reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej łaski, długi tu nie zaglądałam ze względu na brak czasu.
Wysłałam mojego faceta na badania nasienia, okazało się ze ruchliwość poniżej normy (prawie o polowe), lekarz przez telefon zalecił aktywność fizyczna i lepsza dietę. Myślicie ze to tylko wystarczy? Czy są szanse, ze to się zmieni bez żadnych leków? Są wgl szanse przy takim wyniki na ciąże? Chciałabym coś zadziałać w tym kierunku ale jestem bezradna w tym momencie i nie wiem gdzie z tym iść i kogo się doradzić...

reklama
Wiesz akurat ja czekam na dziecko od kilku lat, mam za sobą 2 poronienia i setki testów i doskonale rozumiem pragnienie posiadania potomstwa.
Braku rozsądku mimo to nie rozumiem [emoji2296]
Każda z nas przeżywa to na swój własny sposób i ma do tego prawo. Nie osądzajmy i tyle :)
Jeżeli jakoś Cie to pocieszy to moi znajomi starali się 5 lat o dziecko lekarze powiedzieli, że absolutnie nic z tego. Odpuścili totalnie pogodzili się z tym. Teraz jest w 4 miesiącu ciąży.
Trzymam kciuki za Ciebie w końcu się uda.

Hej łaski, długi tu nie zaglądałam ze względu na brak czasu.
Wysłałam mojego faceta na badania nasienia, okazało się ze ruchliwość poniżej normy (prawie o polowe), lekarz przez telefon zalecił aktywność fizyczna i lepsza dietę. Myślicie ze to tylko wystarczy? Czy są szanse, ze to się zmieni bez żadnych leków? Są wgl szanse przy takim wyniki na ciąże? Chciałabym coś zadziałać w tym kierunku ale jestem bezradna w tym momencie i nie wiem gdzie z tym iść i kogo się doradzić...
Niech się zastosuje do zaleceń lekarza , pewnie trochę minie zanim nasienie wroci do formy :) wiem ze tez polecają żeń-szeń dla mężczyzn ale czy to działa nie wiem ;)

Dziękuję [emoji3590]
Osobiście uważam, że każda z nas prędzej czy później się doczeka.
Mimo to dalej apeluje o rozsądek [emoji41]
Każda z nas przeżywa to na swój własny sposób i ma do tego prawo. Nie osądzajmy i tyle :)
Jeżeli jakoś Cie to pocieszy to moi znajomi starali się 5 lat o dziecko lekarze powiedzieli, że absolutnie nic z tego. Odpuścili totalnie pogodzili się z tym. Teraz jest w 4 miesiącu ciąży.
Trzymam kciuki za Ciebie w końcu się uda.

A ja jestem ogólnie zdrową, wszystko zadziałanie w odpowiednim czasie bez żadnych stymulacji i też dalej nic i tego nie rozumiem 🙄

A ginekolog nie mówił ile należy się wstrzymać do kolejnych starań? Jeśli to faktycznie ciąża to może to być rzeczywiście niebezpieczne... Na szczęście jutro masz wizytę u lekarza to rozwieje ewentualne wątpliwości.
Z tego co czytalam to nie starala sie, po prostu wpadli.

reklama
Chciałabym Wam coś podpowiedzieć. Kupiłam dostinex 8tabletek w aptece "pod milorzebem" i zapłacilam 135 zl. Dziś kupiłam w aptece dr.max+ i zapłacilam 83 zł. 52 zł różnicy to ogromna przebitka 😮 tak więc polecam tą aptekę Wam. Clo 10 tabletek 60 zł, Wy też tyle placicie w innych aptekach? Wydatki mamy ogromne wszystkie przez to leczenie, więc dobre i to w kieszeni 😋

Do góry