reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej, wiesz czy miałaś owulację? Ja miałam jeden taki cykl po poronieniu, że okres nie przyszedł sam i lekarz dał mi leki na wywołanie.
To mój 5 cykl po poronieniu, a jeżeli chodzi o owulacje to nie wyłapałam konkretnego peak.
Ale jeżeli był jednak to mogłam się wbić bo przytulanki były dość często i regularnie.

Załączniki

• Screenshot_20210615-083043_Premom.jpg
    Screenshot_20210615-083043_Premom.jpg
    276,4 KB · Wyświetleń: 77
Wg mnie z tych testów wynika, że nie miałaś owulacji w tym terminie. Jeśli nie robiłaś dalej testów to bardzo możliwe, że była ona później i dlatego opóźnienie w cyklu.
Jeśli teraz masz podwyższoną temperaturę i ból piersi to może oznaczać, że owulacja była jakoś tydzień temu z hakiem więc wszystko zależy jak długą masz fazę lutealna, ale i z tydzień może być jeszcze do @
Przed zabiegiem miałam tak ok. 34 dni.
Po zabiegu miałam 26dni ( zabieg był w styczniu) czyli 4 cykle miałam takie, no i teraz te 39 dni już.
A po owulacji nie wiem bo nie wyłapałam, wyżej dodałam zdjęcia testow.

To zrozumiałam, ale znając ryzyko i niechęć posiadania dalszego potomstwa, czemu się nie zabezpieczali, nawet podwójnie. Teraz trzeba mieć tylko nadzieję aby wszystko było dobrze...

Dokładnie 🤔

Nie usprawiedliwiam, ale czesto kobiety twierdzą, ze gdy karmią to jeszcze nie sa plodne. Ja to wgl podziwiam jedno po drugim, bo ciezka sprawa..

Wg mnie z tych testów wynika, że nie miałaś owulacji w tym terminie. Jeśli nie robiłaś dalej testów to bardzo możliwe, że była ona później i dlatego opóźnienie w cyklu.
Jeśli teraz masz podwyższoną temperaturę i ból piersi to może oznaczać, że owulacja była jakoś tydzień temu z hakiem więc wszystko zależy jak długą masz fazę lutealna, ale i z tydzień może być jeszcze do @

Fazę lutealna zwykle miałam 14 dni.
Testów dalej już nie wrzucalam do apki, zrobiłam jeszcze 2 dni, wyszły już bialutkie i wyrzuciłam, ale może faktycznie dalej coś tam się pojawiło.

Chciałabym Wam coś podpowiedzieć. Kupiłam dostinex 8tabletek w aptece "pod milorzebem" i zapłacilam 135 zl. Dziś kupiłam w aptece dr.max+ i zapłacilam 83 zł. 52 zł różnicy to ogromna przebitka 😮 tak więc polecam tą aptekę Wam. Clo 10 tabletek 60 zł, Wy też tyle placicie w innych aptekach? Wydatki mamy ogromne wszystkie przez to leczenie, więc dobre i to w kieszeni 😋
Ja za clo placilam 80 zl 😆

Dziewczyny czy okres może sam z siebie zaniknąć ? Bardzo się stresuje tym faktem już ponad tydz mi się spóźnia okres ciąża wykluczona na 100% bo test negatywny wiadomo ze do ginekologa się udam ale pytam tak ogólnie

reklama
Do góry