reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Zgłaszam się [emoji16]

Jestem juz po. Dostałam 6 tabletek od 9 do 15 się męczyłam ale poszło szybko 😘

Ja

Co na to bierzecie dziewczyny, w jakich dawkach? Jak się czujecie po metforminie? U mnie to bardzo świeży temat, na razie brałam metę tylko przez 3 dni, bo złapało mnie uczulenie i musiałam wziąć sterydy (a przy metforminie nie można wg ulotki), ale szczerze mówiąc panicznie boje się tego leku🤷‍♀️

Jak zdiagnozowana? Po wskaźniku homa czy po krzywej?

Homa 3,7, a z krzywej wychodzi piękna IO (po dwóch godzinach insulina wciąż rośnie i jest 9 razy większa od tej na czczo)

reklama
A co myślicie tym... Dla sportu robię te owulaki... Przedwczoraj nic, wczoraj nic. Dziś dwa zrobiłam i kreska oczywiście nie pozytywną, ale widoczna bez problemu. Mam 28dc bez potwierdzonej owulacji. Od tygodnia biorę Mace i miosogyn. Jest jeszcze szansa na owu? Albo na normalną @ bez owulacji?

Biorę 3xdziennie glucophage 850
Z doświadczenia powiem, że tylko wchodzenie na metę jest trudne i bolesne. U mnie były bóle głowy, wymioty i biegunka. Wszystko około 3 dni. Później już luzik, a teraz po 2 latach to nie dzieje się nic [emoji16]
Co na to bierzecie dziewczyny, w jakich dawkach? Jak się czujecie po metforminie? U mnie to bardzo świeży temat, na razie brałam metę tylko przez 3 dni, bo złapało mnie uczulenie i musiałam wziąć sterydy (a przy metforminie nie można wg ulotki), ale szczerze mówiąc panicznie boje się tego leku[emoji2368]

Homa 3,7, a z krzywej wychodzi piękna IO (po dwóch godzinach insulina wciąż rośnie i jest 9 razy większa od tej na czczo)

A co myślicie tym... Dla sportu robię te owulaki... Przedwczoraj nic, wczoraj nic. Dziś dwa zrobiłam i kreska oczywiście nie pozytywną, ale widoczna bez problemu. Mam 28dc bez potwierdzonej owulacji. Od tygodnia biorę Mace i miosogyn. Jest jeszcze szansa na owu? Albo na normalną @ bez owulacji?
Miositogyn miało być

@RoseGold a to u Ciebie już z homa wychodzi bo mi chodziło, że niby norma homa do 2.5 ja mam 1.6 a spotkałam się z opiniami, że przy 1 i 1.5 dziewczyny dostawały metformine. Stąd zawsze mam rozkmine a moje wyniki widziało już 4 lekarzy 🤦‍♀️🤷‍♀️

Wszystko zależy od długości cyklu. Ja miałam w tym msc owulacje w 26 dc więc wszystko jest możliwe [emoji16]
W cyklach bezowulacyjnych @ też przychodzi często sama i to nie jest tak, że zawsze trzeba wywoływać

reklama
Do góry