reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej, wiesz czy miałaś owulację? Ja miałam jeden taki cykl po poronieniu, że okres nie przyszedł sam i lekarz dał mi leki na wywołanie.
To mój 5 cykl po poronieniu, a jeżeli chodzi o owulacje to nie wyłapałam konkretnego peak.
Ale jeżeli był jednak to mogłam się wbić bo przytulanki były dość często i regularnie.

Załączniki

• Screenshot_20210615-083043_Premom.jpg
    Screenshot_20210615-083043_Premom.jpg
    276,4 KB · Wyświetleń: 85
Wg mnie z tych testów wynika, że nie miałaś owulacji w tym terminie. Jeśli nie robiłaś dalej testów to bardzo możliwe, że była ona później i dlatego opóźnienie w cyklu.
Jeśli teraz masz podwyższoną temperaturę i ból piersi to może oznaczać, że owulacja była jakoś tydzień temu z hakiem więc wszystko zależy jak długą masz fazę lutealna, ale i z tydzień może być jeszcze do @
Przed zabiegiem miałam tak ok. 34 dni.
Po zabiegu miałam 26dni ( zabieg był w styczniu) czyli 4 cykle miałam takie, no i teraz te 39 dni już.
A po owulacji nie wiem bo nie wyłapałam, wyżej dodałam zdjęcia testow.

To zrozumiałam, ale znając ryzyko i niechęć posiadania dalszego potomstwa, czemu się nie zabezpieczali, nawet podwójnie. Teraz trzeba mieć tylko nadzieję aby wszystko było dobrze...

Dokładnie 🤔

Nie usprawiedliwiam, ale czesto kobiety twierdzą, ze gdy karmią to jeszcze nie sa plodne. Ja to wgl podziwiam jedno po drugim, bo ciezka sprawa..

Wg mnie z tych testów wynika, że nie miałaś owulacji w tym terminie. Jeśli nie robiłaś dalej testów to bardzo możliwe, że była ona później i dlatego opóźnienie w cyklu.
Jeśli teraz masz podwyższoną temperaturę i ból piersi to może oznaczać, że owulacja była jakoś tydzień temu z hakiem więc wszystko zależy jak długą masz fazę lutealna, ale i z tydzień może być jeszcze do @

Fazę lutealna zwykle miałam 14 dni.
Testów dalej już nie wrzucalam do apki, zrobiłam jeszcze 2 dni, wyszły już bialutkie i wyrzuciłam, ale może faktycznie dalej coś tam się pojawiło.

Chciałabym Wam coś podpowiedzieć. Kupiłam dostinex 8tabletek w aptece "pod milorzebem" i zapłacilam 135 zl. Dziś kupiłam w aptece dr.max+ i zapłacilam 83 zł. 52 zł różnicy to ogromna przebitka 😮 tak więc polecam tą aptekę Wam. Clo 10 tabletek 60 zł, Wy też tyle placicie w innych aptekach? Wydatki mamy ogromne wszystkie przez to leczenie, więc dobre i to w kieszeni 😋
Ja za clo placilam 80 zl 😆

Dziewczyny czy okres może sam z siebie zaniknąć ? Bardzo się stresuje tym faktem już ponad tydz mi się spóźnia okres ciąża wykluczona na 100% bo test negatywny wiadomo ze do ginekologa się udam ale pytam tak ogólnie

reklama
Do góry