reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

A u gina dziś w sumie to nie mam co Wam opowiadać. Zmieniła letrozol na clo, będę brać od 2 do 6 dc po dwie tabletki. Miovelie nac od 2 do 6 dc.Estrofen od 6 do 13 dc. Dostinex pół tabletki co tydzień (wgl zaczynam drugie opakowanie, jedno wystarcza na 16 tygodni, nie powinno się tej prolaktyny skontrolować? Gin twierdzi że na razie nie, ale dziewczyny tu piszą że prolaktyna im mega spadła po kilku tabletkach..dla mnie to dziwne) ovarin i siofor całym cyklem 2x1. I monitoring 25 czerwca, to będzie 12 dc. Potem pewnie pojadę sprawdzić czy jajko pękło. A potem pewnie znów się rozczaruje 😭 mówiła że gdybym zaszła w drugim stymulowanym cyklu to byłby cud.. nie wiem czemu. Niby za wcześnie jeszcze. Ee tam 🙄 wiadomo, w 1dc dziś mnie nie badała ani nic, co ciekawe za wizytę zapłacilam tylko 70 zł.

reklama
A u gina dziś w sumie to nie mam co Wam opowiadać. Zmieniła letrozol na clo, będę brać od 2 do 6 dc po dwie tabletki. Miovelie nac od 2 do 6 dc.Estrofen od 6 do 13 dc. Dostinex pół tabletki co tydzień (wgl zaczynam drugie opakowanie, jedno wystarcza na 16 tygodni, nie powinno się tej prolaktyny skontrolować? Gin twierdzi że na razie nie, ale dziewczyny tu piszą że prolaktyna im mega spadła po kilku tabletkach..dla mnie to dziwne) ovarin i siofor całym cyklem 2x1. I monitoring 25 czerwca, to będzie 12 dc. Potem pewnie pojadę sprawdzić czy jajko pękło. A potem pewnie znów się rozczaruje 😭 mówiła że gdybym zaszła w drugim stymulowanym cyklu to byłby cud.. nie wiem czemu. Niby za wcześnie jeszcze. Ee tam 🙄 wiadomo, w 1dc dziś mnie nie badała ani nic, co ciekawe za wizytę zapłacilam tylko 70 zł.
Jejku, bierzesz tego troche 😳
Czasami jak czytam Wasze hisotrie to czuje, ze ja przy Was to pikus.
ja dzis bylam na wizycie, 11dc. Owulacja potwierdzona, ze byla wczoraj. Od jutra mam brac progesteron przez 14dni i spokojnie czekac co sie wydarzy. W koncu moj organizm zaczal wytwarzać progesteron ✊🏼 Lakarz powiedzial ze tak ladnie jeszcze nie bylo, ale na nic sie nie nastawiam. Co ma byc to bedzie ;) testować nie zamierzam przed terminem @. Jesli przyjdzie to trudno, kolejny cykl stymulacji przede mna, jesli nie przyjdzie to super❤️

Co do wypowiedzi dziewczyn na tamat doszukiwania sie na sile 2 kresek, bo rozumiem ze o to chodzilo m.in @Zazuu .Tamat chyba zostal wyczerpany 😬
Moje zdanie na ten tamat jest takie, ze niepotrzebnie nakręcamy sie na sile doszukując sie 2 kresek w testach przedwcześnie zrobionych, rozebranych na czynniki pierwsze, zalanych, czy wyniku odczytanym po kilku/kilkunastu godzinach- bo nie wyrzuciłam testu i nagle sa 2 kreski a rano nie bylo.. Jesli ciaza ma byc, to bedzie a robienie testów przed terminem spodziewanej @ niczego nie przyspieszy.
niemniej kazdej z nas zycze owocnych staran, spokoju i cierpliwości ;)

Ja za dostinex płaciłam 120 zł a za clo 50
Chciałabym Wam coś podpowiedzieć. Kupiłam dostinex 8tabletek w aptece "pod milorzebem" i zapłacilam 135 zl. Dziś kupiłam w aptece dr.max+ i zapłacilam 83 zł. 52 zł różnicy to ogromna przebitka [emoji50] tak więc polecam tą aptekę Wam. Clo 10 tabletek 60 zł, Wy też tyle placicie w innych aptekach? Wydatki mamy ogromne wszystkie przez to leczenie, więc dobre i to w kieszeni [emoji39]

Ja po 3 tygodniach robiłam badanie prolaktyny po czym miałam dawkę zmieniejszona
A u gina dziś w sumie to nie mam co Wam opowiadać. Zmieniła letrozol na clo, będę brać od 2 do 6 dc po dwie tabletki. Miovelie nac od 2 do 6 dc.Estrofen od 6 do 13 dc. Dostinex pół tabletki co tydzień (wgl zaczynam drugie opakowanie, jedno wystarcza na 16 tygodni, nie powinno się tej prolaktyny skontrolować? Gin twierdzi że na razie nie, ale dziewczyny tu piszą że prolaktyna im mega spadła po kilku tabletkach..dla mnie to dziwne) ovarin i siofor całym cyklem 2x1. I monitoring 25 czerwca, to będzie 12 dc. Potem pewnie pojadę sprawdzić czy jajko pękło. A potem pewnie znów się rozczaruje [emoji24] mówiła że gdybym zaszła w drugim stymulowanym cyklu to byłby cud.. nie wiem czemu. Niby za wcześnie jeszcze. Ee tam [emoji849] wiadomo, w 1dc dziś mnie nie badała ani nic, co ciekawe za wizytę zapłacilam tylko 70 zł.

Hej dziewczyny !!! :) Ja dziś 19 dc, przy cyklach 31/32 dniowych, na nic nie liczę w tym cyklu, wczoraj ból przy siusianiu zaczął się też przy chodzeniu, ból przypomina bóle okresowe, brzuch taki oberwany, trochę mnie to dziwi, może torbiel się zrobiła z pęcherzyka, chociaż miałam zastrzyk na pękniecie, nie wiem kurcze sama, jutro wizyta u gina to zobaczę co się tam dzieje... 🤷‍♀️

reklama
Do góry