small_princess
Zaangażowana w BB
Szybko wrócił Ci okres po cesarce…Dziewczyny czy ja jestem w ciąży? 22 maja miałam okres. Kolejny mam mieć 18 czerwca. 3 miesiące temu urodziłam (, cesarka) córkę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Szybko wrócił Ci okres po cesarce…Dziewczyny czy ja jestem w ciąży? 22 maja miałam okres. Kolejny mam mieć 18 czerwca. 3 miesiące temu urodziłam (, cesarka) córkę.
Ja miałam bladą kreskę podczas ciąży pozamacicznej. Następnego dnia Beta wynosila 85. Test robiłam 3 dni po terminie spodziewanej @. Zagapiłam sięWidzisz, ja np jeszcze z miesiąc temu nie wiedziałam, że może wyjść blada kreska jak nie ma ciąży, więc nawet zgodnie z tym co widziałam napisałam Mahoniovej, że dla mnie jest widoczna kreseczka na jej teście [emoji85] dopiero tu wyczytałam, że nie zawsze tak jest, a sama jestem przypadkiem gdzie cień cienia był zgodny z prawdą [emoji4] a wtedy jeszcze myślałam że żeby był pozytyw to musi być tłusta krecha więc cierpliwie czekałam dalej [emoji16]
Cykl starań 1. Po dłuższej przerwie (ciąża pozamaciczna sierpień 2020, histeroskopia- wycinanie polipów kwiecień 2021, szczepienie covid maj - czerwiec 2021).A który to Twój cykl? Mój 2cs aktualnie o trochę bałam się wziąć za testy, bo boję się, że będę się przez to mocniej nakręcać [emoji85]
Myślę, że to zależy jak patrzeć z tymi testami. Ja np cykle mam dość regularne, więc mniej więcej owu wypada w dość konkretnym okresie i w poprzednich ciążach bez problemu udawało mi się w nią wstrzelic, więc na razie liczę, że bez testów się uda [emoji4] działamy w okresie około owu i lada moment będę trzymać kciuki, żeby wszystko się zgrało [emoji1696] a testy myślę, że by mi dawały do głowy [emoji85]Ja miałam bladą kreskę podczas ciąży pozamacicznej. Następnego dnia Beta wynosila 85. Test robiłam 3 dni po terminie spodziewanej @. Zagapiłam się
Cykl starań 1. Po dłuższej przerwie (ciąża pozamaciczna sierpień 2020, histeroskopia- wycinanie polipów kwiecień 2021, szczepienie covid maj - czerwiec 2021).
Trzeba te testy owulacyjne ogarnąć.
Zgodnie z ulotką trzeba je zacząć robić w odpowiednim dniu cyklu i aż pojawią się 2 kreski takiej samej barwy, czy jakoś tak.
Chyba to jednak podstawa dla staraczek.
Ja też jestem z tych, którym testy owu mogą bardziej szkodzić niż pomagać Na podstawie obserwacji jestem mniej więcej w stanie określić dzień owu, a robiąc testy obawiam się, że "presja" będzie zbyt wielka.Myślę, że to zależy jak patrzeć z tymi testami. Ja np cykle mam dość regularne, więc mniej więcej owu wypada w dość konkretnym okresie i w poprzednich ciążach bez problemu udawało mi się w nią wstrzelic, więc na razie liczę, że bez testów się uda [emoji4] działamy w okresie około owu i lada moment będę trzymać kciuki, żeby wszystko się zgrało [emoji1696] a testy myślę, że by mi dawały do głowy [emoji85]
Możesz coś więcej powiedzieć? Rozumiem że to źle? A może ja nie jestem w ciąży tylko mam hormony zepsute. Jutro idę do gina znów bo może coś się dzieje...Szybko wrócił Ci okres po cesarce…
Powrót płodności po takim czasie nie jest czymś nadzwyczajnym. Na twoim miejscu zrobiłabym też betę.Możesz coś więcej powiedzieć? Rozumiem że to źle? A może ja nie jestem w ciąży tylko mam hormony zepsute. Jutro idę do gina znów bo może coś się dzieje...
A ja mam takie pytanie co do tych testów czy to faktycznie ma jakieś znaczenie, żeby je robić rano, a nie po południu czy wieczorem? [emoji2955]
Rozumiem Twoje intencje , naprawdeRaczej po to żeby później dziewczyny od doby po owulacji nie przeżywały ciąży, a później nie wylewały łez przy miesiączce.
Naprawdę nie doszukujcie się złośliwości wszędzie gdzie ktoś apeluje o rozsądek.
Róbcie testy ale nie rozbierajcie, nie prześwietlajcie, nie obracajcie w negatyw, nie róbcie zdjęć pod słońce i nie obrażajcie się jak ktoś nie widzi ducha cienia.
Jak mamy być w ciąży to w niej będziemy i wierzę, że każda doczeka się pięknych tłustych kresek i zdrowych, różowych bobasów
Ciążowe?
Ma to o tyle znaczenie, że pierwszy mocz po nocy jest hmmm jakby to nazwać.. Intensywniejszy? Mniej rozrzedzony? Zazwyczaj w nocy nie pijemy, więc w takim pierwszym moczu po kilku godzinach bez picia i opróżniania pęcherza dużo łatwiej wykryć bete. Oczywiście to wszystko zależy kiedy robimy ten test bo jak np miesiączka spóźnia się kilka dni to wyjdzie nam pozytywny nawet wieczorem