reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dlaczego jutro? Jak dla lekarza przyrost bety ma wartość jeśli jest zbadany po 48 lub 72 godzinach [emoji848][emoji3166]
Lekarz kazał już jutro powtórzyć badanie... Ta babka w laboratorium zejdzie a zawał jak znowu zobaczy te moje żyły z których nic nie chce lecieć [emoji25] a zawsze siedzi tam ta sama kobieta. Och, mam wrażenie że już zaczyna się robić pod górę [emoji17]

reklama
Rozumiem ;) super to opisałaś 😉 jest chęć posiadania Dzieci ale nie popadajmy w paranoje, nie doszukujmy sie na sile objawow ciazy bo to nakreca jeszcze bardziej . Dziekuje Ci za wypowiedz 😘
Hahaha ja jak zaszłam w ciążę...to w cyklu, w którym już nie miałam czasu na dziecko 😂 objawów nie miałam żadnych 😂 dopiero 3 dni po terminie @ się zaczęły... Dość szybko sobie poszły i to był zwiastun poronienia ale początkowo jak wszystko było ok. Nie domyśliłabym się w ogóle 😂

Dlaczego jutro? Jak dla lekarza przyrost bety ma wartość jeśli jest zbadany po 48 lub 72 godzinach [emoji848][emoji3166]
No właśnie nie wiem czemu kazał jutro 🤦‍♀️ teraz nie odpisuje, a ja w dalszym ciągu czekam aż napisze ze mam przyjechać po receptę 😔 tak naprawdę potrzebuje duphaston, encorton i heparynę na dobry start 🙄 i dopytałam czy faktycznie mam jutro badanie powtarzać czy po 48h

No właśnie nie wiem czemu kazał jutro 🤦‍♀️ teraz nie odpisuje, a ja w dalszym ciągu czekam aż napisze ze mam przyjechać po receptę 😔 tak naprawdę potrzebuje duphaston, encorton i heparynę na dobry start 🙄 i dopytałam czy faktycznie mam jutro badanie powtarzać czy po 48h
Będzie dobrze, masz bardzo ładna wartość bety, wcale nie jest za niska! Niektóre dziewczyny startują z wartości jednocyfrowej, dwucyfrowej i jest wszystko Ok :) bądź dobrej myśli ✊ kibicujemy Ci tu bardzo

Będzie dobrze, masz bardzo ładna wartość bety, wcale nie jest za niska! Niektóre dziewczyny startują z wartości jednocyfrowej, dwucyfrowej i jest wszystko Ok :) bądź dobrej myśli ✊ kibicujemy Ci tu bardzo
Ach ja się znów nakręcam bo w sumie nie czuję żadnych objawów. Porównuje dużo do pierwszej ciąży, a wtedy w dniu spodziewanej @ albo dzień po miałam bhcg 400. Teraz tyle dni po owulacji i tak malutko, mimo że testy wyraźne 🙈 mogę Wam jeszcze tutaj trochę potruć? Nie chce na razie iść na inną grupę dopóki nie będę miała w miarę jasnej sytuacji 🙈
No i wkurza mnie mój ginekolog... Nie odpisuje a ja naprawdę potrzebuję na dzisiaj leki 🤦‍♀️

Ach ja się znów nakręcam bo w sumie nie czuję żadnych objawów. Porównuje dużo do pierwszej ciąży, a wtedy w dniu spodziewanej @ albo dzień po miałam bhcg 400. Teraz tyle dni po owulacji i tak malutko, mimo że testy wyraźne 🙈 mogę Wam jeszcze tutaj trochę potruć? Nie chce na razie iść na inną grupę dopóki nie będę miała w miarę jasnej sytuacji 🙈
No i wkurza mnie mój ginekolog... Nie odpisuje a ja naprawdę potrzebuję na dzisiaj leki 🤦‍♀️
Jeśli ma być ci lepiej, truj ;) przecież nikt cię nie osadza, po to tu jesteśmy. Prawda?

No pewnie, ze możesz, totalnie Cię rozumiem, tez bym się tak bała po poronieniu ostatnim. Ale z wartością bety to naprawdę żaden wyznacznik. Nie wiem tez z jakiego powodu potrzebujesz heparynę ale ja ostatnio pytałam hematolog czy w przypadku mojej trombofilii od tego pozytywnego testu to każda chwila się liczy i lepiej mieć zastrzyki w domu czy zdążę załatwić receptę i iść do lekarza a ona powiedziała ze spokojnie, żeby na spokojnie to ogarnąć wtedy, ze tak naprawdę heparyna na powodzenie położnicze zwiększa szanse o jakieś 10% w przypadku poronień nawykowych i przynajmniej u mnie heparyna w głównej mierze ma zabezpieczać mnie przed zakrzepica z uwagi na wysokie estrogeny w ciąży. Myśle sobie, ze co nam jest pisane to po prostu będzie. Wiadomo ze chcemy zrobić wszystko jak najlepiej, ale głowa muru nie przebijemy a spokoj względny to najlepsze co możemy dla siebie zrobić 🙂

U mnie to jest bardziej w takiej formie, że po stosunku jakiś czas jak pójdę do łazienki to wyleci co ma a potem widzę, że w ciągu dnia to wypływa Śliż konsystencji śluzu płodnego. Z ciebie jak wylatuje kulka to może mąż ma problem z uplynnieniem...jest to w końcu jeden z parametrów badanych w jakości nasienia.
Ok, u mnie w sumie też taki jakby płodny, jest po prostu czasami bardzo rozciagliwy i się "zbija". Uplynnienie jest ok. Bardziej myślałam że to może jakaś wrogość śluzu czy coś w tym rodzaju

reklama
Lekarz kazał już jutro powtórzyć badanie... Ta babka w laboratorium zejdzie a zawał jak znowu zobaczy te moje żyły z których nic nie chce lecieć 😪 a zawsze siedzi tam ta sama kobieta. Och, mam wrażenie że już zaczyna się robić pod górę 😔
Pij jutro kochana, śmiało nawet pół litra wody. Będzie dobrze, zobaczysz!

Do góry