reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Wiesz co wiem że lh i fsh jakiś stosunek do siebie musi mieć,ale nie wiem dokładnie to nie będę się wymadrzac, dziewczyny tu na pewno chętnie podpowiedzą które wiedzą 😊 progesteronu nie robi się na początku cyklu,bo to nic nie daje,ale ja też na początku przygody ze staraniami zrobiłam😂 lekarz mi je wyrzucił bo te badanie nic nie mówi. A co do prolaktyny to masz za wysoką. Ja mam identyczne normy jak Ty a mój wynik to 30,5. Dostałam dostinex na zbicie bo mówiła że nie zajde z taką. Bo to górna granica normy, a Ty jednak tą normę nieznacznie,ale przekroczyłas. Co wiedziałam to powiedziałam😊 mam nadzieję że się chodz trochę przyda. Fajnie mieć rówieśniczke w grupie, jesteśmy w tym samym wieku😊 ile Twój partnerka lat? Długo się staracie? Robił nasienie? Chorujesz na coś? 😊
@iza_rz_97 Stosunek lh:fsh bardzo ładny 1,2. Zresztą trzech moich ostatnich lekarzy powiedziało mi, że na ten stosunek już się nie patrzy, bo to jakaś stara metoda 🤷🏻‍♀️ A mówiło się o podejrzeniu pcos powyżej 1,5. Ja mam zazwyczaj 1,5-1,8 i jak wiecie pcos u mnie jednoznacznie nie stwierdzono.

U mnie podejrzewają chyba że względu na długość cyklu i niby obraz
@iza_rz_97 Stosunek lh:fsh bardzo ładny 1,2. Zresztą trzech moich ostatnich lekarzy powiedziało mi, że na ten stosunek już się nie patrzy, bo to jakaś stara metoda [emoji2370] A mówiło się o podejrzeniu pcos powyżej 1,5. Ja mam zazwyczaj 1,5-1,8 i jak wiecie pcos u mnie jednoznacznie nie stwierdzono.

Ogólnie masakra... Nawet nie wiem jaka jest złota rada na to, żeby ludzie się nie odzywali w tym temacie, ale ogólnie cie wspieram mocno bo wiem co przechodzisz i jakie to są okropne uczucia i trzymaj się mocno jestem pewna, ze w końcu przytulisz swojego bobaska.
Szczerze? U nas chyba wszyscy znajomi z którymi się spotykamy i raczej większa część rodziny wie że byłam w ciąży i poroniłam. Od tego czasu nikt głupio nie dogaduje... Nie licząc dziadka który nie ma wyczucia i nie umie zajarzyć że bolą mnie jego głupie pytania i zagadywanie 🤨
U mnie też dziś 1dc 😬 9-11.06 kładę się do szpitala na laparo, histeroskopię i drożność (chromopertubacja) i niech się dzieje 😬
Kurcze, sporo tego. A czemu laparo? To już kwalifikowane jest jako operacja, prawda?
A ja dziś chodzę i ziewam 2 kawy wypiłam i normalnie śpię na stojąco :( jak patrzę że przede mną prawie 7h w pracy to aż mnie coś trafia. Kocham swoją pracę ale dziś jest jakaś masakra. Wogule czuje się jakas taka wypluta :( lewy jajnik mnie szczypie ,kluje,boli dziwne uczucie do określenia, i czuje się taka pełna jak bym arbuza połknęła. A co u was kochane ???
Jeju, ja też dzisiaj walczyłam w pracy o przetrwanie 🙈 dwie kawy i dalej zero poprawy... Mnie nawet siedzenie męczyło 🤦‍♀️ idę się właśnie zdrzemnąć i mam nadzieję że znajdę później siły na sprzątanie 🙄

reklama
Szczerze? U nas chyba wszyscy znajomi z którymi się spotykamy i raczej większa część rodziny wie że byłam w ciąży i poroniłam. Od tego czasu nikt głupio nie dogaduje... Nie licząc dziadka który nie ma wyczucia i nie umie zajarzyć że bolą mnie jego głupie pytania i zagadywanie 🤨

Kurcze, sporo tego. A czemu laparo? To już kwalifikowane jest jako operacja, prawda?

Jeju, ja też dzisiaj walczyłam w pracy o przetrwanie 🙈 dwie kawy i dalej zero poprawy... Mnie nawet siedzenie męczyło 🤦‍♀️ idę się właśnie zdrzemnąć i mam nadzieję że znajdę później siły na sprzątanie 🙄
Lekarz chce sprawdzić czy nie mam endometriozy lub jakichkolwiek innych nieprawidłowości w macicy. Nie wiem, czy to jest już operacja, ale będę miała narkozę, więc chyba tak? Nie znam się 😝
Dokładnie pierwszym wydłużonym cyklem był ten po ciąży biochemicznej.
I ile to było miesięcy temu?

Do góry