje mi się, że z takim progiem będzie ciężko jajeczku się zagnieździć i utrzymać. Ja miałam podobnie. Prog zawsze 0.2 albo coś takiego :/ W zeszłym cyklu 2.57. :( Więc chyba raczej problemy z progiem mam... A w tym cyklu 8 dpo prog 18.2 nagle i niespodzianka, doszło do zagnieżdżenia, dziś beta pozytywna i prog 30. Także nie wiem do końca jak to działa. Generalnie niski masz prog. A jest szansa, że owu Ci się sporo przesunęła? W przód lub w tył i w zły czas zrobiłaś badanie? Bo ja teraz miałam monitoring i wiem, prawie kiedy dokładnie miałam.
Owu na pewno mi się przesunęła sporo, bo dziś mam już 29dc. Robiłam proga 6 dni temu i było 1,59. Test owu wyszedł pozytywny, więc stwierdziłam, że zrobię jeszcze teraz proga i jest wyższy, no ale dalej lipa. Chyba zrobię jeszcze w piątek albo sobotę... Obawiam się, że trzeba będzie się wybrać na monitoring.

Jeny, ja dzisiaj to samo 🙈 z moich wyliczeń też 9dpo. Testujesz jeszcze, czy czekasz na @? Trzymam mocno kciuki 💚
Czekam na @, potencjalnie powinna być 29.06. Bardzo bym chciała narzeczonemu zrobić prezent, jak nie na dzień ojca to chociaż na urodziny, jest z początku lipca ;) dzisiaj to wiem, ze zrobiłam kompletną głupotę, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać 🤣
A Ty na kiedy masz termin @?

reklama
Czekam na @, potencjalnie powinna być 29.06. Bardzo bym chciała narzeczonemu zrobić prezent, jak nie na dzień ojca to chociaż na urodziny, jest z początku lipca ;) dzisiaj to wiem, ze zrobiłam kompletną głupotę, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać 🤣
A Ty na kiedy masz termin @?
Ja planowo @ 27.06
Mam to samo, jestem mega zła na siebie. zawsze starałam się robić test w dniu @ albo w ogóle czekałam. Tylko sobie humor popsułam od rana 😕 ale już lepiej, mam jakiś tyci maleńki cień nadziei, ze się w końcu uda 🙂

Do góry