reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Kurcze dziewczyny. Jestem 6 dni po zastrzyku Ovitrelle i dziś czuje jakby jajniki (?) taki dyskomfort w dole brzucha. Zastrzyk jeszcze się utrzymuje bo sprawdziłam testem i pozytywny. Oby te dolegliwości nie zwiastowały @.
Po zastrzyku normalne takie odczucia sa, jak 6 dni po zastrzyku (czyli okolo 4-5dpo) wiec za szybko na @ ;) czekaj spokojnie na rozwój sytuacji i nie martw sie na zapas :)

@coca Przepraszam, że tak Cię wywołuje, ale wiem, że też badałaś proga. Czy wynik 4,96 jest bardzo kiepski? To będzie jakieś 5-6dpo, max 7dpo.

Oj nie wiem, nie jestem lekarzem [emoji85] mówi się ze wynik powyżej 10 potwierdza owulacje z największym prawdopodobieństwem. Poniżej nie oznacza, ze jej nie było, ale prawdopodobieństwo jest mniejsze. Jeśli do niej doszło, to może ciałko żółte jest daremne, ze tak mało tego proga daje, a może jest w porządku tylko jest jakiś problem z jego wydzielaniem. Ja bez owu mam zawsze poniżej 1. Do utrzymania ewentualnej ciąży jest jak dla mnie słaby prog, ale to tylko moje przemyślenia i to bez głębszego zastanowienia się. Nie masz plamien? Miałaś potwierdzona monitoringiem owulacje?

Oj nie wiem, nie jestem lekarzem [emoji85] mówi się ze wynik powyżej 10 potwierdza owulacje z największym prawdopodobieństwem. Poniżej nie oznacza, ze jej nie było, ale prawdopodobieństwo jest mniejsze. Jeśli do niej doszło, to może ciałko żółte jest daremne, ze tak mało tego proga daje, a może jest w porządku tylko jest jakiś problem z jego wydzielaniem. Ja bez owu mam zawsze poniżej 1. Do utrzymania ewentualnej ciąży jest jak dla mnie słaby prog, ale to tylko moje przemyślenia i to bez głębszego zastanowienia się. Nie masz plamien? Miałaś potwierdzona monitoringiem owulacje?
Nie mam plamień ani nie miałam monitoringu, więc owu to tylko moje przypuszczenia.

reklama
No właśnie mi też przytrafiło mi się teraz takie, wybaczcie, brązowe plamienie. Dzień przed @ (wg kalendarzyka).
Robiłaś badania w kierunku niedomogi lutealnej?
Tyle co 2 razy robiłam progesteron około 7 dpo (nie mam monitoringu więc nie wiem dokładnie kiedy jest) i zawsze był w normie i to nawet takiej ładnej bo 14 i 18. Ja takie plamienia 3-4 dni przed okresem mam od zawsze. Myślę, że może tak po prostu mam.

Do góry