reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyn powiedzcie Czy można zrobić tyle badań za jednym razem? Chce je zrobić w 3dc. Ile potrzeba krwi do tego? Powiem szczerze że mam dość gesta krew i przy pobraniu pielęgniarki musiały się natrudzić żeby kropla poleciała. Czy w waszych miastach też jest tak drogo? Hormony męskie w pakiecie to DHEAS, Testosteron, Estradiol.

Na spokojnie ja robiłam te badania i więcej za jednym razem, ale pewnie około 3 do 5 fiolek krwi będzie. Ja mam ten sam problem, że często krew mi nie chce lecieć i jeszcze dodatkowo panikuje i mdleje[emoji28], ale zawsze dają jakoś radę[emoji16] i jeżeli masz taką możliwość to polecam sprawdzić jeszcze te pakiety w diagnostyce, bo często wychodzi taniej

reklama
Kochane potrzebuje porady, chyba złapałam jakąś infekcje pochwy. Zauważyłam delikatny świąd od dwóch dni, a dziś pojawił się serek na samej górze warg sromowych 😌 polecicie coś aptecznego bez recepty, żebym mogła sobie jutro kupić i podleczyć przez weekend?

Nie wiem co, pierwsza to było puste jajo, lyzeczkowanje i hist pat nic nie wykazał druga to prawdopodobnie biochemiczna , chociaż beta już była wysoka bo doszła do 800, ale w macicy nie było nic widać bo za mała beta. A ale jednocześnie zachorowałam w tym czasie na covid, myślałam że to przeziębienie i w tym czasie zrobiłam test i dwie kreski. I powiedziano mi że to może być przyczyną.
Także ehhh ciężko jest. Kurde naprawdę teraz wszyscy dookoła mają problemy z ciążami. No nie wiem czy znam jakichś znajomych którzy mieli bezproblemowo. Moja bliska koleżanka też poroniła dwa razy, jedno w drugim trymestrze już. A teraz od miesiąca cieszy się malutka córeczka. Mam nadzieję, że kiedyś mi się uda, bo już mam różne myśl
Uda sie na pewno! 🙏🏼✊🏼
ja tez czasami trace nadzieje, ale bezpłodna nie jestem , jakies tam delikatne problemy sa ale wierze ze w koncu uda sie mam wszystkim ❤️

Dziewczyn powiedzcie Czy można zrobić tyle badań za jednym razem? Chce je zrobić w 3dc. Ile potrzeba krwi do tego? Powiem szczerze że mam dość gesta krew i przy pobraniu pielęgniarki musiały się natrudzić żeby kropla poleciała. Czy w waszych miastach też jest tak drogo? Hormony męskie w pakiecie to DHEAS, Testosteron, Estradiol.
Chcesz badania robic w Alab? Polecam zapytac w szpitalu , czesto wychodza taniej ;)
Moj ginekolog odradził mi robienie wyników w alab, powiedzial ze u nich wyniki czesto sa niemiarodajne, zakłamane i nie zawsze prawidłowo przetrzymują material do badania co wlansie zle wpływa na wyniki. Kazal robic w laboratorium w szpitalu :)
Kilka razy zdarzyło mi sie ze wyniki byl taki : pobrany material nie nadaje sie do badania. Cos w tym stylu. I musialam isc do szpitala na ponowne wyniki i placic jeszcze raz za te same badania 🙄

Kochane potrzebuje porady, chyba złapałam jakąś infekcje pochwy. Zauważyłam delikatny świąd od dwóch dni, a dziś pojawił się serek na samej górze warg sromowych [emoji18] polecicie coś aptecznego bez recepty, żebym mogła sobie jutro kupić i podleczyć przez weekend?
Cloctrimazolum maść zawsze mam. Jak tylko czuję, że coś zaczyna się dziać to od razu smaruję. Na większą infekcję to cloctrimazolum globulki dopochwowe [emoji4]

reklama
Chcesz badania robic w Alab? Polecam zapytac w szpitalu , czesto wychodza taniej ;)
Moj ginekolog odradził mi robienie wyników w alab, powiedzial ze u nich wyniki czesto sa niemiarodajne, zakłamane i nie zawsze prawidłowo przetrzymują material do badania co wlansie zle wpływa na wyniki. Kazal robic w laboratorium w szpitalu :)
Kilka razy zdarzyło mi sie ze wyniki byl taki : pobrany material nie nadaje sie do badania. Cos w tym stylu. I musialam isc do szpitala na ponowne wyniki i placic jeszcze raz za te same badania 🙄
Chciałam w ALAB bo mam tam najbliżej i w sumie najtaniej bo ppruwnywalam z innymi labo. Do szpitala mam 60 km. Ale przekonałaś mnie i muszę się rozejrzeć za innym punktem pobrać.

Do góry