reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest ze szczepieniem na covid a staraniami? Ktoras pytala lekarza? Mialam pierwsza dawke miesiac temu i z mezem mozemy sie zaszczepic w ten piatek druga dawka. Ale mialam jutro isc w 5dc do nowgo gina i byc moze stymulacje i wtedy tez mialam pytac o to szczepenie, ale chyab pojde dopiero w pon (10dc), bo dzis jeszcze krwawie. Nie wiem czy w piatek sie zaczepic czy lepiej nie, no i co z mezem?
ja już to tu pisałam - ja się wolałam zaszczepić teraz. Ustawiłam sobie pierwszą dawkę przed owulacją aby mieć pewność, że nie jestem w ciąży - po pierwszej dawce stwierdziłam że jak zajdę to będę się wtedy martwić i zastanawiać co zrobić z drugą dawką w razie gdyby wyszła ciąża, ale akurat owulacja wyszła w majówkę i byliśmy ze znajomymi więc nie dało się nic tam zadziałać 😹 więc drugą dawkę normalnie przyjęłam (też datę ustawiłam sobie tak aby być przed owulacją). a jak idziesz do lekarza to po prostu z nim pogadaj i zapytaj co poleca :)

Ja dzis 16dzien po zastrzyku Ovitrelle i 13dpo. Bol podbrzusza od kilku dni delikatny, czuje sie jakbym byla w trakcie @ a jeszcze nie ma. Planowo powinna przyjsc jutro. Poczułam ze cos „poleciało” bylam pewna ze to @ poszlam do toalety i okazalo sie ze to sporo śluzu , wyglada jak płodny 😳 juz nie wiem o co chodzi 🤣🤦🏻‍♀️
Nie chcę Cię nakręcać, ale ja tak miałam w 1. ciąży, też jakieś 2 tyg po owulacji. Akurat wracaliśmy z wakacji. Już czekałam na @ i na wszelki wypadek założyłam na drogę podpaskę. I nagle coś poleciało. Myślę sobie, o, na bank @. A tu nic. Jakaś woda, tak to poczułam, bo ten śluz czy cokolwiek to było, było dość płynne i jak się potem okazało, przezroczyste. Do dziś nie wiem, co to było, ale dziecko z tej przygody mam;) Nigdy później nie miałam czegoś takiego.

Na pewno kochana!
Lepiej doradź jak to zrobiłaś, że odpuściłaś. Ja niby taka na luzie fifarafa co będzie to będzie a jak jest po owu to odliczam.... [emoji23]
przestałam patrzeć w kalendarz i kochałam się kiedy miałam ochotę
Chociaż wiedziałam zectermin mam na dzisiaj i rano zrobiłam
Od tygodnia mnie piersi bolą i dziwne ale miałam cały czas jakieś głupie sny i nie mogłam spać w nocy

Miałam bardzo podobnie i też nigdy wcześniej mi się to nie przytrafiło :) aktualnie 20tc :D
Nie chcę Cię nakręcać, ale ja tak miałam w 1. ciąży, też jakieś 2 tyg po owulacji. Akurat wracaliśmy z wakacji. Już czekałam na @ i na wszelki wypadek założyłam na drogę podpaskę. I nagle coś poleciało. Myślę sobie, o, na bank @. A tu nic. Jakaś woda, tak to poczułam, bo ten śluz czy cokolwiek to było, było dość płynne i jak się potem okazało, przezroczyste. Do dziś nie wiem, co to było, ale dziecko z tej przygody mam;) Nigdy później nie miałam czegoś takiego.

Kurde ja tak samo co idę do toalety co mówię ocho, zaczyna się, na bank zaczęłam plamić a to jednak psikus i sam śluz 🤣🤣🤣

reklama
Dziewczęta ile mm miały wasze jajeczka jak pękły? Wczoraj 17 mm ,jutro monitoring czy pękło.nie wiem czy nie za szybko bo idąc tropem że będzie rósł 2 mm dziennie, będzie miał 21mm. W internecie pisze że do 26mm pęka,powyzej przeważnie robi się torbiel. A jak to u Was w praktyce wygląda?😁

Do góry