reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Tak, właśnie miałam pisać. Niestety TSH jeszcze bardziej spadło, jest 0,01 😖 Ft4 się podniosło, więc to akurat dobrze, no ale i tak w poniedziałek będę dzwonić do endokrynolog. Mega to dla mnie dziwne, bo za pierwszym razem jak tak spadło to czułam się naprawdę fatalnie i odkąd zmniejszyłam dawkę to było już ok i byłam pewna, że TSH będzie wyższe. Tak sobie myślę, czy np. owulacja może mieć jakiś wpływ na wynik? Z tego co wiem to raczej nie, ale z tego wychodzi, że ja w ogóle nie powinnam brać euthyroxu
Czyli mamy taką samą sytuację. Ja teraz przez tydzień wgl nie biorę nic i potem zobaczymy, co mi powie endo. Nie wiem też, czy powinnyśmy brać dalej i czekać czy zmienić leki.

reklama
Weszłam w swoją aplikację monitorującą mój cykl i wiecie co,zaczęłam sprawdzać z nudów różne formy ustawień. Zamiast wpisów ręcznych wstawiłam statystyki według podanych przez siebie informacji 🤣 i według apki @spóźnia mi się 5 dni 😳🙈przy tych zapisach, masakra ale mi na łep wali czekając na @😂A objawów nadchodzącej nie ma żadnych. Idę chyba spać bo szaleje 😂😂😂
Dobrej nocy :)

Weszłam w swoją aplikację monitorującą mój cykl i wiecie co,zaczęłam sprawdzać z nudów różne formy ustawień. Zamiast wpisów ręcznych wstawiłam statystyki według podanych przez siebie informacji [emoji1787] i według apki @spóźnia mi się 5 dni [emoji15][emoji85]przy tych zapisach, masakra ale mi na łep wali czekając na @[emoji23]A objawów nadchodzącej nie ma żadnych. Idę chyba spać bo szaleje [emoji23][emoji23][emoji23]
Dobrej nocy :)

Dlatego aplikacje się nie nadają do tego, one sobie liczą statystyki i nic poza tym. A skąd ona ma wierdziec kiedy miałaś owu? [emoji16]

Dlatego aplikacje się nie nadają do tego, one sobie liczą statystyki i nic poza tym. A skąd ona ma wierdziec kiedy miałaś owu? [emoji16]
Tak wiem ale aplikacja jest dla mnie podparciem w staraniu się o dziecko. I raczej tylko sprawdzam czy się zgadza wszystko. Do tej pory się nie pomyliła :) ale i tak wszystko zapisuję sobie w notesie żeby mieć czarno na białym.

Dzień dobry dziewczynki :)
U mnie nadal brak 🐒
Czekam sobie cierpliwie test i dziś nie robię.
Oznak też brak tzn.rano nim wstałam trochę kuło mnie podbrzusze ale jak wstałam po mierzeniu temp. do wc przeszło.
Temp.37.1 wczoraj 37.0 w piątek 36.9 więc sobie rośnie. Piersi nie bolą czasami mam uczucie jak by je ktoś mocniej ścisnol.i czasami lewy jajnik da o sobie znać :) Zobaczymy czczcoś.syie rozkręci w dzień
Miłej niedzieli kochane ;)

Aplikacja nosi nazwę kalendarz miesiaczkowy zwykła.najprostrza jaką znalazłam :)

Są aplikacje „uczące się” naszego cyklu i przyznam, ze rzeczywiście z czasem coraz lepiej przewidują cykl, szczególnie, jeśli wpisuje się objawy i temperaturę. Ja przestałam wpisywać cokolwiek innego niż temperaturę pare dobrych miesięcy temu, ale przewidywania u mnie wciąż są dość trafne. Mówię o OF i FF, wizualnie jeśli chodzi o wykres preferuje FF, ale jakoś tak jeszcze OF nie umiem całkiem porzucić [emoji16]

reklama
Mi się okres po zabiegu przesunął o ok tydzień. Miesiączka powinna się pojawić do ok 6tyg po zabiegu. Nie miałaś wizyty kontrolnej po zabiegu? Ile wtedy krwawiłaś? Myślę że do wizyty powinna się pojawić, jak nie to i tak masz wizytę to lekarz powinien powiedzieć co i jak.
Krwawilam w dniu samego zabiegu, potem 2 tyg pozniej 2 dni plamien tak jak napisalam. I cisza od tamtej pory. Wizyty kontrolnej szybciej nie mialam, bo ginekolog chciala mnie zobaczyć gdy wystapi miesiączka a właściwie po niej ale z racji ze nie pojawia sie, to sie martwie. Rok temu.mialam kyzeczkowanie i wystapila dokładnie 28 dni pozniej tak jak moje cykle.

Do góry