coca
Fanka BB :)
A tą luteinę masz przepisaną od lekarza? Pytam, bo 2 lata temu badałam poziom progesteronu (akurat nie z myślą o ciąży, a dla trenerki) i wyszedł mi za niski, jak na fazę lutealną (badanie było robione 1-2 dpo). Na wynikach jest też za niskie FT3, ale ten hormon badałam w kwietniu tego roku i był już ok. Zastanawiam się, czy mogłabym sama aplikować luteinę w jakimś suplemencie bez recepty.
Ogólnie wiem, że w ciągu 2 lat dużo mogło się zmienić i powinnam zrobić badanie teraz, ale to jest pierwszy cykl, kiedy staramy się z mężem o dziecko. Poza tym konsultowałam się z moją endokrynolog i powiedziała, żebym na razie nie przejmowała się progesteronem, tylko spróbowała, czy uda się zajść w ciążę od razu. No i zobaczymy... Zaraz jajo zniosę, bo chcę już wiedzieć, czy tak czy nie na 100% [emoji12]
1-2dpo to dopiero początek wydzielania progesteronu, wiec naturalne, ze nie był w normach. Powinnaś go zbadać tak jak [mention]blanny [/mention] pisała mniej więcej w połowie fazy lutealnej, kiedy jest jego szczyt [emoji6] i dopiero wtedy możemy mówić czy masz go za mało [emoji39]