Colorful92
Fanka BB :)
To do usłyszenia w niedzielę!
Też czuję, że nic z tego.. Nawet wytrwane wino zakupiłam na wieczór
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To sie rozumie słyszymy sie w niedzieleTo do usłyszenia w niedzielę!
Długo by mówić...chodziłam do innego, do kliniki nieplodnosci. Rok temu w lipcu udało się zajść po stymulacji w 3 cyklu, ale we wrześniu poronienienie. W listopadzie kolejne plus covid. Potem kazał odczekać nam chwilę po covidzie. I w styczniu rozkręciła się nerwica i teraz staje na nogi znowu. Chce do kogoś innego, bo już nie mam siły. Długo tam chodziłam...Hej Jesli chcesz stymulować cykl to 5dc jest idealny na wizyte a czemu zmieniasz lekarza?
Boziu to troche przeszłaś. Ja powiem szczerze ze jestem sceptycznie nastawiona do klinik leczenia niepłodności, mam kilka znajomych par ktorzy leczyli sie w klinikach i tam najwazniejsze to zeby kasa byla a dobro czlowieka drugorzędne . Jedni nawet dostali opierdziel od lekarza jak powiedzieli ze chcieliby swoj przypadek skonsultować z lekarzem niezależnym ze to uwłacza ich klinice itd... szybko z tamtad uciekli i teraz sa rodzicamiDługo by mówić...chodziłam do innego, do kliniki nieplodnosci. Rok temu w lipcu udało się zajść po stymulacji w 3 cyklu, ale we wrześniu poronienienie. W listopadzie kolejne plus covid. Potem kazał odczekać nam chwilę po covidzie. I w styczniu rozkręciła się nerwica i teraz staje na nogi znowu. Chce do kogoś innego, bo już nie mam siły. Długo tam chodziłam...
Nie wiem co, pierwsza to było puste jajo, lyzeczkowanje i hist pat nic nie wykazał druga to prawdopodobnie biochemiczna , chociaż beta już była wysoka bo doszła do 800, ale w macicy nie było nic widać bo za mała beta. A ale jednocześnie zachorowałam w tym czasie na covid, myślałam że to przeziębienie i w tym czasie zrobiłam test i dwie kreski. I powiedziano mi że to może być przyczyną.Boziu to troche przeszłaś. Ja powiem szczerze ze jestem sceptycznie nastawiona do klinik leczenia niepłodności, mam kilka znajomych par ktorzy leczyli sie w klinikach i tam najwazniejsze to zeby kasa byla a dobro czlowieka drugorzędne . Jedni nawet dostali opierdziel od lekarza jak powiedzieli ze chcieliby swoj przypadek skonsultować z lekarzem niezależnym ze to uwłacza ich klinice itd... szybko z tamtad uciekli i teraz sa rodzicami
Takze uwazam ze to dobry krok trzymam kciuki i duzo zdrowka
Edit: a mozna widziec co bylo przyczyna poronień ?
Dziewczyn powiedzcie Czy można zrobić tyle badań za jednym razem? Chce je zrobić w 3dc. Ile potrzeba krwi do tego? Powiem szczerze że mam dość gesta krew i przy pobraniu pielęgniarki musiały się natrudzić żeby kropla poleciała. Czy w waszych miastach też jest tak drogo? Hormony męskie w pakiecie to DHEAS, Testosteron, Estradiol.
Oj to nie wiem czemu masz taką samą dawkę jak np ja,gdzie prolaktyna w sumie jest w normie. nie wiem na prawdęU mnie w normach max było do 26[emoji2368]
Tez robiłam bardzo dużo badań,ale z jednej fiolki są w stanie zrobić dużo badań. Mi brali 3 szt. Tak, u nas też jest tak drogo. Jeśli mogę doradzić to ja zrobiłam tak.. zadzwoniłam anonimowo do laboratorium w tym ośrodku gdzie chodzę do gina po cennik,podalam nazwy badań krwi ona podała ceny, po zsumowaniu wyszło koło 500. Zadzwoniłam z anonima następnie do naszego powiatowego szpitala i tam wyszło koło 300. Zawsze w szpitalu jest taniej niż w tych ich klinikach. Samo amh u nich 200 a w szpitalu 98, a to już duży pieniądz. A co do badań insuliny,glukozy,tarczycy to od rodzinnego chcij skierowanie. Ja wzięłam. Zawsze to coś w kieszeni,a te wizyty i leki są tak drogie więc każdy orze jak może.Dziewczyn powiedzcie Czy można zrobić tyle badań za jednym razem? Chce je zrobić w 3dc. Ile potrzeba krwi do tego? Powiem szczerze że mam dość gesta krew i przy pobraniu pielęgniarki musiały się natrudzić żeby kropla poleciała. Czy w waszych miastach też jest tak drogo? Hormony męskie w pakiecie to DHEAS, Testosteron, Estradiol.