aaa nie zrobiłaś jeszcze. To warto zrobić, bo krzywa dużo Ci powie. Na stronie o IO jest napisane, ze IO zaczyna się niby od 2, wiec idzie zgłupiećNo właśnie dlatego ciągle się na krzywa zbieram
reklama
Carry88
Moderator
a jak wyglada Twoja krzywa insulinowa?
No właśnie nie robiłam, bo zawsze tylko wskaźnik oceniali. Chyba zrobię w końcu.
zrób zrób, będziesz miała czarno na białym. A jaka masz glukozę na czczo?No właśnie nie robiłam, bo zawsze tylko wskaźnik oceniali. Chyba zrobię w końcu.
K
Katijah
Gość
Ja brałam 2x1000 xr na noc i nie zauważyłam od początku żadnych ubocznychCo na to bierzecie dziewczyny, w jakich dawkach? Jak się czujecie po metforminie? U mnie to bardzo świeży temat, na razie brałam metę tylko przez 3 dni, bo złapało mnie uczulenie i musiałam wziąć sterydy (a przy metforminie nie można wg ulotki), ale szczerze mówiąc panicznie boje się tego leku
Homa 3,7, a z krzywej wychodzi piękna IO (po dwóch godzinach insulina wciąż rośnie i jest 9 razy większa od tej na czczo)
Carry88
Moderator
zrób zrób, będziesz miała czarno na białym. A jaka masz glukozę na czczo?
Glukoza 84
No to glukozę masz ładną. Ja ostatnio miałam 100,6 a wcześniej 99 i nawet 118, wiec obawiam się, ze jak już się uda zajść w ciąże, to wlepią mi cukrzyceGlukoza 84
katrina13
Fanka BB :)
ja również się zgłaszam.Co na to bierzecie dziewczyny, w jakich dawkach? Jak się czujecie po metforminie? U mnie to bardzo świeży temat, na razie brałam metę tylko przez 3 dni, bo złapało mnie uczulenie i musiałam wziąć sterydy (a przy metforminie nie można wg ulotki), ale szczerze mówiąc panicznie boje się tego leku
Homa 3,7, a z krzywej wychodzi piękna IO (po dwóch godzinach insulina wciąż rośnie i jest 9 razy większa od tej na czczo)
ja na czczo miałam 88, po 1 h 100 a po 2 h 113 - endo oglądał te wyniki.
Również biorę metforminę (chyba nie ma żadnego innego leku na tą opcję )
Ja się czuje fatalnie po metfominie..... ale to strasznie źle. Biegunki, wymioty, jadłowstręt i ogólnie słabo mi było, ale durna też chciałam zacząć 2x po 850 (bo na wakacjach brałam przed ok 2 miesiące i brałam 2x1) i na spokojnie biorę 1x 850 i po kilku tygodniach jest ok.
Lekarz na początku tłumaczył, że można i nawet 3x1, ale stopniowo i powoli, 1x1, 2 x 1 i 3x1 - mówił, żę zazwyczaj kończy się na 2x1
Czytałam dużo artykułów (tych naukowych też) na temat metforminy, jest b dobrze oceniana, sami nie wiedzą, dlaczego właściwie dobrze oddziałowywuje na owulację! do dziś nie znają w sumie wszystkich ich właściwości, nawet były badania na temat jej dobroczynnego oddziaływania na obniżanie zachorowania na raka złośliwego.
Ja mam AZS i czasem się ratuje kortykosteroidami i też się bałam trochę (też najpierw przeczytałam ulotkę), ale po innych artykułach i sporadycznym używaniu sterydów, myślę, że nie ma jakiś większych obaw (a wiem co to znaczy używać duuuużżżoo sterydów i nie jest to cienkie posmarowanie się od tak czasami )
A tak apropo IO, barrdzzoo lubię orzechy nerkowca i dziś poczytałam ich właściwości, ależ się zdziwiłam, jak się dowiedziałam, że stymulują wchłanianie się glukozy ! i poprawiają wrażliwość tkanek na insulinę, czyż nie tak samo działa metformina?? chyba warto pochrupać w tym wypadku nerkowce (a na Internecie nie są wcale takie drogie )
też mam ten pakiet 50 testów owu i też je sobie chwalę nawet zamówiłam kolejną pakę
Oczywiście, że jest szansa na owu. Moja przyszła ok 38 dcA co myślicie tym... Dla sportu robię te owulaki... Przedwczoraj nic, wczoraj nic. Dziś dwa zrobiłam i kreska oczywiście nie pozytywną, ale widoczna bez problemu. Mam 28dc bez potwierdzonej owulacji. Od tygodnia biorę Mace i miosogyn. Jest jeszcze szansa na owu? Albo na normalną @ bez owulacji?
Sprawdzaj testy i temperaturę i w końcu ją złapiesz. Ale jakby miało się bardzo wydłużać, to wiadomo - do lekarza.
reklama
kara86
Fanka BB :)
mnie dopadła cukrzyca ciążowa, bardzo współczuję cukrzykom około 30tyg przestałam już radzić sobie dieta bo tylko jajka mi nie podnosiły cukru i dostałam insulinę.No to glukozę masz ładną. Ja ostatnio miałam 100,6 a wcześniej 99 i nawet 118, wiec obawiam się, ze jak już się uda zajść w ciąże, to wlepią mi cukrzyce
Podziel się: