reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Kurcze laski... [emoji3064] mam wyniki bety. 158 IU/L, myślałam że będzie dużo wyżej [emoji17] tym bardziej że to około 16dpo. W pierwszej ciąży która straciłam miałam 400 1 dzień po terminie spodziewanej miesiączki [emoji53]

Ta ciąża mogła się zagnieździć później, wiec i beta nie będzie szczególnie wysoka [emoji6] zrób przyrost po 48h i to zdecydowanie więcej powie.

reklama
Dziewczyny, mam trochę krępujące pytanie do tych z was, którym w ciążę udało się zajść. Czy wasz partner ma mleczną spermę, czy bardziej przejrzystą? Czytałam, że to może mieć duże znaczenie, bo taka sperma ma mało plemników. Boje się, bo zauważyłam, że do mlecznej jej daleko, a z drugiej strony nie chce go wysyłać na badania po pierwszym cyklu starań.

Moze to ja cos pokrecilam, w taki raziem przepraszam 😉 ale na skierowaniu mialam Sono HSG i na takie tez badanie sie umawiałam , pierwszy raz je mialam wiec nie wiem jak wyglada zwykle HSG 🤷🏻‍♀️🙈
Sono hsg robią z płynem lub z pianką ☺️ ja miałam robione płynem. Po 4 mc od hsg zaszłam w ciążę 😁 niestety poroniłam ale teraz czekam niecierpliwie na @ i zaczynamy od nowa 🙂 z dużą nadzieją na sukces 🙈

Dziewczyny, mam trochę krępujące pytanie do tych z was, którym w ciążę udało się zajść. Czy wasz partner ma mleczną spermę, czy bardziej przejrzystą? Czytałam, że to może mieć duże znaczenie, bo taka sperma ma mało plemników. Boje się, bo zauważyłam, że do mlecznej jej daleko, a z drugiej strony nie chce go wysyłać na badania po pierwszym cyklu starań.
Mój mąż czasami miał wręcz wodnistą 🙈 w badaniach wyszło ok ale lekarz mimo wszystko zalecił brać fertil MEN i sperma była zupełnie inna już po miesiącu ☺️ teraz jest bardziej gęsta i mleczna i nadal bierze suplementy ☺️

Cześć dziewczyny. Dołączam do Staraczków :) próbujemy z mężem od zeszłego miesiąca. Od kilku dni mam strasznie obolałe, wezbrane, kłująco swędzące piersi, latam co chwilkę do wc.. teoretycznie @ powinnam dostać około 10-11.06, jednak dziś pojawiło się dziwne plamienie różowe (jakby śluz jasnoróżowy) i raz jest (niewielka ilość) raz nie ma.. ja już oczywiście załamana, bo wcześniej nie musieliśmy się szczególnie starać o dziecko, a teraz :O wiem, że trochę chaotycznie opisałam..no ale jestem tu z Wami, mam nadzieję, że będzie nam się dobrze wspierać <3 za każdą z Was trzymam mocno kciuki i życzę owocnych starań ^^

Mój ma bardziej mleczną. My badania robiliśmy po pół roku starań. Mnie bardzo martwi fakt, że sporo jej wypływa ze mnie. A po około 12-24 h od stosunku wylatuje ze mnie zbita kulka śluzu. Nie wiem czy mówić o tym lekarzowi czy to normalne?

U nas ta sperma jest mleczna, ale nie jest biała tylko widac w przezroczystym śluzie białe "zabarwienie", ciężko to opisać :D chociaż wiadomo, że zależy też od tego, który to stosunek "z kolei" np. widzę, że ten drugi w ciągu jednego dnia to ejakulatu jest mniej i jest bardziej przezroczysty. Ale na to też podobno ma wiele czynników wpływ...ilość wypijanej wody itd.

U mnie to jest bardziej w takiej formie, że po stosunku jakiś czas jak pójdę do łazienki to wyleci co ma a potem widzę, że w ciągu dnia to wypływa Śliż konsystencji śluzu płodnego. Z ciebie jak wylatuje kulka to może mąż ma problem z uplynnieniem...jest to w końcu jeden z parametrów badanych w jakości nasienia.
Mój ma bardziej mleczną. My badania robiliśmy po pół roku starań. Mnie bardzo martwi fakt, że sporo jej wypływa ze mnie. A po około 12-24 h od stosunku wylatuje ze mnie zbita kulka śluzu. Nie wiem czy mówić o tym lekarzowi czy to normalne?

Dziewczyny, a ja mam pytanie trochę z innej beczki, czy ginekolog wystawia w swoim prywatnym gabinecie fakturę imienną? [emoji2368]
Niestety nie ma rejestracji, żeby to zrobić przy okienku.
Nie chciałabym, żeby zrobiło się niezręcznie jak o nią poproszę, ale mam możliwość dofinansowania z ubezpieczalni do wizyt i niestety sam paragon nie wystarczy, musi być imienna faktura.
Dodam, że paragon otrzymuję na każdej wizycie.
Ja też mam z ub upieczenia i zawsze wołam o fv [emoji4]

reklama
Lekarz kazał już jutro powtórzyć badanie... Ta babka w laboratorium zejdzie a zawał jak znowu zobaczy te moje żyły z których nic nie chce lecieć 😪 a zawsze siedzi tam ta sama kobieta. Och, mam wrażenie że już zaczyna się robić pod górę 😔

Do góry